HCL.HR

Nakon 13 godina, GameTrailers.com prestaje s radom

Gregor Stojev 09.02.2016.   •   14 komentara   •   Zanimljivosti


Popularni gaming portal GameTrailers.com danas je šokirao brojne obožavatelje, neočekivano su tvitnuli riječi koje nitko nije htio čuti…

gametrailers-com

Iako sami naziv sugerira da se popularni portal GameTrailers.com isključivo bavi trailerima, kroz godine je proširio krila ne samo na recenzije, već i na brojne podcastove uključujući i razne šaljive emisije te je tako postao i svakodnevno odredište mnogih gamera diljem svijeta.

Danas saznajemo da nakon 13 godina, GT službeno prestaje s radom.

2014. godine GT je promijenio vlasništvo matične kompanije, a tu je priliku novi vlasnik Defy Media iskoristio davanjem otkaza pri čemu je na kraju u GT-u ostalo svega dvije trećine originalne ekipe. Iako je i tada cijeli slijed događaja već pomalo smrdio, svi su se nadali da će se GT ipak nekako vratiti na noge.

Vijest o konačnom gašenju poznatog portala je putem Twittera potvrdio sam Brandon Jones, prepoznatljiv glas mnogih videa s GT-a:

Danas je zadnji dan GameTrailersa. Volio bih da nije tako. Obožavam sve naše gledatelje poput obitelji. Hvala vam što ste mi omogućili da radim ovaj posao.

Točan razlog zbog kojeg je do ovoga došlo javnosti još nije poznat, ali ako moramo nagađati, bilo bi to zbog nevjerojatnog rasta medija poput Twitcha i Youtubea koji su u zadnjih nekoliko godina omogućili masama ne samo da na alternativne načine prate zbivanja u gamingu, već i da sami stvaraju i dijele neizmjernu količinu sadržaja. I to poglavito video sadržaja, na kojemu se zasniva GameTrailers.

Na službenom GT forumu javio se i urednik Ben Moore:

Pozdrav svima, ovdje Ben. Htio bih potvrditi da se GT zaista danas službeno zatvara. Sve su nas raspustili i saznali smo tek prije par sati, šokirani smo. Hvala vam svima na ogromnoj podršci.

Zadnja službena GT recenzija naizgled će ostati Firewatch (priložena iznad), a svega par sati prije nego smo doznali tužnu vijest, šaljivi Ian Hinck ponovo je objavio recenziju Bloodbornea. Ovoga puta s popravcima koje smatra da su zasluženi, dodijelivši mu na kraju ocjenu 10.

U komentarima objave nadziru se imena popularnih kanala, portala i ličnosti iz industrije poput Gabe Newella, koji s njima dijele sućut i žele svijetlu budućnost. Mi ćemo ih ovdje u HCL-u pamtiti po profesionalnim recenzijama i šaljivoj ekipi koja se nije plašila iznositi nepopularna mišljenja o popularnim naslovima i trendovima u industriji.

Javite nam u komentarima niže jeste li i vi jedan od obožavatelja GT-a i pogađa li vas ova vijest u srce kao i nas?

Komentari (14)

  • miro25

    09.02.2016 - 19:51

    šteta 🙁

  • Zoran Žalac

    09.02.2016 - 19:54

    Šteta, ali očekivano. Posljednje tri godine kvaliteta sadržaja im je drastično opala, nije ih uspio spasiti ni genijalni Kyle Bossman kojemu bi sada najpametnije bilo graditi YouTube karijeru jer je odličan individualac, drugačiji od ostalih iz grupe. Iako, čak i individualci koji su otišli ranije, poput Marcusa Beera, nisu uspjeli na YouTubeu samostalno, što je također šteta. Mnogi današnji YouTuberi navode GameTrailerse kao veliku inspiraciju, ali to se može odnositi na zlatnu eru od 2007. do 2012. dok je Shane Satterfield bio urednik. Kad je on otišao nastupilo je rasulo tamo, nikad više nisu imali tako interesantne podcaste.

    • Igor Belan

      @Zoran Žalac, 09.02.2016 - 21:51

      A vidiš meni je baš u posljednje dvije godine bilo zanimljivije nego prije. Pogotovo uz nove formate kao Final Bosman i Mandatory Update.

