HCL.HR

Najavljen Assassin’s Creed Rogue Remastered

Zoran Žalac 11.01.2018.   •   33 komentara


Glasine su se pokazale istinitima. Ubisoft je najavio kako će odmetničko poglavlje Assassin’s Creed sage doći na aktualne konzole u dorađenom izdanju.

assassins creed rogue remaster

Danas je očito dan za remastere. Nakon što smo dobili najavu remastera originalnog Dark Soulsa, potvrđeno je još jedno remasterizirano izdanje o kojemu sve već naveliko šuškalo. Ubisoft je najavio kako će Assassin’s Creed Rogue Remastered doći na Xbox One i PlayStation 4, i to već 20. 03. ove godine.

Paket je standardni – uz samu igru doći će dvije bonus misije prethodno lansirane kao DLC paketi, a vizualna strana Roguea bit će ukrašena boljim vizualnim efektima, čišćim teksturama i bržim učitavanjem okoliša. Na PS4 Pro i XBOX konzolama Rogue će se vrtjeti u 4K rezoluciji, a na starijim modelima konzola u 1080p.

Komentari (33)

  • matyX6

    11.01.2018 - 19:17

    Nikad mi nije bilo jasno zašto igra svojevremeno nije došla na ovu generaciju konzola.

    • Marko Lukac

      @matyX6, 11.01.2018 - 19:53

      Bas,a izasla je poslje xbox one i malo prije ps4

    • matyX6

      @Marko Lukac, 11.01.2018 - 20:10

      Mislim da si u krivu. Kolko se ja sjećam izašlo je paralelno sa AC Unity i još su govorili da je to zadnja AC igra za stariju generaciju konzola. A u vrijeme Unitya obje konzole su bile debelo vani.

    • JADRO

      @matyX6, 11.01.2018 - 22:38

      Nikako jasno, a valjda su se htjeli lijepo rastati od pretgodne generacije konzola.

    • Artyom

      @matyX6, 11.01.2018 - 23:24

      Zato što je izašla na isti dan kad i Unty. S obzorom da je Reogue bio samo za PS3 i Xbox 360, a Unity samo za PS4 i XBox One. Što se konzola tiče.

    • L3gi0naR

      @Artyom, 12.01.2018 - 06:04

      Izašao je i za PC u isto vrijeme kad i za PS3 te X360.

    • Artyom

      @L3gi0naR, 12.01.2018 - 15:18

      Nije. Unity je izašao za PC, Rogue tek kasnije.

    • funky0308

      @Artyom, 13.01.2018 - 16:19

      Tako je. Kako su planirali tako je i izaslo. Nista tu nije cudno

  • Mashed potato

    11.01.2018 - 20:00

    👍Neka, neka!

  • berac_malina39

    11.01.2018 - 20:30

    Za PC nema? Šteta…jedna od boljih AC igara. “I make my own luck.”

    • YeYa

      @berac_malina39, 12.01.2018 - 09:14

      Jesi li igrao možda Black Flag? Ako nisi onda shvaćam zašto ti je bolja jer se nisi već zasitio brodova. Znam da je vrlo zanimljivo to što imamo priču sa strane templara te shvaćamo da nije sve crno bijelo (nisu baš templari vragovi). Ja sam ipak imala osjećaj kao da su previše toga uzeli iz Black Flaga i na brzinu napravili igru (dosta je kratka).

    • berac_malina39

      @YeYa, 12.01.2018 - 10:22

      Igrao sam i prešao Black Flag dvaput. Iako su uzeli dosta stvari iz BF dodali su i nove. Slazem se s tim da je igra kratka i da ponekad ima osjecaj kao da su napravili na brzinu i stvarno su neke stvari repetitivne iz bf, ali to sto je igra kratka, imo, opravdava to. Da je duza bi mi postala dosadna, ovako je bila taman da se pređe story i pokusa ubit pingvin (zasto mi ne date da ubijem pingvine?!). Rogue je nazalost bio side project jer su onda radili na Unity-ju, da su ulozili vise vremena i novaca siguran sam da bi igra bila puno bolja i da bi jos vise poboljsali te brodove, jer ipak gotovo sve sto su zamijenili je eksplodirajuce bačve s vodom koja gori. I da, rogue daje onaj rope s stilletom pomocu kojega mozes obijesiti ljude na drva gotovo na pocetku, a bf na kraju igre. Tako da mi je Rogue bio puno zabavniji tijekom stealth misija jer sam samo trazio drva da obijesim ljude jer je to zabavno. Jednom sam trcao kroz grad i viješao ljude okolo sve dok me mercenaryiji nisu ubili.

    • SanKa

      @YeYa, 12.01.2018 - 12:01

      black flag je bio fantastičan. nakon III. nisam očekivao puno, a BF je bio šamar osvježenja

  • vragec25cro

    11.01.2018 - 20:37

    Ja to ne razumijem da oni 3-4 godine staru igru remasteriraju,a još više ne razumijem budale koje če to da kupuju kao i cod4 remastered.Sta ne remastiraju ac 1 ILI neku stariju igru.Ovo je totalni kretenluk i za izdavača i za one koji če da kupuju to

    • pa3k997

      @vragec25cro, 11.01.2018 - 22:35

      Ovo bi mozda i imalo smisla kad bi cijena bila 30-50% manja od one koja je bila kad je igra izasla prvi put. Znaci jeftinija igra, a izgleda ljepse od originala. Zasto ne ? Bar za one koji igru nemaju ili nisu odigrali. Ali kuzim sta zelis reci . Druge godine ce za igru iz 2018 raditi remaster.

