HCL.HR

Najizdašniji esports nagradni fond otišao u ruke kineskog Dota 2 tima Wings Gaming

Stjepan Fikter 15.08.2016.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


The International 2016 u tjedan i pol pružio je fanovima Dote sve što su trebali – od zabavnih mečeva i zanimljivog sadržaja između njih do pokojeg iznenađenja.

the-international

Svatko tko je pratio ovogodišnji The International turnir, bilo to uživo ili virtualno, mogao je uživati u vrhunskom esports festivalu i svjedočiti ciklusu koji se nastavlja. Za one koji nisu upoznati, radi se o tome da u neparnim godinama natjecanja Aegis Of Champions osvajaju zapadni timovi, a u parnim godinama istočnjački.

Posljednjeg dana natjecanja i prije samog finala, u zadnjoj borbi Lower Bracketa sukobili su se prošlogodišnji osvajači Evil Geniuses te drugi američki tim sačinjen uglavnom od europskih talenata – Digital Chaos, za kojega mnogi nisu vjerovali da će uopće imati priliku završiti na drugom mjestu. Nakon tri veoma zabavna meča, DC je uspio poraziti prvake iz 2015. godine te osigurati svoje mjesto u finalu gdje su ih čekali Wings Gaming.

Posljednji meč počeo je vrlo dobro za DC te su na kraju uspjeli i osigurati prvu pobjedu u finalu. Druga borba je također počela dobro za domaćine, ali na kraju su Wingsi uspjeli uhvatiti momentum i izjednačiti na 1-1. U trećoj borbi završni rezultat od 49-24 može sugerirati kako kineski tim nije imao previše problema, ali im je trebalo 45 minuta da budu jedan korak od osvajanja Aegisa i najvećeg nagradnog fonda.

Digital Chaos u četvrtom meču nije se imao namjeru samo tako predati, ali nisu uspjeli skupiti dovoljno snage kako bi porazili Wings Gaming, te su na kraju pali kada je Anti Mage eksplodirao. Na kraju, budući da se radi o timu koji je nastao nakon posljednjeg Majora, imaju mnogo razloga za sreću, točnije njih 3,427,126 koliko su osvojili kao nagradu. Osim što se mogu pohvaliti kako su novi svjetski prvaci te upisati imena na Aegis Of Champions, njihovi suparnici uz to su još i podebljali su bankovni račun s nevjerojatnih 9,139,002 dolara te odlaze u povijest.

Hoće li ih netko nadmašiti iduće godine, ostaje za vidjeti, ali vrijedi i spomenuti kako zahvaljujući fondu od 20,770,460 dolara, posljednja četiri tima ne idu kući praznih ruku jer su si uspjeli osigurati nemalih 103,852 dolara.

Osim veoma zabavnih borbi, TI 2016 priredio nam je i dva iznenađenja. Zapravo, za jedno se i znalo od ranije, ali je tijekom All Star Matcha napokon predstavljen Vrogros, The Underlord poznatiji kao Pitlord za one koji su igrali Dotu još u Warcraft 3 danima. Drugo iznenađenje bilo je predstavljanje potpuno novog heroja Moneky Kinga koji će biti dostupan s New Journey nadogradnjom kasnije ove godine.

Za one koji se tek upoznaju s Dotom 2, vrijedi izdvojiti borbu s glavnog dijela natjecanja gdje su snage odmjerili EG te EHOME s kojom se najbolje može demonstrirati kako bitka nije izgubljena čak i kada super minioni kucaju na vrata.

Naravno, bilo je tu još mnogo drugih segmenata koji su učinili The International zabavnim za praćenje, ali se može reći kako je Valve uspio naći granicu između profesionalizma i korištenja memea, a da pri tome sve izgleda kao potpuno normalna stvar. Dota je ipak videoigra i odluka da prijenos ne bude poput ostalih sportova je pravi pogodak, barem što se mog mišljenja tiče.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Yubs D. Rsc

    15.08.2016 - 15:58

    https://youtu.be/r_L4Q_FRcyY

    Ekipa možete dodati taj video ako želite kao guide za one koji prvi put gledaju Dotu, odlično odrađen.

    🙂 Dobar članak.

  • Dragan[MKD]

    15.08.2016 - 16:14

    Inace sad je to udarna vijest ovdje ali cini se da je u DC bio jedan MK gamer imeno Martin Sazdov i to ne mogu da vjerujem ali zivio je na neki 10km od meni i sto je jos cudnije iste godiste je sa mene i ne mogu da vjerujem da prvpat cujem za njega i to preko TV da je osvojio vise od 3mil. Svaka cast.

    • Stjepan Fikter

      @Dragan[MKD], 15.08.2016 - 16:18

      Nije da se čini nego je kada misliš na Saksu.

    • Dragan[MKD]

      @Stjepan Fikter, 15.08.2016 - 16:34

      Ocito, ali slabo pratim pro esport, tako da mi je promaklo. Da sam znao pratio bih meceve DCa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?