HCL.HR

Najavljen prvi pravi RTS za gamepade – Tooth and Tail

Zoran Žalac 17.08.2015.   •   2 komentara


Tvorci indie bisera Monaco: The World Ends With You predstavili su svoju novu igru – po treći put. Konačan naziv iste bit će Tooth & Tail, a radi se o RTS naslovu rađenom za kontrolere.

Još prošle godine developeri indie hita Monaco počeli su rad na svojoj novoj igri, tada zvanoj Armada. Kasnije su tu igru preimenovali u Lead to Fire, no ni taj im naziv u konačnici nije odgovarao. Sada su se tako ponovno prebacili na novi, a on glasi Tooth & Tail. Kratko & slatko.

Inače, riječ je o arkadnoj RTS igri za casual publiku, smještenoj u fantasy okružje i namijenjenoj za kraće mečeve do najviše 12 minuta. Gameplay mehanikama drži se blizu onih iz prvih Command & Conquer igara. Kako kažu, igra se brzo svlada – već nakon prvog ili drugog meča, a dizajnirana je tako da kontrole pomognu u tome.

Naime, studio Pocketwatch Games navodi kako je Tooth & Tail prvi pravi RTS za gamepade. Da se odmah ne uplašite – moguće ga je igrati i na tipkovnici i mišu jednako dobro, ali je posebno dizajniran da na kontroleru bude intuitivan i funkcionalan. Kako mu izgleda kontrolna shema možete provjeriti na donjoj slici.

Tooth & Tail u pripremi je za PC, trenutno bez preciznog datuma izlaska, ali ako ne krene u Early Access bit će to negdje tijekom 2016. godine.

Komentari (2)

  • jancec

    17.08.2015 - 12:33

    Maah razočaran sam.Zanimljive su te igre ali nemaju srž strategije.Još i dan danas igram dalje AOE 2 (HD) i da se napravi neka slična strategija kao AOE bilo bi super a ne takve igre…

  • sparki2004

    06.02.2018 - 23:07

    imam jedno pitanje.
    zasto niste napravili recenziju o ovoj igri,igra je izasla i meni je bas zanimljiva?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?