HCL.HR

Nintendo će pokušati nešto novo na E3 sajmu, neće imati veliku konferenciju

nebel 25.04.2013.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Iako je Nintendo svoju prisutnost na ovogodišnjem E3 sajmu odavno najavio, danas saznajemo da neće imati standardnu veliku konferenciju već više manjih i ciljanih.

U prezentaciji za investitore, CEO Nintenda Satoru Iwata najavio je kako Nintendo ove godine neće održati već standardnu, veliku E3 konferenciju. Umjesto toga, na sajmu i povodom sajma organizirati će “nekoliko manjih događaja posebno fokusiranih na postavu softvera za američku tržište.”

Primjerice, na jednom posebnom događaju sastat će se s velikim američkim distributerima, a spominje se i poseban zatvoreni događaj za predstavnike zapadnjačkih medija. Posljednje dvije godine na E3 sajmu, Nintendo je predstavljao svoju novu konzolu Wii U, a ove godine, sada kada je Wii U na tržištu, fokus Nintenda biti će na predstavljanju softvera, odnosno igara. Očigledno misle da im za to nije potreban jedan centralni show, već više manjih prezentacijskih i hands-on događaja.

Osim toga, očekujte i novi Nintendo Direct (ili dva) za vrijeme E3-a. Iwata je izjavio kako će napraviti novi Direct za japansku publiku, ali je također spomenuo i da će “uzeti isti pristup izvan Japana za prekomorske fanove.”

Kao i uvijek, HCL će budnim okom pratiti sve vezano uz E3 sajam putem vijesti i tema za raspravu u posebnom podforumu koji ćemo otvoriti kad se datum održavanja sajma malo približi.

Komentari (9)

  • ThOr VeLikI

    25.04.2013 - 13:22

    Bravo Nintendo, upropastili ste i zadnju šansu da nešto napravite, ovo je vaš kraj! Na kraju 2014 nećete više ni postojati, rezultati će biti vaša propast, katastrofa…

    • Zael

      @ThOr VeLikI, 25.04.2013 - 16:28

      LOL ekspert im je dao do kraja 2014… nintendo može sutra propasti, to ne znamo ni ti ni ja, ali sigurno neće propasti zato što nema veliku prezentaciju na e3-u. sve je 5 dok dođe obećani softver, a vjerojatno će doći. sada žele razgovarati sa razvijačima i izdavačima a za korisnike je tu Direct. osobno – zbilja ne vidim big deal oko ovoga, dovoljna mi je lista noviteta poslije prezentacija a pokušaje miyamota il nekog francuzića da složi 2 rečenice na engleskom (skupa sa ostalim preseravanjima) ne moram ni gledati

    • SonOfOsiris

      @ThOr VeLikI, 27.04.2013 - 12:13

      Da uopće nije big deal, nisu uspjeli prodat konzolu običnom gameru kojih 90% misli da je Wii U dodatni kontroler za Wii, to su krivi oni sami sa lošim marketingom i izborom imena za novu konzolu i normalno nepredstavljanje ama baš nikakvih novih naslova i gubljenje 3rd party supporta prvenstveno mislim na svađu sa EA-om, a baš E3 služi za predstavljanje konzola i igara za mainstream igrače pošto se konferencije snimaju i prikazuju na stotinama mjesta, Nintendo direct je dobra stvar, ali ni blizu E3-a pošto nintendo direct prate samo hardcore igrači, ovi ostali nisu ni čuli za to, jako loš potez Nintenda koji je izgledao odustao od utrke i prije nego je počela, vjerojatno nemaju šta ni predstavit jer igre nisu ni blizu gotove za izlazak, recimo Pikmin 3 koje prebačen sa 3 mjeseca na kraj 8., sramota za Nintendo čiji sam veliki fan, ovo me podsjeća na N64 kad je izašao i onda je bilo razdoblje od 5 mjeseci bez ijedne izdane igre, sad se događa ista stvar, jednostavno te tjeraju da pričekaš PS4 ili čak da kupiš PS3 koji je krcat igrama i non stop izlaze ekskluzive, a što se tiče financijske propasti Nintenda to je praktički nemoguće jer imaju ogromne zalihe novca koje mogu trajati po procjenama i 50 godina ako se dobro raspolaže sa njima, puno više od Sonya, jer su zarađivali na svim konzolama do sada, od DS-a i Wii-a pa do GameCubea, N64 i Gameboya, software nisam ni uračunao jer su najjači software izdavač na planeti, a tu je i 3DS koji će bit uskoro prodan u 32 milijuna, fina brojka, a što se tiče Wii U-a i da završe na 3. mjestu to će biti sa 20-35 milijuna prodanih konzola, što je i više nego dovoljno da vrate i zarade novac, software je uvijek bio najbitniji i on je prodavao konzole, od 64/32 bitne ere pa do ovamo uvijek je slabija konzola odnosila pobjedu, Nintendo opet ima najslabiju konzolu pa ćemo vidjeti kad počnu dolazit AAA naslovi hehe, peace