    • YeYa

      @vragec25cro, 12.01.2018 - 09:16

      Uglavnom nije toliko bitan remaster koliko port na ovuu generaciju konzola. Mislim da se sad jedino prvi AC ne može zaigrati na PS4.

    • vragec25cro

      @YeYa, 12.01.2018 - 13:22

      Jednostavno uzmeš pc i nemaš brige s generacijama konzola.A igra nije niti tolko stara da bi ju trebalo poljepšati

    • SanKa

      @vragec25cro, 12.01.2018 - 12:01

      caka je u tome što su mnogi fanovi serijala popušili ovu igru jer su taman preški na ps4, poput mene recimo. zato nisam nikad odigrao ovaj naslov i zato se veselim ovome. jasnije ?

    • funky0308

      @vragec25cro, 13.01.2018 - 16:25

      Nema igre na zadnjoj generaciji, u tome je fora. Apsolutno se slazem s tobom o prioritetima. Ako ce vec raditi remastere, postoje puno bolje i starije igre koje bi sigurno veci broj ljudi htio.

  • Towelie

    11.01.2018 - 20:45

    Najbolja AC igra poslje revelationsa

  • moordrak

    12.01.2018 - 01:35

    Koje li sreće! JOŠ JEDAN REMASTER! U slast!

    • berac_malina39

      @moordrak, 12.01.2018 - 10:23

      Da, zato što moraš kupiti i igrati. To je tvoja građanska obaveza.

    • SanKa

      @moordrak, 12.01.2018 - 12:02

      toliko ti nije stalo da si morao komentirato. bravo za tebe -_-

    • moordrak

      @SanKa, 12.01.2018 - 13:44

      To samo govori koliko su igre na prethodnoj generaciji konzola bile dobre, ništa drugo. Ovu sam odigrao na PC-u. Isto kao i prethodni Black flag kojoj nalikuje k’o jaje jajetu pa cijelo vrijeme imaš osjećaj kao da igraš nastavak, a ne novu igru. Igrati u ulozi templara jedina je “inovacija” ovog naslova. Uz kratkoću, nemam što lijepo reći za Rogue. Mislim da je sve što su izdali poslije Black Flaga, pa do Originsa nažalost promašeno i nepotrebno. Za mene je prava saga o Assassinima bila gotova kada su ubili Desmonda. Ovo sve ostalo je spin-off uključujući Origins. Vjerojatno nisi igrao cijeli serijal AC-a pa ću reći samo ovo: Prvi AC je bio nešto novo, neobično, nešto za što ti zapne oko. Drugi je bio WOW. Nevjerojatna igra po svemu. Brootherhood, isto tako. Revelation, e tu su ga krenuli sraćkat i AC je prestao biti AC. Sve igre napravljene poslije toga samo imaju dodirnih točaka sa tematikom AC-a. Trica su preselili u Ameriku. Black flag na Karibe i td. da ne nabrajam. Uglavnom, taj WOW efekt je sa AC igrama odavno nestao i zato mislim da bi AC serijal trebalo završiti.

    • SanKa

      @moordrak, 12.01.2018 - 14:01

      krivo pretpostavljaš. odigrao sam svaki AC osim Roguea, zato se veselim što će ga izdati za PS4 jer sam veliki fan serijala. Slažem se da je serijal otisao ruzno sa smrću Desmonda iako mi je black flag super ,čak i ondaj moderni korporativni dio. AC II je kategorija za sebe, skupa sa nastavcima.

    • moordrak

      @SanKa, 12.01.2018 - 14:30

      True fan! Moj naklon :) Sve znaš. Nije mi intencija pljuvati po AC-u jer smo se kroz godine nagledali super stvari i odličnih, inovativnih mehanika, ali nekako mislim da smo se već zasitili te tematike. Barem ja jesam. Kada pogledam malo unazad, Ubisoft je svake godine izdao nešto što je bilo “in”. Prestali su biti lideri i više su se okrenuli praćenju trendova. To im se dogodilo postepeno. Sindycate, Unity. Krasan steampunk. Black Flag nešto totalno drugačije, hrpa novih mehanika. Origins , open world, odlična igra ali koliko je on dobar AC naslov otom potom (npr. baba koja je u amimusu, Layla Hassan je ispala od nikuda kao i još jedan lik iz “pravog” života ali neću spojlati).
      Ako si prešao sve, onda probaj i ovo. Cijena će biti prihvatljiva 210kn. (game.co.uk u pretprodaji) . Digitalna verzija će vjerojatno biti i jeftinija.

