HCL.HR

Najavljena još jedna tenis igra – Australian Open Tennis

Zoran Žalac 05.12.2017.   •   4 komentara


Punih šest godina već nismo imali simulaciju tenisa, a u skorijoj budućnosti stižu nam čak dvije takve igre.

australian-open-tennis

Zadnje donekle poštene videoigre na temu “bijelog sporta” bile su Top Spin 4 i Virtua Tennis 4 otprije šest godina. Taman kad smo pomislili kako će simulacije tenisa biti potpuno ignorirane na aktualnoj generaciji konzola, a samim time i na PC-u, ove godine dobili smo najavu ne jedne, nego čak dvije igre na temu tenisa.

Prva je najavljena kao Tennis World Tour, u režiji tvorca Top Spin igara, dok je druga licencirana igra Autralian Open turnira. Punim nazivom Australian Open Tennis ili kraće AO Tennis, igra je u režiji razvojnog tima Big Ant, koji je do sada radio na simulacijama kriketa, rugbyja i lacrossa. Predstavljena je kao “najnaprednija videoigra tenisa ikad proizvedena”, što su velike riječi, ali Big Ant ima nekoliko zanimljivih argumenata za to.

Ponajviše se uzdaju u sustav umjetne inteligencije koji bi poznate tenisače i tenisačice trebao vjerno imitirati po ponašanju na terenu, a to ponašanje modelirano je prema statistikama praćenja loptice iz stvarnih mečeva na Australian Openu. Što se vizualne autentičnosti tiče, svi licencirani tenisači i tenisačice, poput Rafaela Nadala ili Angelique Kerber, skenirani su 3D tehnologijom te su njihove kretnje animirane motion capture tehnologijom.

Centralni mod igre bit će sam Australian Open turnir na licenciranim stadionima s tri vrste terena, gdje ćemo moći igrati solo mečeve, mečeve u paru ili miješanom paru. Osim samog turnira naći će se tu i mod karijere za koji ćemo moći kreirati i vlastitog sportaša. Igra će dakako imati i online mod, ali nije rečeno s kakvim mogućnostima.

Australian Open Tennnis najavljen je za PlayStation 4 te Xbox One konzole, a izaći će 16. 01. iduće godine, taman povodom održavanja stvarnog turnira.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • baDarmageddoN

    05.12.2017 - 12:53

    Tenis je zabavna igra kao dio GTA V. Nekako ga u izdanju kao igru za sebe ne bi kupovao. Makar kada bude opcija u VRu mijenjam mišljenje. Da ubijem nekog sa svojim virtualnim servisom 😀

    • baDarmageddoN

      @baDarmageddoN, 05.12.2017 - 15:13

      Ma da. Te mini igre u gta su najveća fora od svega.

  • darkness666

    05.12.2017 - 15:32

    definitivno je tenis falio na ovim novim generacijama…za mene zna cak biti zabavniji i napetiji od fife kad se igra jedan na jedan..samo da je dobro odradjen

  • L3gi0naR

    06.12.2017 - 05:58

    I dan danas mi je najbolji i najrealniji tenis bio Top Spin na orginalnome Xbox-u.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?