HCL.HR

Najavljen survival horor Draugen

ToxarE 01.11.2013.   •   3 komentara


Ekipa iza nadolazećeg Dreamfall: Chaptersa priprema i drugu avanturu, ovaj put horor tematike. Draugen nas stavlja na mističnu norvešku obalu gdje istražujemo tajne napuštenog naselja.

Nedavno formirani Red Thread Games koji nam za iduću godinu sprema zaključak The Longest Journey trilogije kroz Dreamfall: Chapters osigurao je dio sredstava za svoj novi projekt. Norveški Filmski Institut udijelio im je 144 tisuće dolara za razvoj igre pod nazivom Draugen.

Riječ je o survival horor avanturi iz prvoga lica, smještenoj na mističnu norvešku obalu u 1920. godini. Ondje ćemo kao američki fotograf i botanist svjedočiti mračnim stvarima dok istražujemo zabačeno ribarsko naselje u kojemu su svi netragom nestali. Priča će biti prožeta skandinavskim legendama i bajkama kao i nordijskom mitologijom. Sam naziv igre, Draugen, na norveškom označava besmrtnu kreaturu. Izvorno mu se značenje veže uz duha, ali za razliku od njega Draugen ima fizičko tijelo i fizičke mogućnosti, obitava u podvodnim grobovima, čuva blaga i tajne koje su pokopane s njime.

Draugen je trenutno u razvoju za PC, Mac, Linux i next-gen konzole (pretpostavljamo PS4 i Xbox One). Nije poznato kada bismo igru mogli očekivati, no jasno je da ju nećemo zaigrati tako skoro, barem ne iduće godine jer prioritetni Dreamfall: Chapters izlazi tek u studenome 2014.

Komentari (3)

  • Apocalypse4987

    01.11.2013 - 16:58

    mislim da smo dobro naučili draugre u skyrimu 🙂

  • Red Falcon 2

    01.11.2013 - 23:00

    Čuj pretpostavlja se PS4 i XOne. Sad kad ljudi kažu next gen zna se da misle na te PS4 i Xone, Wii U su premijestili natrag u current gen.

  • perisimus

    02.11.2013 - 13:42

    " Botanist"? Šta bi to bilo? Nešto vezano za slikanje, plivanje i jedrenje ili je pjesnik možda htio reći "botaničar"?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?