HCL.HR

Najavljen Blackroom, novi FPS tvoraca Dooma i Quakea

Igor Belan 25.04.2016.   •   12 komentara


Tvorci FPS klasika poput Dooma, Quakea i Wolfensteina predstavili su svijetu Blackroom, novu pucačinu koja obećava sve što malo staromodniji ljubitelji FPS igara žele čuti.

blackroom

Čini se da je John Romero spreman učiniti nas svojim kučkama, opet. Ovaj put ne radi se o nesla(v)noj Daikatani već o potpuno novom projektu čiju smo najavu napokon dočekali nakon što je najavljena prošlog tjedna. Da, izveli su onu foru s najavom najave.

Nova igra zove se Blackroom i obećava povratak u vrijeme kada se u pucačinama skakalo pucanjem raketa pod noge. Blackroom će biti nasilna pucačina iz prvog lica puna raznolikih levela što nude zanimljive lokacije za istraživanje, ali i služe kao poligon za brzu i intenzivnu borbu masivnim puškama, baš u stilu igara poput Dooma ili Quakea na kojima je sam Romero radio kao dizajner. U ovom pothvatu Romero nije sam, uz njega je još jedan od suosnivača Id Softwarea, Adrian Carmack koji je također radio na nekim od prvih pucačina uopće, poput Wolfensteina (inače, Adrian nije rodbinski vezan s Johnom Carmackom, također suosnivačem Id Softwarea).

Da bi zajedno sa svojim timom mogli dovršiti Blackroom i izbaciti ga do kraja 2018. godine (to je barem trenutni plan), pokrenuli su Kickstarter projekt kojim traže 700 000 američkih dolara. Kad sam počeo pisati ovu vijest prikupili su 7000 dolara, par rečenica kasnije već su na 10 000. Ako ovako nastave, bit će gotovi do ponoći.

Blackroom razvijaju uz pomoć Unreal Enginea 4 i obećavaju podršku za modove na PC-ju. Singleplayer kampanja je u srži igre – preuzet ćemo ulogu lika imena Santiago Sonora, inženjera u HOXAR korporaciji što zarađuje mnogo novca kroz tzv. Blackroom tehnologiju koja je efektivno Holodeck iz Star Treka. U objavi za novinare opisuju to kao sobu koja može postaviti subjekta u potpuno realistične holografske svjetove… dakle, Holodeck. Naravno, nešto će otići po zlu, Santiago će biti poslan u veliku tamnu sobu da istraži situaciju i popravi što se popraviti da, a onda će se pronaći usred niza opasnih holografskih simulacija. Proći ćemo tako u njegovim čizmama kroz levele raznih tematika, od srednjovjekovnih dvoraca do filmskih horor setova.

Santiago će moći izmjenjivati te holografske svjetove na neki način koristeći uređaj zvan Boxel, a ključna stvar za preživljavanje izazova singleplayera bit će osim pucanja i savladavanje sustava kretanja za koji se spominju elementi poput rocket jumpa, circle strafinga i strafe jumpinga. Za mene kao okorjelog ljubitelja Quakea, to je doslovno glazba za moje naše uši.

A kad smo kod glazbe, za igrin soundtrack bit će zaslušan poznati metal gitarist George Lynch, a njegove agresivne note nabrijavat će nas kroz multiplayer koji obećava mnoštvo modova i mape na raznolikim lokacijama poput paklenih pećina u sredini Zemlje, vojnih baza i svemirskih stanica. Po pitanju modova za sada obećavaju 1 na 1 deathmatch, free for all deathmatch i co-op, no vjerujemo da će ih biti i više.

Zvuči dobro? Podržite Kickstarter projekt i javite nam u komentarima kako vam se igra čini.

Komentari (12)

  • nikola2222253

    25.04.2016 - 18:13

    Svida mi se ovo .

  • Alum

    25.04.2016 - 20:35

    Joj ma ne kud srljate? Doom još nije izašo već najavljuju novu igru :facepalm: Mislim, drukčiji je tim i dalja godina, ali dosta više prevrtanja jednog te istog non stop. Već počinje zaista biti dosadno.

    • Resycler

      @Alum, 25.04.2016 - 21:03

      Romero nije dio ID Software-a više od 20 godina…

    • Alum

      @Resycler, 25.04.2016 - 21:14

      Pa ok, istina. No, iskreno puno se toga vrti oko sličnih tema. I što više bude prolazilo vremena, starijim gejmerima će sve izgledati kao reciklaža.

  • Apocalypse4987

    25.04.2016 - 20:42

    Iskupljenje zbog Daikatane

  • Mixa

    25.04.2016 - 21:56

    Ovaj Santijago Sonora me podseca na Gordona Frimena iz Half-Life-a. 🙂

  • departed1983

    25.04.2016 - 23:16

    A fora je sto ljubitelji tih FPSova vise nemaju dovoljno dobre reflekse za takve igre 😀

  • ANGMAR

    26.04.2016 - 09:50

    Tko misli da je ovaj romero gay…?

  • Slash

    26.04.2016 - 22:59

    ajde vise napraviti nesto da rokamo bez puno pametovanja!!!

  • Slash

    26.04.2016 - 23:06

    fali onaj dobar stari strafe u fps igrama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?