HCL.HR

Nintendo izabrao novog predsjednika

Zoran Žalac 14.09.2015.   •   3 komentara


Dva mjeseca nakon smrti Satorua Iwate Nintendo je izabrao novog predsjednika tvrtke. Čelnu poziciju japanskog giganta preuzet će tako 65-godišnji Tatsumi Kimishima.

Unatoč nekim poslovnim promašajima unazad nekoliko godina, vjerujemo da u Nintendu nisu željeli novog rukovoditelja. No bivši predsjednik Satoru Iwata iznenadno je preminuo prije dva mjeseca pa je tvrtka bila primorana pronaći novog vođu. Privremeno su na toj funkciji radili Shigeru Miyamoto i Genyo Takeda, no nijedan od njih neće zadržati poziciju predsjednika.

Naime, kao novi predsjednik Nintenda izglasan je Tatsumi Kimishima, 65-godišnji Japanac koji je u industriji videoigara od 2001. godine, dok je prije toga radio u bankarskoj industriji. Kimishima je svojevremeno bio predsjednik američkog ogranka Nintenda prije nego je taj posao preuzeo Reggie Fils-Aime, a donedavno je radio kao generalni direktor tvrtke, nadgledajući između ostaloga administrativni ogranak i ogranak za ljudske resurse.

Zajedno s proglašenjem novog predsjednika, Nintendov odbor najavio je veliku reviziju organizacijske strukture tvrtke, tijekom koje će mnogi više rangirani zaposlenici dobiti promociju i nova zaduženja. Sve to stupit će na snagu od 16. ovog mjeseca.

Ostaje nam za vidjeti hoće li Kimishima biti „zaštitno lice“ Nintenda poput njegovog prethodnika. Iwata je ipak bio veteran industrije videoigara koje je sam stvarao, dok je Kimishima ipak korporativna faca. No tko zna – možda nas na sljedećem Nintendo Directu dočeka upravo on, i to s vicevima o Muji i Hasi.

Komentari (3)

  • Pero Zdero

    15.09.2015 - 01:13

    Ovi kao da papu biraju. Mora biti za mirovinu!

  • Apocalypse4987

    15.09.2015 - 05:49

    Mogu mislit kakvi je perverzni hentai party napravljen kad je odabran direktor

  • Argulian

    15.09.2015 - 10:07

    jaaaaao…kao i da ovako cjene nisu paprene, sad još i bankar kao glavna faca. Mario 3d je vani skoro dvije godine i cjena ista, čak i na popustu to je dosta papreno za stariju igru. I onda kad neko kaže da su steam i origin lopovi, pa na originu je mass effect cijeli serijal oko 20 eura a nekad i manje kad su popusti a na e shopu zelda sa snesa 6 funti, sa n64 9 funti. Užas.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?