HCL.HR

Najavljen novi model PlayStation Vite

ToxarE 09.09.2013.   •   2 komentara


Nimalo iznenađujuće, Sony je nakon gotovo dvije godine postojanja svoje PlayStation Vita konzole predstavio njezin novi model, zasad samo za Japansko tržište.

Sony nije čekao Tokyo Game Show koji kreće idućeg tjedna – na konferenciji koju je održao prije sajma najavio je niz stvari, a dobar dio njih odnosi se na prijenosnu platformu PlayStation Vita. Kao što je bilo i očekivano, predstavljen je novi model ove handheld konzole koji je unaprjeđen baš ondje gdje bi jedan prijenosni gaming uređaj trebao biti unaprjeđen.

Model PCH-2000 tako je 20% tanji i 15% lakši od trenutnog, prvog modela PS Vite. Ekran je ostao iste veličine (5-inča), ali umjesto OLED-a sada se koristi LCD touchscreen. Promjene u izgledu same konzole su neznatne izuzev činjenice da će konzola sada dolaziti u više boja – bijeloj, žutoj, plavoj, roznoj, sivoj i crnoj. Najvažnija stvar kod novog modela jest smanjena potrošnja baterije (zahvaljujući LCD ekranu) s kojom će igranje biti produženo za dodatni sat vremena, što znači sveukupno šest sati igranja.

Također, konzola će s novim modelom imati 1 GB interne memorije, što znači da neće trebati zasebnu 4GB karticu za spremanje snimljenih pozicija i sl., ali to u praksi baš i ne drži vodu jer zakrpe za neke igre (primjerice nedavni Killzone: Mercenary) znaju težiti i više od gigabajta. Sony je itekako svjestan toga te je uz novi model najavio i novu memorijsku karticu od 64 GB (prijašnji limit bio je upola manji).

Novi model zasad je najavljen samo za Japansko tržište gdje će biti dostupan od 10. listopada ove godine. Cijena konzole ondje će se nešto smanjiti, no to pojeftinjenje samo će ujednačiti tražene iznose s onima na američkom i europskom tržištu. Dakle, novi model trebao bi koštati koliko i stari – 200 dolara / eura.

I dok redizajn kroz novi model nije bio iznenađenje, dovođenje PS Vita i PSP igara na TV ekrane ipak nas je uhvatio nespremnima. Sony je također najavio i PS Vita TV – zasebnu konzolu koja će uz DualShock 3 kontroler pokretati handheld igre na TV-u.

Komentari (2)

  • kalmageddon

    09.09.2013 - 16:28

    Nikako mi se ne sviđa to što su OLED zamjenili sa LCD-om ali vidjet ćemo.. Prvu Vitu sam prodao ali ovo se uz PS4 obavezno uzima 😀

    • SonOfOsiris

      @kalmageddon, 10.09.2013 - 16:18

      Ne brini, bit će dobar ekran, samo pogledaj ove nove triluminous

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?