HCL.HR

Nadolazeća The Council igra krije priču o slobodnom zidarstvu

Petra Rukav 20.12.2017.   •   14 komentara


U kolaboraciji s Big Bad Wolf developerom, Focus Home Interactive najavio je The Council, igru koja donosi svjež pristup narativnim avanturama s mnogo intriga, manipulacije i okultizma.

the council igra 2

Nezavisni francuski izdavač Focus Home Interactive i francuski indie developer Big Bad Wolf danas su obznanili da će njihova suradnja rezultirati novim preokretom u žanru epizodne narativne avanture. Drugim riječima, dvojac najavljuje kako će njihov projekt nazvan The Council sljedeće godine donijeti potpuno svjež pristup videoigrama gdje se naši izbori i razvoj lika uistinu računaju. Dakle, na nama će biti da donosimo teške odluke, razvijamo niz vještina te izravno utječemo na to kako se priča razvija. Naravno, sve to ostavljat će trajne posljedice što znači da povratka nema.

S time na umu, u drugom mjesecu sljedeće godine dobit ćemo prvu od ukupno pet epizoda The Council igre. The Mad Ones, kako su je nazvali, vraća nas na sam kraj 18. stoljeća, točnije 1793. godinu, gdje preuzimamo ulogu jednog od pripadnika tajnog društva, gospodina Louisa de Richeta. Richet je nedugo prije dobio pozivnicu od enigmatičnog Lorda Mortimera da otputuje na privatni otok gdje će se pridružiti ostalim članovima (najvjerojatnije) slobodnog zidarstva, između kojih se ističu važne povijesne ličnosti kao što su Napoleon Bonaparte te George Washington, prvi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Čudna priroda ovog privatnog prijema zahuktat će se kada majka gospodina Richeta iznenada nestane, a Louis napokon počne primjećivati da svaki gost ima skrivene namjere.

Kako bi otkrili mračnu tajnu The Council igre, na raspolaganju ćemo imati takozvani Social Influence sistem. Prilikom svake konfrontacije s drugim likovima slobodno ćemo rukovati ograničenim vještinama i resursima koje možemo iskoristiti da povučemo vodu na svoj mlin, odnosno postignemo željeni ishod. U slučaju da nas nakon sukoba dočeka gorak okus neuspjeha, umjesto game overa morat ćemo se suočiti s trajnim fizičkim i mentalnim posljedicama koje u jednakoj mjeri mogu pomoći, ali i odmoći ostatku naše avanture.

Naposljetku, treba istaknuti da imate pravo birati između tri različita pristupa ovom naslovu. Prije svega, probleme možete riješiti diplomatskim putem, no ako bi rado proširili svoje znanje o povijesti i znanosti počnite kopati po okultizmu, a preferirate li stil Sherlocka Holmesa tu je i detektivski način dolaženja do istine.

Prva epizoda The Council igre – The Mad Ones – izlazi u drugom mjesecu sljedeće godine za PC, Xbox One te PlayStation 4.

Komentari (14)

  • baDarmageddoN

    20.12.2017 - 19:18

    Gledam komentare po youtubeu…sve što im ne valja je voice acting, grafika i omalovažavaju igru prije ngo je izašla. Ja prvi priznajem da volim odličnu grafiku ali daj barem pusti da dođe gameplay trailer da vidino tehničke detalje pa komentiraj grafiku i voice acting. Nije to Ubisoft da sve bude na najvišoj razini. Što se tiče samo ideje- vrhunsko. Ja bi dodao još ufologiju i takve finte u ovu igru i onda bi stvarno uživao. Naravno, ako gameplay bude interesantan jer ideja priče je meni fenomenalna

    • Petra Rukav

      @baDarmageddoN, 20.12.2017 - 21:16

      A znaš kakvi su ljudi – vole kuditi, slabo hvaliti. U svakom slučaju, čini se prilično zanimljivo. Ako imam više-manje slobodnu volju i dok god je jezivo… I’m in. A što se povijesnih ličnosti tiče, to mi dođe kao lijep bonus.

    • funky0308

      @Petra Rukav, 21.12.2017 - 10:50

      Znaju ovakve igre i ovakav zanr biti bas zanimljivi. I bas to sto kazes, ako se kroz igru provlaci i neka stvarna ili na stvarnosti bazirana povijesna tematika…pa gdje ces bolje. Masoni, templari i nastanak USAa je izuzetno zanimljiv dio americke povijesti (i ne samo americke) i za one koje to zanima ova igra moze biti stvarno dobra. Trailer jos nisam ni pogledao, pogledati cu – ima vremena 🙂 . A sto baDa kaze – svi mi volimo lijepu grafu i velike mape ali dobra igra ne ovisi samo o ta dva elementa.

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 21.12.2017 - 10:58

      BTW, ja ne kuzim sto to ne valja sa grafom? Malo je drugaciji stil ali do je odabir, to nije lose odradjeno. Vpice acting treba jos vidjeti ali meni ovo za sada izgkeda skroz OK.

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 21.12.2017 - 11:12

      Ne znam. Nije mi baš jasno. Meni je sve OK. Jedan lijepi trailer 😀

  • Apocalypse4987

    20.12.2017 - 19:25

    odlično, ovo su mi najdraži đirevi. Pogotovo zato šta sam nekoč bija slobodni zidar, to su bila dobra vremena

    • HighCro

      @Apocalypse4987, 20.12.2017 - 19:48

      I kako je bilo

    • Apocalypse4987

      @HighCro, 20.12.2017 - 20:01

      a dobro, bilo je posla, onda sam se ostavija bauštele i naša neki posao di sam prijavljen

    • Xpider

      @Apocalypse4987, 20.12.2017 - 20:15

      haha lol

  • Black op

    20.12.2017 - 19:28

    Ko je Big bad wolf?

  • goldfinger

    20.12.2017 - 21:07

    Zanimljivo mi ovo izgleda…

  • Sonjo

    20.12.2017 - 23:51

    uuuuu, kako fora 😮

  • PppPP

    21.12.2017 - 00:06

    vidim ja da su nas previše razmazili

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?