HCL.HR

Najavljen Citadel: Forged With Fire – Harry Potter RPG kojega ste čekali

Zoran Žalac 12.07.2017.   •   12 komentara


Tvorci Slendera predstavili su svoj novi projekt koji izgleda kao Skyrim fokusiran na magiju.

citadel-forged-with-fire

Osobno sam uvijek mislio kako je prava tragedija što ne postoje RPG ili MMO igre na predlošku Harryja Pottera, odnosno šireg magičnog svijeta u režiji J. K. Rowling. Iako ga do daljnjega neće biti, razvojni tim Blue Isle Studios najavio je igru Citadel: Forged With Fire koja na trenutke doista podsjeća na Potterov univerzum u kojemu ima zmajeva, dvoraca, magije i letenja na metli.

Citadel: Forged With Fire bit će RPG otvorenog tipa iz prvog lica, nalik Skyrimu. U igri ćemo početi od nule, ali ćemo izgraditi vlastitu kuću, a pod kućom mislimo na čitav zamak, i onda se zaputiti u herojsko istraživanje magičnog svijeta. Kad se vratimo iz avantura, dvorac nam možda bude srušen jer će igra imati dinamičan sustav destrukcije.

Prema traileru ovo izgleda vrlo ambiciozno, na trenutke i previše dobro za jedan manji tim koji iza sebe nema velikih projekata. No, što će od svega prikazanoga završiti u samoj igri vidjet ćemo već od 26. ovog mjeseca kada ista stiže – u Early Access. Osim na PC-u, igra će se kasnije pojaviti i na PS4 te XBO konzolama.

Komentari (12)

  • Mrky1337

    12.07.2017 - 18:19

    Predobro, steta sta moj pc nije dovoljno jak da vrti ovo.

  • SemirTheChosen

    12.07.2017 - 18:20

    J.K. Rowling je imena za Harry Potter univerzum uzimala sa nadgrobnih spomenika u Škotskoj u Edinburgu.

  • GhostMan

    12.07.2017 - 18:23

    volo bih zaigrati ovu igru da osjetim tu car o onome sto gledao i citao

  • baDarmageddoN

    12.07.2017 - 18:53

    Previše ambiciozno. Skyrim i HP u jednom. Već vidim hrpu problema i visoka očekivanja. Možda bolje da rade HP mod za Skyrim. A za nas je bolje da igramo HP igre. Makar nisu RPGovi i dalje su jako dobre igre. A možda jednog dana netko kupi licencu za pravu igru u HP svijetu, bez HPa samog 😀

    • Zoran Žalac

      @baDarmageddoN, 12.07.2017 - 19:22

      Nešto se bilo šuškalo da tvorci Just Cause igara rade na fantasy igri vrlo britanske atmosfere, tj. da bi to mogla biti HP igra.

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 12.07.2017 - 20:03

      Imaš dobre uši jer ja nikakva šuškanja o tome nisam čuo :p Ali nekako bih želio da je istina. Da idem korak dalje, implementacija VRa ne bi bila loša.

  • Kris10

    12.07.2017 - 18:59

    Na prvi pogled ne bih nikad rekao da je ovo pravio neki mali tim,no svaka cast jer ovo stvarno izgleda dobro.Samo da ne bude u early accessu zauvijek haha.

  • funky0308

    12.07.2017 - 21:04

    Pa dobro zasto se toliko forsira prvo lice u ovakvim RPGima?? Deset puta je lakse igrati iz treceg lica. Koja je svrha oblacenja lika i craftanje armora i ostaloga ako vecinu vidim iz prvog lica – dakle ne vidim. Ostavite prvo lice za shootere (I to ne sve) a RPGe nam dajte, ako nista drugo, barem izbor pogleda. BTW meni ovo nista posebno ne djeluje. Animacije likova su ocajne

  • goldfinger

    12.07.2017 - 23:44

    Baš to-izbor pogleda iz prvog lica,za igre ovog tipa,je totalna glupost…Inače,ovo mi izgleda očajno-let i crni dim(nafta valjda)i rafalno rešetanje iz magičnog štapa su točka na i ove bedastoće….Djeluje loše-stvarno loše……..(-)

  • snooker

    13.07.2017 - 08:12

    Čim vidim early access, ništa od toga neće biti…

  • MoGaming

    13.07.2017 - 17:53

    Mogu oni napraviti sve što su prikazali dobro ali je i dalje MMO bez SP i znači katastrofa.Ako tko pomisli da brani žanr MMORPG nek se prvo zapita bili on ovu igru radije zaigro sam sa opcijom da može pozvat prijatelje ili da je prisiljen djeliti svijet sa hrpom djece i fantoma.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?