HCL.HR

Nier Automata prodana u dva milijuna primjeraka

Petra Rukav 21.09.2017.   •   3 komentara


Nier Automata možda ne izgleda kao igra koja će se naći na ‘must play’ listi svakog igrača, no unatoč tome u roku od šest mjeseci prodana je u više od dva milijuna primjeraka diljem svijeta.

NieR Automata PSX trailer

Japanski RPG koji je proizašao iz kolaboracije Square Enixa i PlatinumGamesa u razdoblju od mjesec dana prodan je u više od milijun primjeraka, a nakon pola godine taj broj se poduplao te sada iznosi dva milijuna.

Da bi proslavili prodajni uspjeh Nier Automate Square Enix najavio je popust na obje verzije igre – 35% očekuje vas na Steamu do 25. 09., a 36% na PlayStation Storeu do 27. 09. Povrh toga, na tržište namjeravaju izbaciti i gramofonsku ploču sa spektakularnim soundtrackom Automate. Paket u kojem će izaći sadržavat će ukupno četiri ploče i glazbene zapise koje će birati sam skladatelj Keiichi Okabe te posebne ilustracije od Suia Ishida. Prednarudžbe možete slati tek sljedećeg tjedna, točnije od 25. 09., a paketi će vam biti isporučeni negdje u 12. mjesecu.

Shvaćamo da ovaj „nevjerojatan brak između PlatinumGamesove akcije i Square Enixovog RPG-a“ nije za svakoga, no da bi malo bolje razumjeli zašto su mnogi zaluđeni ovom igrom, napose u Japanu gdje je u prvih tjedan dana prodana u 200 tisuća primjeraka za PS4, provjerite recenziju našeg Jurja.

Komentari (3)

  • Juraj Bevandić

    21.09.2017 - 21:23

    Jurja, Petro, Jurja! No, što se Jurja tiče, nema te recenzije ili nekoliko specijala koje sam htio napisati o ovoj igri dok sam još bio u HCL-u koja bi ju dostatno predočila i preporučila. Nier: Automata je nešto najbolje i najvažnije šta je gaming dobio, a to koliko o njoj mogu blebetati i nikada ju dostatno približiti me podsjeća zašto volim igre i pričati o njima.

    • Petra Rukav

      @Juraj Bevandić, 21.09.2017 - 22:26

      Pa trebalo je nekako doći do tebe, a to je jedino moguće ako negdje spomeneš veličanstvenu Nier Automatu i krivo napišeš Jurica.

    • Goran1234

      @Juraj Bevandić, 22.09.2017 - 07:01

      Oiii!Juraj ako si otišao iz Hcl-a,to neznaci da nemoras nesto napisati,komentirati,ima nas koji cijenimo tvoje gamereske stavove. ?
      ŽIVIO!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?