HCL.HR

Nije gotovo, John Carmack sad tuži tvrtku ZeniMax Media

Zoran Žalac 10.03.2017.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Nastavlja se trakavica i prepirka između Facebookovog Oculusa i ZeniMax Medije, iako ovoga puta nema veze s patentima za tehnologiju virtualne stvarnosti.

između ZeniMaxa i Oculusa

Prošlog mjeseca okončan je trogodišnji sudski spor između ZeniMaxa i tvrtke Oculus, i to presudom na štetu Oculusa. Međutim, pravnoj bitci još nije kraj jer sada Oculusov John Carmack tuži svog bivšeg vlasnika tražeći 22,5 milijuna američkih dolara. Tužba, međutim, nema veze s time tko je kome ukrao ideju za tehnologiju virtualne stvarnosti.

Tvorac Dooma i suosnivač tima Id Software tvrdi kako mu u ZeniMaxu ne žele isplatiti novac koji mu duguju za preuzimanje Id Softwarea još otprije sedam godina. U prethodnom sporu otkriveno je kako je ZeniMax tada kupio Id Software za 150 milijuna dolara, od čega je 45 trebalo otići Carmacku. On međutim tvrdi da je od tog iznosa polovicu prebacio u vlasništvo dionica tvrtke još 2011. godine, ali ostatak u međuvremenu nije vidio.

Iz ZeniMaxa su poručili kako Carmackove optužbe nemaju osnovu te da podsjetili da dolaze od osobe koja je proglašena krivom za krađu povjerljivih dokumenata od svog bivšeg poslodavca.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • Artyom

    10.03.2017 - 14:44

    Go Carmack!

  • l)oolvl

    10.03.2017 - 19:24

    ovaj Carmack je bio legenda, nekoć davno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?