HCL.HR

Na novoj THQ-ovoj aukciji Crytek će se boriti za Darksiderse

Ante Malenica 29.03.2013.   •   5 komentara


Na nadolazećoj THQ-ovoj aukciji koja će se održati 1. travnja, Crytek je i službeno najavio kako će pokušati na svoju listu intelektualnog vlasništva uvrstiti Darksiderse.

Nakon financijskog kraha THQ-a koji je između ostalog označio i kraj Vigil Gamesa, razvojnog studija kojeg igrači najviše pamte po popularnoj akcijsko-avanturističkoj franšizi Darksiders, njemački Crytek nije propustio priliku da u svoje redove dovede članove posrnulog studija. Tako je osnovan Crytek USA na čijem čelu danas sjedi David Adams, suosnivač Vigil Gamesa, dok ostatak ekipe dobrim dijelom čine zaposlenici koji su i ranije radili zajedno s njime.

Iako je Crytek na prvoj aukciji prisvojio samo Homefront IP na čijem nastavku je radio već punom parom, mnoge igrače je zabrinula nezainteresiranost za Darksiderse čija su oba nastavka polučila respektabilan tržišni uspjeh. Srećom, tvorci ove franšize nisu mogli tek tako pustiti svoj životni rad, što nam potvrđuje i jedan od posljednjih Adamsovih tvitova koji najavljuje borbu za Darksiderse na idućoj THQ-ovoj aukciji:

“Natjecati ću se za Darksiders IP. Uložio sam sedam godina srca i duše u tu franšizu i mislim da joj je mjesto doma s njezinim kreatorima”, rekao je Adams.

Ryan Stefanelli koji je skupa s Adamsom položio temelje Vigil Gamesa, a danas u američkoj podružnici Cryteka ima ulogu glavnog dizajnera, također je najavio kako će studio na nadolazećoj aukciji, koja će se održati 1. travnja, dati svoju ponudu za Darksiderse: “Kada će Darksiders IP biti na aukciji, Crytek će dati ponudu za njega”.

Ako tvorci Crysisa, Far Crya i Warfacea prisvoje Darksiderse, vrlo je vjerojatan scenarij kako će preostala dva jahača apokalipse također dobiti svoj prostor u next-gen naslovima, vjerojatno temeljenim na tehnologiji CryEnginea 3 ili neke novije inačice tog moćnog enginea.

Komentari (5)

  • KhorneFlake

    29.03.2013 - 17:05

    Eh, fino. Inače, da iskoristim ovu priliku pošto HCL izgleda nije primjetio. U toku je još jedna Humble THQ Bundle akcija. Za dolar ponovo dobijate Darksiders i Red Faction Armageddon. Ali, ako platite više od prosjeka, koji je nešto više od 6 dolara, otključavate Darksiders 2 i Red Faction Guerilla, koji su u ovom momentu na Steamu koštaju 60 EUR zajedno. A oba naslova su već bila na mom wishlistu. Dont mind if I do. Evo baš sad skidam Darksiders 2.

    • mmucko1

      @KhorneFlake, 29.03.2013 - 18:31

      Hvala ti, uzeo sve 4 igre 😛

  • LocDog

    29.03.2013 - 19:22

    Molim Boga da ga kupe, meni definitivno najdrazi i najbolji serijal. Jednim dijelom bi volio da to bude Crytek jer je veliki dio ljudi iz Vigila doslo u novi Crytek studio (mislim da je u teksasu). Kolko ja znam Crytek je za EA, a oni su poznati po unistavanju serijala….

    • Adam Jensen

      @LocDog, 29.03.2013 - 20:27

      Nadam se da će ga Crytek otkupit jer bi to bila garancija da će i nastavci biti vrhunske igre pogotovo jer je Vigil već bio počeo raditi na nastavku (kažu da su bili uradili posla kao što neki studiji urade za 1 god.). Ne treba se briniti da će Crytek nešto zasrat, sigurno bi bivši momci iz Vigila imali punu slobodu rada. Ako bi ih neko drugi otkupio tada bi kvaliteta bila neizvjesna.

  • MaliMicek

    30.03.2013 - 16:39

    Isto držim fige da ga Crytek kupi i da naprave ostala dva jahača tj ostale dvije igre. Još na jedinici sam pretpostavljao da će se THQ urušiti prije kraja serijala Darksidersa i to se dogodilo. Nekako sumnjam da će Hack and slash naslov biti na Cryengine tehnologiji al ajd vidjet ćemo što će biti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?