HCL.HR

Najavljen Pixel Noir, paranormalni detektivski triler i RPG

Dominik Bošnjak 24.03.2014.   •   1 komentara


Ako vam RPG inspiriran klasicima poput Earthbounda, Final Fantasyja i Sin Cityja zvuči kao dobitna kombinacija, bacite oko na nedavno najavljeni Pixel Noir.

Američki nezavisni razvojni studio SWDTech je službeno najavio svoj prvi projekt, RPG za PC, Android i iOS uređaje naslova Pixel Noir.

Smješten u tmuran grad inspiriran Philadelphijom iz sredine 20. stoljeća, Pixel Noir će staviti igrače u ulogu privatnog detektiva upitnog duševnog zdravlja. Ovaj nesretni protagonist će pokušati razotkriti misteriju vezanu za pogibiju svojeg partnera zbog kojega je i napustio policijsku službu te se odao raznim porocima na sljedećih 10 godina. Priča igre je inspirirana uradcima poput Sin Cityja i Batmana, dok će sam gameplay biti kombinacija klasičnih japanskih RPG-ova poput Earthbounda, Chrono Triggera i Final Fantasyja s elementima Paper Mario serijala.

Prema riječima kreativnog direktora igre Lena Stuarta, Pixel Noir je rađen za odraslu i zahtjevnu publiku te igrače kojima je dosta neozbiljnih mobilnih naslova. S obzirom da je u rukama bivših zaposlenika DC Comicsa, Marvela, Sonyja i Capcoma, malo je reći da ovaj projekt obećava.

SWDTech će 10. travnja pokrenuti Kickstarter kampanju kojom će pokušati prikupiti sredstva za dovršavanje razvoja Windows, OS X, Android i iOS verzija igre.

Iz prve ruke doznajemo da će minimum biti postavljen na otprilike 100,000 američkih dolara te da studio razmišlja i o Linux portu koji će vjerojatno biti jedan od tzv. produženih ciljeva kampanje. Ako uspiju prikupiti financijska sredstva, developeri se nadaju kako će Pixel Noir dovršiti do kraja prvog kvartala sljedeće godine, no tvrde da od projekta na kojemu rade već više od godinu dana neće odustati ni u kojem slučaju.

Komentari (1)

  • bossanoga

    24.03.2014 - 18:03

    Djeluje jako zanimljivo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?