HCL.HR

Najavljen XCOM: Enemy Unknown

Zoran Žalac 06.01.2012.   •   3 komentara


Ove godine stiže nam još jedan XCOM – ovoga puta u klasičnom strateškom izdanju za koje su zaduženi tvorac Civilizationa Sid Meier, te njegov razvojni tim Firaxis.

Fanovi strateškog serijala XCOM nisu bili pretjerano sretni kada je 2K Marin najavio da se ta franšiza vraća u obliku pucačine iz prvog lica. Međutim, prešućeno je kako to neće biti jedina XCOM igra. Tajna je ostala skrivena sve do jučer, kada je magazin Game Informer u svom novom broju donio službenu najavu naslova XCOM: Enemy Unknown. Za razliku od prije spomenutog shootera, dotični će se vratiti strateškom žanru, a posebno je interesantno što će to biti učinjeno pod vodstvom legendarnog tvorca Civilizationa, Sida Meiera, i njegove ekipe iz studija Firaxis.

Oni nam obećavaju da će ostati vjerni duhu originalnog XCOM-a, ali da ovo neće biti jeftini remake jer ćemo dobiti sasvim novu priču i neke moderne elemente poput uništivog okoliša ili kombinacije RTS i TBS modova igre. XCOM: Enemy Unknown najavljen je za jesen 2012. godine, a naći će se na PC, X360 te PS3 platformama.

Komentari (3)

  • Rogue

    06.01.2012 - 12:29

    TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    taman sam jucer na steamu uzeo UFO complete pack , najveća ovisnost bila i ostala

  • krolesi

    07.01.2012 - 08:49

    Predobra vijest!

  • buby8992

    07.01.2012 - 14:36

    Napokon dostojan nasljednik XCOM serijala, za razliku od onog FPS-a.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?