HCL.HR

Nesuđeni Duke Nukem nakon promjene imena još i pomaknut za iduću godinu

Juraj Bevandić 23.11.2015.   •   1 komentara


Bombshell je trebao biti Duke Nukem igra, ali je radi legalnih zavrzlama morao mijenjati ime i postati novi IP, a sada je i prebačen za iduću godinu. Nadamo se samo da će izaći u boljem stanju nego Duke Nukem Forever.

Tko bi gori sad bi doli, a tko doli gori ustaje – iliti Duke Nukem je nekada bio glavno ime industrije, ali od Duke Nukem Forevera se niti jedan serijal ne bi mogao oporaviti. Pokušali su to čak 3D Realms u suradnji sa Interceptor Entertainment, dok ih Gearbox Software nije oboje podsjetio da nemaju prava na tu licencu i to dodatno dokazao na sudu. Koji neugodnjak.

No, od projekta nisu dignute ruke, već je preimenovan u Bombshell i na ovogodišnjem E3 sajmu predstavljen kao izometrički akcijski RPG pogonjen Unreal Engineom. Ranu se verziju čak moglo zaigrati ove godine na QuakeConu i činilo se da je igra u dobrom stanju, čak je sakupila dosta interesa time što su pokazali.

Usprkos naizgled dobrom razvoju, Bombshell, koji je trebao izaći za PC, PS4 i Xbox One ove godine je malo odgođen i to za sam kraj prvog mjeseca 2016. S obzirom da je to odgoda od maksimalno mjesec dana, očekujemo da nije zbog nekih većih problema, a nadamo se da samo još jednom poliraju sve što se izgladiti da kako bismo dobili što dorađeniji i kompletniji proizvod.

Jeste li već čuli za Bombshell? Što biste voljeli vidjeti od Duke Nukema u budućnosti?

Komentari (1)

  • darijoman

    23.11.2015 - 15:24

    Malo me podsjeća na Out Zone klasik iz 90-ih ili čak Contru.
    Zanimljivo izgleda s time da nema baš puno ovakvog tipa igara.
    Nadam se da će biti i bossova preko pola ekrana 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?