    • Gregor Stojev

      @Igor Belan, 09.02.2016 - 23:13

      Bossman je legenda, ali Mandatory Update je bio all over the place, jedna dobra, onda 7 loših zaredanih. Taj njihov nategnuti humor mi uopće nije legao, iako je pri kraju (dok je Elise još bila) bilo par ok epizoda kada Bossmana zezaju oko njegove navodno “savršene” guzice. Shane je bio odličan u Invisible Walls, znao sam ih slušati jedno pet na dan, ali kad se samo sjetim Marcusa Beera, jeezus taj lik je bio naporan… Nego, u zadnjih par godina mi se nekak činilo ko da se uglavnom samo glupiraju, s onim tabletop epizodama, mjuziklima i sl. naspram onih dobrih starih Pop Facts klasika koji su actually bili on topic. Čak, ak se ne varam mislim da je Hinck zaslužan za većinu tih gluparija, pa ga s lanca pustit možda i nije bila najbolja ideja. Ovih zadnjih par epizoda čovjeku ko da nije uopće više stalo do toga kaj radi, pa samo nastavlja pucat u šuplje…

  • trulex

    09.02.2016 - 19:59

    A jebote štete, a aa, majkemi skoro da zaplačem. Pa ja sam od malih nogu gledao gametrailers, maltene svaki sat vremena sam ulazio u stranicu da vidim ima li novih videa. Imo sam profil, i odjednom kad su promjenuli izgled sajta profil mi je nestao, nisam se mogao regati na taj stari profil. I aj štaš oprostio se ja sa starim profilom i napravim novi prije nekih mjesec dana. Ali vidim ja prije godinu dana kad je došao novi dizajn da mi kao malo zamro sajt, nekako sam uvijek bježao od tih misli, i do neki dan svaki dan sam ulazio ali videe su objavljivali skroz rijetko, 1 ili 2 dnevno, čak nijedan. Ali stvarno uvijek se veselim gledati njihove recenzije, i uvijek po njihovoj ocjeni odredim dal da igram neki naslov. Onog spikera treba neka stranica da kupi ono je neviđeno dobar glas za recenzije, svaka mu čast skroz profesionalno. Eto ja se izjada ovde na HCL-u par rečenica, Nedo bog da se ovako nešto hclu dogodi, odma me sahranite.

  • lordvader

    09.02.2016 - 20:07

    Steta i zalost,godinama sam dnevno vise puta ulazio,i gledo,recenzije,sve pratio.steta velika…

  • Pero Zdero

    09.02.2016 - 20:12

    Ja evo prvi put cujem za njih. Nije da me nesto dira al opet steta ak su dobro radili

  • Bojko

    09.02.2016 - 20:41

    Bitno da HCL opstaje 🙂

  • Žarko Ćurić

    09.02.2016 - 21:16

    RIP GT, po meni sigurno najbolji skup ljubitelja igara s kojima sam se mogao poistovjetiti :/

  • Vexido

    09.02.2016 - 21:26

    ocekivajuce , ja sam mislio da su vec bili propali koliko su losi u zadnjih par godina, a i site im je pun linkova koji nevode nigdje ili ne daju rezultat koji bi trebali davati , steta , nikakav youtube ili twitch ili bilo koja druga stranica ih nije unistala , sami su sebe unistili …

  • l)oolvl

    09.02.2016 - 23:31

    nisam ih baš puno pratio, poneku recenziju tu i tamo, ali bili su kvalitetan i vrijedan dio scene… šteta 🙁

  • daka42

    09.02.2016 - 23:37

    jedna od prvih stranica na kojoj sam redovno visio više od 10 godina, baš mi je pasala ta ekipa ljudi.

    iako se sve to naziralo i prije nego je DEFY Media kupio i počeo otpuštati ljude, počeli su ljudi odlaziti, šteta

  • Denis2906990

    10.02.2016 - 09:23

    Neznam kako se zove ali narator svih njihovih reca i preview-a ima “zlatni” glas za ovakvu industriju i nadam se da ce ostati baviti necim slicnim. RIP GT. stvarno steta. Nisam ovako nesot ocekivao. Mislio sam da rastom gaming industrije i ovakvi sajtovi imaju vise profita.

  • Skyprotokol

    10.02.2016 - 23:11

    Kad su se pojavili davne 2007 naveo je zoran bili su stvarno in nesto novo pratio sam ih jer drugih sajtova iskljucivo trajlera nije niti bilo a, danas toga tolko svudje na svakom cosku takp da nista cudno.A mozda su ih pojeli veci nebi se cudio da i gamershell propadne kad nema vise ninti demoa ili sve rijedje i rijedje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?