HCL.HR

New Super Mario Bros. U je prva Super Mario igra za Wii U

Igor Belan 05.06.2012.   •   0 komentara


New Super Mario Bros. U službeno je ime nove New Super Mario Bros. igre ekskluzivne za Wii U konzolu. Evo što donosi i kako izgleda.

Kao što je već bilo najavljeno, Nintendo je uistinu za prvu Mario igru za Wii U izabrao novi nastavak u New Super Mario Bros. serijalu. Ime? “Ma jednostavno je gospođo! Nazvati ćemo ga New Super Mario Bros. U!”, rekao je Nintendov šef Satoru Iwata u upravo izmišljenom razgovoru za Dnevnik HRT-a.

Igrino ime službeno je predstavljeno tijekom E3 konferencije Nintenda koja je završila prije nekoliko minuta, a na kojoj su prikazane i prve snimke gameplaya iz iste.

Inovativnim načinima interaktirati ćemo s igrinim svijetom putem Wii U GamePada. Primjerice, oni među vama blagoslovljeni mnoštvom prijatelja s običnim Wii kontrolerima, moći će zaigrati tako da jedan igrač drži moćni Wii U GamePad i postavlja putem touchscreena blokove po levelima, dok drugi igrači (maksimalno četvero) igraju igru kao klasični platformer s Wii kontrolerima u horizontalnom položaju. Dakle sveukupno pet igrača od jednom.

Moguće će biti igrati kao Mario, Luigi, Blue Toad, Yellow Toad ili kao vlastiti Mii likovi. Primijetili smo da se Mario ovaj put može transformirati u leteću vjevericu što izgleda poprilično zabavno, a mali Yoshiji mogu stvarati “balončiće od sapunice”. Naravno, ovo je HD igra, a iako se nije pričalo specifično o rezoluciji, osjećamo se slobodnima pretpostavit da se 2D igra poput ove izvršava u 60 sličica u sekundi pri 1080p rezoluciji na Wii U konzoli. Potrvđeno je također kako ćemo moći prebaciti akciju s televizora na sam Wii U GamePada kada, primjerice, usred igranja tata uleti u sobu i želi gledati utakmicu na velikom televizoru.

Igra će popratiti izlazak same Wii U konzole. Nintendo nažalost tijekom konferencije nije iznenadio fanove s datumom izlaska konzole.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?