HCL.HR

Nintendo će prikazati novu Super Mario Bros. igru za Wii U na E3 sajmu

Igor Belan 16.04.2012.   •   5 komentara


Pored detaljnijeg otkrivanja same Wii U konzole, Nintendo će na ovogodišnjem E3-u predstaviti i novu Super Mario Bros. igru.

Legendarni dizajner igara iz Nintenda, Shigeru Miyamoto, u nedavnom intervjuu za španjolske novine El Mundo “slučajno” je otkrio postojanje još nenajavljene Super Mario Bros. igre ekskluzivne za Wii U platformu.

El Mundo doduše nije citirao Miyamotove riječi u intervjuu već je na svoj način u tekstu objasnio ono što im je Miyamoto rekao. Upravo zbog te činjenice mnogi su bili skeptični u vezi ove informacije. Na kraju krajeva nova super Mario Bros. igra ne otkriva se samo tako, pogotovo ne kad je riječ o ekskluzivi za kompanijinu konzolu nove generacije. Eurogamer je reagirao kontaktiravši Nintendo tražeći potvrdu ovih navoda.

Srećom za sve fanove Nintenda i Super Mario igara, Nintendo je cijelu stvar potvrdio.

“U nedavnom intervjuu, gospodin Miyamoto potvrdio je da će nova Super Mario Bros. igra za Wii U biti prikazana na ovogodišnjem E3 sajmu”, izjavio je glasnogovornik Nintenda nastavivši sa: “Više ćemo informacija o našim planovima za E3 sajam objaviti kasnije”.

Prisjetimo se, Nintendo je na prošlogodišnjem E3 sajmu, u sklopu prvog predstavljanja Wii U konzole, na trenutke prikazao gameplay iz Super Mario Bros. igre slične New Super Mario Bros.-u. Je li to nova Mario igra za Wii U? Ili nas očekuje nešto više trodimenzionalno u stilu Super Mario Galaxya? Trenutno možemo samo nagađati, ali možemo sa popriličnom sigurnošću reći da će Nintendo biti kralj ovogodišnjeg E3-a.

UPDATE: U daljnjem pojašnjenju za Eurogamer, Nintendo je potvrdio kako će ova nova Super Mario Bros. igra za Wii U uistinu biti bazirana na prošlogodišnjem tech demou prikazanome na E3-u. Ako se ne sjećate, taj tech demo tada su nazvali New Super Mario Bros. Mii, a baš kao što ime govori – riječ je o 2D platfomeru sličnom New Super Mario Bros. igrama za Wii i DS. Želite vidjeti taj tech demo? Izvolite.

Sudeći po tech demou i potpuno neslužbeno možemo reći da nas očekuje u osnovi ista igra, samo s novim levelima i mogućnošću da igramo s našim Mii likovima. Posebnost Wii U platforme u svemu tome mogla bi se očitati kroz činjenicu da ćemo igru moći nastaviti i bez televizora, odnosno gledajući cijelu akciju na Wii U kontroleru.

Sad već malo razmišljamo na glas, ali ne bi nas začudilo da Nintendo ovu igru ponudi samo u digitalnom izdanju u svrhu promocije nekakve posebne online trgovine igara ekskluzivne za Wii U. Saznat ćemo koliko su naša razmišljanja točna na E3-u.

FORUM: Nintendo Wii U

Komentari (5)

  • trulex

    16.04.2012 - 18:58

    Samo mogu reći ,jedva čekam emulator.

    • sapphire

      @trulex, 16.04.2012 - 21:05

      teško ćeš vidjeti taj emulator….

    • SonOfOsiris

      @trulex, 17.04.2012 - 01:08

      drito to

    • CroDruid

      @trulex, 17.04.2012 - 12:02

      Bude emulator tamo negdje do 2018., pa će trebat "malo" pričekat. ;-D

    • trulex

      @trulex, 17.04.2012 - 13:06

      Pa kako ima za nintendo wii emulator,bez problema sam prešamo super mario galaxy 1 i 2,kontrole su na tastaturi barem sto se mene tiče prejednostavne i nema mahanja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?