    • SanKa

      @moordrak, 12.01.2018 - 15:46

      haha, hvala ,takodjer :) super si pretpostavio da nisam do kraja odigrao origins, pa hvala što nisi spoilao. Iza Black Flaga sam imao velika ocekivanja, Unity mi nikako nije sjeo, nisam ga ni odigrao do kraja. Jednostavno mi je dosadan, Arno mi je ko lik mutav, u Parizu se osjecam usamljeno iako je pun ljudi. Nekak je sve mlako, 43 000 ikonica na mapi. Ne znam… Nema mi taj AC feeling .Syndicate nisam ni igrao iskreno, ne privlači me baš. Što modernije ide ovaj glavni mod za AC , to mi je lošije. Zato me ovaj povratak u daleku prošlost s Origins razveselio. Nekako sam navijao da bude stara grčka, rim, feudalni japan, kina ,čak i srednjovjekovna engleska. BF je bas zadnji dobar AC naslov (od ovih koji sam igrao), dobra priča o tom vječnom sukobu templara i assassina sa pravim povijesnim ličnostima. Čak i moderni dio, ono kad radiš za Abstergo gaming mi je nekak sjeo. Morbidna znatiželja ajmo reć, sjediti u HQu neprijatelja. Ali i dalje smatram da to nije to bez Desmonda .Za njega se baš vežeš, kao i za Ezia. Nažalost, takvu priču sumnjam da će moći ponoviti.

    • funky0308

      @moordrak, 13.01.2018 - 16:34

      Ima i u tome nesto, sigurno. Puno je tu i zelje za brzom zaradom ali sa Ubisoftom mi to za sada nije problem, ne rade to svaki drugi dan. Koliko se ja sjecam Rogue je trebao biti DLC ali je , kao i DLC Uncharted 4 prerastao u samostalnu igru (zato je kratak ili kraci..ajd.). Meni je bila skroz OK igra. Zadnji AC kao i Black Flagg i Rogue takodjer skroz dobre igre. Da li su to igre koje su zasluzile zvati se AC i da li je AC trebao zavrsiti nakon Desmonda se ni malo ne opterecujem jer svaku igru igram kao posebnu pricu i igru, ostalo koliko pohvatam – mozda je razlog bas taj koji spominjes, iskucio sam se s tog dijela i gledam da maksimalno izbjegavam sve oko Absterga i te strane price pa mi dobro :)

    • moordrak

      @funky0308, 13.01.2018 - 17:42

      Leylu zanimaju Bayek i Aya zbog tragi-romantične sapunice?! Muda labudova. Ima nekih djelića Originsa koji se uklapaju u veliku slagalicu AC-a i sve što kažem dalje bio bi spoil no taj dio priče su ionako zamumuljili i zakukuljili do krajnjih granica pa ispada da je potpuno nevažan. Očigledno i je. Kako sam rekao, Origins je odlična igra ali loš AC.

    • funky0308

      @moordrak, 13.01.2018 - 22:57

      Kao sto rekoh, jasno mi je zasto se koplja oko puno nastavaka lome oko toga da li je to pravi AC ili Final Fantasy ili ne znam, Far Cry ali u svim tim igrama ima zapravo jako dobrih igara koje funkcioniraju kao igra koja nema veze sa svojim originalom. Black Flag recimo je meni odlican, super je razbio monotoniju parkura kojega Ubisoft ocito nije znao promjeniti ili htio, svejedno. Ja pojma nemam sto se u tom nastavku dogadjalo u prici Absterga koja je zapravo AC, ostalo su samo price unutar jedne glavne price koja se provlaci kroz sve nastavke. To hocu reci, taj dio uspjesno izbjegavam i na taj nacin mi se svide AC igre. Nije moguce da to nitko od vas ne radi? Dobar lega mi prije izlaska Originsa kaze – samo da ne bude animusa i tih sranja. Toliko su ljudi zamrzili taj dio ACa da ga vise ni ne igraju, preskacu ga ako mogu i odigraju sto moraju samo da se vrate u proslost sto prije. Oko same srzi price ACa se slazem s tobom (vjerujem i vecina ovdje) – ocajna je. Rogue mi ima solidnu pricu, stima mi sto je kraci i skroz je po mjeri jedne normalne SP igre.

    • funky0308

      @moordrak, 13.01.2018 - 23:00

      Citam opet komentar i sada tek kuzim da si i sam to rekao. Ubisoft kao da se mice od templara i glavne price jer valjda ni sami vise ne mogu to pratiti pa se stekao dojam da je nevazan dio (na srecu svih nas). Ja sam tek na lvl 25 i nisam puno odigrao pa ne znam sto me u Originsu jos ceka ali osim Egipta i mape koja je apsolutno savrsena, prelijepih scena i lijepe grafe, za sada me nije nista posebno odusevio. Za sada mi je Origins samo dobar.

  • kujaxx

    12.01.2018 - 18:08

    Ljudi se žale i govore gluposti zašto bi to kupio bla bla,hajde onda lijepo napiši na youtube ac2 vs ac ezio collection pa kad vidiš razlike,lijepo se ispričaj.

  • Davis

    14.01.2018 - 10:35

    Super, uz Origins jedina AC igra koju jos nisam odigrao i presao tako da je ovo super najava.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!