HCL.HR

Najavljene igre za Nintendo Switch – ekskluzive

Zoran Žalac 13.01.2017.   •   10 komentara   •   Tehnologija


Nintendova Switch platforma u svojoj prvoj godini postojanja trebala bi imati vrlo sadržajnu ponudu ekskluzivnih igara koje uključuju poznate serijale, ali i sasvim originalne ideje.

1-2-switch

Nintendo je na prezentaciji svoje nove Switch konzole prikazao pozamašan broj igara. Iako je najavljena hrpa igara ostalih developera, fanovima su pozornost ukrale ekskluzive u režiji samog Nintenda i njegovih partnerskih studija. Dio tih ekskluziva bit će lansiran uz samu konzolu dok ostatak očekujemo najranije do kraja godine ili tijekom 2018. Ponuda ekskluziva za Switch sastoji se od kombinacije igara iz poznatih serijala, ali i nekih potpuno novih naslova koji su osmišljeni kako bi iskoristili posebnosti Switch platforme.

Najznačajnija igra koja će biti puštena u prodaju u isto vrijeme kada i Switch konzola jest The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Igru ćemo moći zaigrati 03. 03. ove godine, što također vrijedi i za Wii U verziju. U novom traileru fokus je stavljen na glavnog negativca, Calamity Ganona. Usput rečeno, potvrđeno je kako Switch neće vrtjeti igru u punoj HD rezoluciji nego u 900p kada je konzola postavljena na dock, odnosno u 720p u prijenosnom izdanju.

Druga vrlo značajna igra predstavljena za Switch jest Super Mario Odyssey. Više o toj igri prenosimo u zasebnoj vijesti, no poznati detalji ionako se mogu svesti na nekoliko rečenica. Riječ je o prvom sandbox Mario naslovu nakon Super Maria 64 i Sunshine. Igra je smještena u repliku stvarnog svijeta, a Mario će imati posebnu mehaniku karakterističnu za Switch koju će koristiti uz pomoć očiju na svojoj kapi. Super Mario Odyssey trebao bi izaći krajem 2017. godine.

Svaka konzola obično ima svojevrsni “tech demo” koji igračima najbolje demonstrira za što je uređaj sve sposoban. U slučaju Switcha takva igra trebala bi biti “1-2 Switch“. Radi se tu o kolekciji mini-igara dizajniranih da iskoriste JoyCon kontrolere, i to u paru, što znači da igra nije zamišljena za jednoga igrača. Zanimljivo je da igrači pri igranju uopće ne moraju gledati u sam ekran konzole već se natječu jedno protiv drugog uz kontrole pokretom. Neke od prikazanih mini-igara uključuju revolverski okršaj, mačevanje, sviranje gitare, plesanje, balansiranje i boksanje. Igra izlazi na isti dan kada i konzola – 03. 03.

Još jedna specifična igra za Switch bit će borilački naslov ARMS. Ideja iza ove ekskluzive je ta da spaja mehanike boksanja i napucavanja. Naime, likovi s različitim sposobnostima ovdje se udaraju na daljinu, a igrači im daju kontrolu na sličan način (iako se nadamo da istegnuće ruku neće biti nuspojava igranja). ARMS je predstavljen kao kompetitivna igra u lokalnom multiplayeru, no možda po uzoru na Punch Out dobije i singleplayer sadržaje. Igra bi trebala biti dostupna kasnije ovog proljeća, no ne odmah po izlasku konzole.

Splatoon je igra koju je Nintendo prikazao u prvom traileru za Switch pa je ta najava bila očekivana. Međutim, umjesto porta prve igre zapravo ćemo dobiti nastavak. Splatoon 2 donosi nove vrste oružja, dodatne likove te lokalni multiplayer. Uz to, igra će dobiti i aplikaciju za pametne telefone koja će olakšati matchmaking i dodati vrlo traženu opciju voice chata. Vrlo čudan način rješavanja tog nedostatka – za voice chat s prijateljima na takav način mogla je poslužiti i bilo koja druga VoIP aplikacija, ali eto – barem se trude. Igra izlazi na ljeto ove godine.

Xenoblade Chronicles bio je vjerna ekskluziva za Wii U pa je za očekivati da će se vjernost nastaviti i s nastavkom. Xenoblade Chronicles 2 potvrđen je kratkim trailerom, a osim onoga što sami možete vidjeti u njemu nikakvi dodatni detalji nisu obznanjeni niti znamo kada možemo očekivati izlazak te ekskluzive.

Kako bi proširio ponudu lansirnih naslova za Switch, Nintendo će preparirati i jednu stariju igru. Mario Kart 8 u takozvanom Deluxe izdanju, koje će koštati punih 60 eura, u kompletu donosi sve dosad izdane DLC pakete za igru, redizajnirani Battle mod, tri nove staze i tri nova vozila. Doduše, Deluxe verzija neće biti spremna odmah po izlasku konzole nego tek 28.04.

Komentari (10)

  • psycho01

    13.01.2017 - 12:17

    Fine igre šta je je 🙂

  • rotkvica45

    13.01.2017 - 13:21

    Malo mi je dosta tog tupljenja po Mariu i Zeldi.

    • brlja

      @rotkvica45, 13.01.2017 - 17:16

      A gle neko ce rec zakaj taj blizzard tupi po diablu i warcraftu. Ja osobno cu igrat diablo 418 i sve vezano uz warcraft. Takodjer volim maria i zeldu i nebi kupio switch da isti ne izlaze za tu konzolu. Sve je stvar ukusa, a nintendove igre voli velik broj ljudi…

  • pesek32

    13.01.2017 - 13:38

    Sviđaju mi se ove igre. Makar još nisam završio neke igre koje želim na Wii U.

  • Mixa

    13.01.2017 - 16:04

    Ponuda igara je bas odlicna! Trejleri su vrhunski odradjeni! Posebno mi se svidja nova Zelda i Super Mario Odyssey.

  • edviiN

    13.01.2017 - 17:08

    za 300 eura ovo vrijedi kupit i ako bude cijena igre 40 eura meni ne treba bolja grafika od ovog 🙂 nisam taj lik koji mora da vidi sve jedan detalj na obrazu ili sl. vazno je da je igra tj. igre zabavne budu…..

    sold.

  • Reponja123

    13.01.2017 - 17:12

    evo da kad bi nitendo sve svoje igre stavlja i na druge konzole ka PC i ps da bi više na igrama zaradia nego na konzolama i igrama samo za konzolu zajedno

  • SonOfOsiris

    13.01.2017 - 19:57

    Super Mario Odyssey je trebao biti launch naslov, šteta, sve dobre igre, ali ništa od toga neće biti igrivo odmah

  • HighCro

    13.01.2017 - 20:05

    Brate koliko ce nintendo must kravu od maria i zelde i nitko im nece reci nista, jedina nova ekskluziva je splatoon ove ostale meni izgledaju dosadne

  • zeljo024

    14.01.2017 - 01:43

    60 eura za reizdanu igru!!!!!!!!!
    Meni je to sasvim dovoljan razlog i opravdanje da nikad ne kupim nijednu nintendovu igru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?