HCL.HR

Najavljeno je prvo žensko eSports natjecanje, održat će se ove jeseni

Zoran Žalac 05.09.2017.   •   7 komentara


Prvo eSports natjecanje namjenjeno isključivo ženama održat će se ove jeseni na Steamu u organizaciji tima poznatog po automobilističkim simulacijama.

gtr-3

Ako ste muško, volite automobilske simulacije, a još više od toga šale o ženama za volanom, sljedeća vijest vjerojatno vam neće biti po volji. Naime, na Steamu će se ove jeseni održati eSports natjecanje u igrama SimBin Studiosa, tvoraca GTR serijala.

Kvaka je u tome da će u natjecanju moći sudjelovati samo natjecateljice, odnosno žene, što znači da SimBinovo natjecanje postaje pri slučaj eSportsa za žensku populaciju.

Natjecanje će se zvati “Women and Wheels” i natjecateljicama će dati priliku da osvoje gaming opremu u vrijednosti od tri tisuće eura. Dio zarade, vjerojatno od kotizacije, ići će u dobrotvorne svrhe s namjerom da se više žena privuče u eSports natjecanja.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • tryon

    05.09.2017 - 14:04

    “s namjerom da se više žena privuče u eSports natjecanja.” to je ok, ali ako u esportsu ubuduće bude trend odvajanja muških i ženskih natjecanja, to je debilizam.

    • ihneacho

      @tryon, 05.09.2017 - 15:11

      baš to, za kompjuterom nema fizičkih performansi, isto će igrati hearthsone muško i žensko, nije oktagon da ima razlike

    • Lucija

      @ihneacho, 05.09.2017 - 15:50

      Slazem se, taj trend razdvajanja spolova u esport sceni treba zaustaviti

  • baDarmageddoN

    05.09.2017 - 21:57

    Primljeno na znanje. Ne vidim ništa loše u tome, barem će om se lakše omogućiti nastupanje na takvom turniru. Za par godina to neće biti potrebno ali sada ne škodi, još uvijek su dečki bolji u igrama čisto zato jer ih ima više u tome pa se lako profiltriraju bolji a cure su savršene za gaming-yutuberice i twičerice gdje je bitno da ih bude lijepo za vidjeti 😀

    • tryon

      @baDarmageddoN, 06.09.2017 - 10:30

      da al kad gledas tzv twičericu, nije ti bitno kako igra. dok je s muskima obrnuto

    • baDarmageddoN

      @tryon, 06.09.2017 - 18:04

      Pa to… Globalno me nije briga koji spol ima koji postotak negdje ali osobno mi je draže gledati neku zgodniju yutubericu nego da bi išao gledati yutubera zbog bilo čega osim da čujem njegovo mišljenje ako smatram da on to zaslužuje ili da nešto naučim ako sam ne uspijevam 😀 Makar 99% vremena sam igram a tek 1% pogledam nekoga kako igra. Nije mi neki gušt gledati što drugi rade, ma kako dobri bili. Radije sam loš u nekoj igri igrajući je nego da gledam najboljeg igrača kako je igra. Ne znam, pjevače npr. mogu gledati jer glas nije talent ali da gledam nekoga kako igra dok ja mogu igrati… to mi je skroz bezveze. Osim kada mi se ne da pa pogledam neku yutubericu 😀 Koja ne vrišti kao npr. Pew, btw 😛

    • Sackboy

      @tryon, 06.09.2017 - 18:33

      Kako kome meni je fascinantno kada neka zgodna cura rastura u igrama. Nije mi samo jasno kako ssniperwolf igra onako sa onim noktima od 5cm 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?