HCL.HR

My Memory of Us ispričat će priču o nacističkim robotima bez ispaljenog metka

Zoran Žalac 21.02.2017.   •   0 komentara


Dok iščekujemo Ubisoftov Valiant Hearts 2 iz nezavisnog poljskog studija stiže nam slična igra u kojoj dvoje djece bježi iz židovskog geta za vrijeme 2. svjetskog rata.

memory-of-us

Zadnjih nekoliko godina mogli smo vidjeti nešto neuobičajeno u industriji igara – pored standardnih ratnih igara počele su se pojavljivati i one s anti-ratnom porukom. Naslovi poput Spec Ops: The Line, This War of Mine i Valiant Hearts prikazali su drugu stranu ratnih sukoba kroz PTSP i patnju civila, a sličan ton mogla bi donijeti i nadolazeća igra My Memory of Us poljskog indie developera Juggler Games.

Radi se tu o 2D avanturi koja događaje 2. svjetskog rata prikazuje kroz perspektivu djece. Preciznije rečeno, dvoje djece koja pokušavaju pobjeći iz židovskog geta nakon nacističke okupacije Poljske. S obzirom da su glavni likovi djeca, njihovo viđenje rata nešto je drugačije od onoga stvarnoga pa su nacisti tako roboti, a Hitler je Evil King.

Djeca imaju svoj poseban način razmišljanja. Dobro, zlo, međuljudski odnosi – djeca te stvari percipiraju sasvim drugačije od odraslih. Djeca također imaju nešto što nama, odraslima, nedostaje – prirodno urođenu vještinu fokusiranja na stvari koje nas vežu i drže na okupu.” – pojasnio je developer.

U igri ćemo kontrolirati dječaka i djevojčicu, a gameplay će se najvećim dijelom svoditi na rješavanje zagonetki. Komunikacija među likovima bit će izvedena u obliku grafičkog dijaloga, odnosno piktograma, a čitava prezentacija bit će odrađena u stilu Disneyjevih crtanih filmova s početka 20. stoljeća.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?