HCL.HR

Nema banova za singleplayer modove u GTA 5, ali nema ni novih Heistova

Stjepan Fikter 09.05.2015.   •   4 komentara


Iako ne mogu obećati da će svi modovi raditi kako se igra bude nadograđivala, iz Rockstara kažu da neće dijeliti banove korisnicima singleplayer modova.

Ravno iz posljednjeg Q&A članka na Rockstar Newswireu stigla nam je potvrda da se singleplayer modovi za GTA 5 mogu slobodno koristiti te da se za njih neće dijeliti banovi. Točnije, u izjavi stoji: “Uvijek smo poštovali kreativne napore PC modding zajednice i još se uvijek rado sjetimo odlične moda invazije zombija i originalne GTA mape za GTA IV PC među ostalim klasicima.

Da bude jasno, naša politika nije se promijenila i ista je kao za GTA IV. Nedavna ažuriranja za GTA V PC imala su nenamjerni učinak da određene singleplayer modifikacije postanu neigrive. To nije bilo namjerno, nitko nije banan za korištenje singleplayer modifikacija i ne morate se brinuti da ćete biti banani ili degradirani na popis varalica za korištenje singleplayer modova.

Naš primarni fokus je zaštiti GTA V Online od modifikacija koje bi mogle igračima dati nepravednu prednost, poremetiti gameplay ili uzrokovati griefing. Također treba spomenuti da modovi po definiciji nisu ovlašteni i mogu biti pokidani zbog tehničkih nadogradnji, uzrokovati nestabilnost ili utjecati na igru na druge nepredviđene načine.”

Rockstar se također oglasio i po pitanju varalica u online modu te kažu:

“Nažalost čak i mala manjina ljudi koji varaju mogu imati negativan utjecaj na veću populaciju. Osim toga, rješavanje ovog problema zahtjeva drugačiji pristup na svakoj platformi. Mi smo redovito izdavali popravke za specifične exploite i alate s kojima se borimo protiv varanja sa svakom zakrpom te ćemo to nastaviti i dalje raditi. Iako je nerealno reći da možemo riješiti problem varanja zauvijek i za sve, smatramo da smo napravili značajan napredak po ovome pitanju i nastavit ćemo raditi agresivno da zaustavimo griefere najbolje što možemo.”

Kada smo kod online igranja, stigla je potvrda da novi Heistovi neće doći tako brzo. Rockstar to objašnjava riječima:

“Svi koji tražite više Heistova, morate razumjeti da su Grand Theft Auto Online Heists ogromni pothvati tako da to nije stvar koja se može lagano napraviti i izdati poput običnih Job modova i manjih misija. Mi međutim radimo na drugim cool GTA Online ažuriranjima koje možete očekivati idućih mjeseci.”

Dakle, ništa od novih Heistova u skorije vrijeme, ali barem je naš Gravity Gun siguran.

Komentari (4)

  • VladoShady 980

    09.05.2015 - 16:08

    Slazem se u potpunosti sa Rockstarom, kome je do modova nek igra singl a i onako su modovi pretezno okrenuti ka modu za jednog igraca….Jos koji dan i ja se upustam u online 🙂
    Samo bi se pozalio na to da nakon odigranog singlplayera nemam volje da igram druge igre, nakon ovog remek dela tesko se odluciti na bilo sta, Project CARS izasao a ja nezainteresovan, takodje i za Witchera, da mi je neko pricao da ce ovako biti ne bih vjerovao :). Tnx Rockstar

  • GTA222

    10.05.2015 - 12:32

    Stjepan Fikter napisao si modovia gore ispod naslova.

    • snowblind

      @GTA222, 10.05.2015 - 13:30

      Glavni urednik je objavljivao vijest pa njemu trebaš uputiti komentar. Bude ispravljeno, hvala.

    • GTA222

      @GTA222, 10.05.2015 - 17:56

      Ništa i drugi put. A ko je glavni urednik? (Znam da je malo glupo pitanje)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?