HCL.HR

Nintendo će najaviti ‘nove vrste igara’ za Wii U uskoro

ToxarE 07.07.2013.   •   1 komentara


Iako su trenutno fokusirani na zadovoljavanje ‘tradicionalnog gamera’, neke potpuno nove vrste igara za Wii U najaviti će uskoro, tvrdi šef Nintenda.

Nintendo na nedavno završeni E3 sajam nije donio velika iznenađenja za Wii U, službeno otkrivši samo neke već najavljene naslove poput novog Mario Karta i prve 3D Mario igre za novu im kućnu konzolu. Zapravo, najveće iznenađenje je bila najava igre Donkey Kong Country Tropical Freeze, a to nije baš naslov kakav će pokazati sve snage i specifične mogućnosti Wii U konzole. Uz nove video sadržaje za ekskluzive poput Bayonette 2, Wonderful 101 i Pikmin 3, njihova E3 postava bila je solidna, ali može se reći da je u istoj nedostajalo nekih uistinu novih ideja. No čini se da Nintendo radi na nekim potpuno novim idejama, samo ih za sada drži u tajnosti.

Predsjednik kompanije Satoru Iwata izjavio je na sastanku s investitorima kako su se na E3 sajmu željeli fokusirati na “ljubitelje videoigara koji su željni informacija o tzv. tradicionalnim igrama”, ali i kako u razvoju imaju neke nove “vrste igara [za Wii U]” koje trenutno drže u tajnosti. Te nove igre najavit će uskoro, tvrdi Iwata, a razlog zašto Nintendo još nije otkrio te adute leži u tome da ne žele najaviti te igre previše daleko od samog datuma izlaska. Ako takve “nove vrste igara” otkriju bliže samog izlaska imati će jači utjecaj na tržište te usput minimizirati šansu da ih konkurencija kopira, odnosno predstavi slične proizvode.

Također, Iwata je objasnio kako je svjestan da je široka javnost, zbog ogromne popularnosti Wii Sportsa, krivo percipirala Wii konzolu kao uređaj s igrama koje se može upravljati jedino pokretima Wii Remotea. S time na umu, za Wii U konzolu ne žele odmah izbaciti “nova iznenađenja”, već prvo žele zadovoljiti ljubitelje tradicionalnijih koncepata videoigara.

Komentari (1)

  • Njec

    09.07.2013 - 08:56

    Odlična konzola!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?