HCL.HR

Nihilistic Software postao nStigate – fokusirat će se na download naslove

Renato Pedišić 18.10.2012.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Studio kojega najbolje znate po PlayStation Vita naslovu Resistance: Burning Skies mijenja ime i odustaje od distribucije igara u fizičkom obliku.

Nihilistic Software najpoznatiji je široj javnosti kao proizvođač igara isključivo za PlayStation Vitu i to zbog svojega Resistance: Burning Skies i nadolazećeg Call of Duty: Black Ops: Declassified. Mi, malo stariji momci, znamo ih i po solidnom, dvanaest godina starom RPG-u Vampire: The Masquerade – Redemption, a upravo zbog toliko duge povijesti i već priznatog statusa na tržištu igara najviše začuđuje promjena imena i imidža ove tvrtke. Razlozi zašto je prekinuta četrnaest godina duga tradicija Nihilistic Softwarea i zašto je nastao nStigate Games, objavljeni su na njihovom Facebook računu:

“Ne postoji veći klišej u industriji videoigara nego reći da se studio reorganizira dalje od prodaje fizičkih izdanja igara kako bi se okušao u izazovima download mobilnih naslova. Svi znaju da prodaja fizičkih kopija opada, izdavači nas oštećuju, pate nezavisni proizvođači – bla, bla bla. S time na umu, Nihilistic Software objavljuje da se danas (OMG!) reorganizira u nStigate Games i to nakon 14 godina rada s fizičkim kopijama igara. Nova će se tvrtka fokusirati na download, mrežne i mobilne igre.”

Studio je također potvrdio kako se ova transformacija izvela bez otpuštanja i zaduživanja što je uistinu rijetkost u cijelome svijetu biznisa, a ne samo u onome s videoigrama. Potvrđeno je kako će Call of Duty: Black Ops: Declassified i dalje izaći kako je planirano, ali i to da je ta igra zadnja koju će nStigate raditi u obliku za fizičku distribuciju.

Želimo svu sreću nStigateu u novim poslovnim podvizima i nadamo se kako će njihove buduće igre biti nešto bolje te da će ipak sadržavati barem malo zombija.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?