    • ThOr VeLikI

      @ThOr VeLikI, 27.04.2013 - 19:04

      OMG…, a jesi se raspisao! Svaka čast na dobro sročenom tekstu.. :-)))
      Ja sam ovo gore napisao ionako samo tako.. hehe..
      Meni je baš sve jedno što će uraditi za vrijeme E3-a, ali mislim da i nije to loš potez.. Kome da održe konferenciju?..? Novinarima koji su ih pljuvali sve ovo vrijeme, i potrošiti brdo love, ma da, pametni su oni.. Oni su svjesni da sad ovise o igraćima a ne o smeću od novinara i analitičara! U svojem nintendo direct-u će prikazati igračima ono šta žele vidjeti, biti će tu svega, pričati će se o tome, i ušparati će mnogo love, svi sretni i zadovoljni.. Propasti neće jer imaju brda para, i analitičari kažu da su bez brige do 2045.g..

    • SonOfOsiris

      @ThOr VeLikI, 28.04.2013 - 12:22

      Malo su mi pali u očima jer su se sa Wii U-em totalno izgubili, dok 3DS pumpaju u nebesa sa odličnim igrama, možda su trebali pričekat sa izbacivanjem Wii U-a dok nisu imali bar 5-6 ultra hitova i malo da su pojačali hardware zbog konkurencije, ja mislim da su se ipak precijenili sa ranim izlaskom, imao sam svaku njihovu konzolu osim ove i ne znam dal ću je kupit jer me uopće ne privlači više, vidjet ćemo možda se stvari promjene, za sad im nedam svoj novac!

    • ThOr VeLikI

      @ThOr VeLikI, 28.04.2013 - 13:13

      Pa ovako ti mogu reći.. Ja imam doma Wii U, i mogu ti reći da sam ga uzeo za ženu,
      ali sad se i ja igram dosta sa tom napravam. Ubiti je stvarno zanimljiva konzola!
      A što se tiče, dali su se zaletjeli, pitanje je sad, nisu oni tu od jučer pa da tako pogriješe, sve ima svoje, zašto, ovako ili onako, ali mislim da njima ide sve po planu..
      Otkrili su o konzoli sve što su htjeli, a najbolje nas tek očekuje!
      Zašto nema igara, i to će se ubrzo promijeniti, igre će biti malo duže u razvoju nego su se nadali, jer nitko ne voli polu projizvod, a morali su se i čuvati za utrku sa novim konzolama koje dolaze. Svi Wii U uspoređuju sa trenutnom generacijom, a ne N.G. konzolama,tu je došlo do problema, tamo 2014.g. će se Nintendo izkazati, kako zna i umije…

    • SonOfOsiris

      @ThOr VeLikI, 30.04.2013 - 21:03

      A budemo vidjeli

  • JaBitiTarzan

    27.04.2013 - 18:58

    Siroti nintendo, kad sam vidio kako se lijep komplet dobije u pakovanju za tako malene pare bio sam oduševljen, još uvijek je trenutačno konzola koju TREBA IZBJEGAVATI, toplo se nadam da će biti igara za Wii U. Imajući u vidu prethodnike, mogu računati samo na svoje vlastite igre uz veliku inovativnost.

  • afterlife

    28.04.2013 - 13:33

    Nintendo mi je uvijek bio drazi od ostalih,pogotovo Snes i N64.Oni su uvijek isli polako,ja imam 3ds, prije 12 mj. nisam bio toliko zadovoljan kao danas,jel su tek sada poceli sa naslovima

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?