HCL.HR

Narator u Transistoru značajno drugačiji od onoga u Bastionu

ToxarE 03.09.2013.   •   0 komentara


Premda će Bastionov narator reprizirati svoju ulogu u novoj igri Supergiant Gamesa, sada će to biti sasvim drugačija uloga s bližim odnosom prema protagonistu, odnosno igraču.

Sjećate se naratora u odličnom indie naslovu Bastion? Onog tipa koji je imao potrebu prepričati sve što se za vrijeme igre događalo na ekranu? E pa isti se vraća i u sljedećoj igri Supergiant Gamesa – SF naslovu TBS žanra – Transistor. Međutim, iako ima isti glas, narator bi ovoga puta trebao imati drugačiju ulogu. Voditelj razvojnog tima Greg Kasavin na PAX Prime sajmu izjavio je sljedeće:

„U Bastionu je prvo iskustvo s naratorom bilo je da on zvuči kao kul tip, ali ste sumnjičavi prema njemu. Vrlo rano shvatite da on postoji kao lik u svijetu, stoga mislim da on uvjerljiv narator. Ono što sam se nadao u Bastionu jest da će igrač imati poznati odnos s njim i da će taj odnos na kraju biti kompliciran – možda ćete ga voljeti, možda ćete imati miješanje osjećaje prema njemu.“

Dok je narator u Bastionu kao lik bio prisutan u samom svijetu, u Transistoru je on samo glas bez tijela, a protagonistica je tijelo bez glasa, stoga oba lika trebaju jedno drugo, ističe Kasavin.

„U Transistoru, ono što se nadam postići jest osjećaj partnerstva. Nadam se da će glas koji dolazi iz Transistora kod igrača ostaviti dojam da on stvarno brine za protagonisticu. Ako ne dobijete ništa drugo od njega, nadam se da ćete dobiti to – dojam da mu je stalo do toga što će joj se dogoditi i da ne želi da joj se dogodi nešto loše. Time sam želio istražiti tu dinamiku i simbiozni odnos između njih.“ – izjavio je Kasavin.

Transistor najavljen je za iduću godinu, a moći će se zaigrati u verzijama za PC, Mac, Linux i na PlayStation 4 konzoli.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?