HCL.HR

Nintendo kaže da je Switch u srži kućna konzola koja će dobiti puno igara

Juraj Bevandić 16.01.2017.   •   27 komentara


Predsjednik američkog ogranka Nintenda tvrdi da je Switch u srcu kućna konzola i da će puno češće dobivati kritične naslove nego je to bio slučaj s Wii U.

Switch konzola

Od predstavljanja Nintendo Switcha lome se koplja je li riječ o prijenosnoj ili kućnoj konzoli. Već smo očekivali da će Switch definitivno umiroviti Wii U konzolu, ali igrači su se pobrinuli za svoje 3DS uređaje s obzirom da je Switch po prvim reakcijama impresivniji kao prijenosna konzola nego kao kućna mašina, ponajviše zato što i nije neka mašina u usporedbi s konkurencijom.

No, predsjednik američkog ogranka Nintenda Reggie Fils-Aime nudi utješne riječi u razgovoru sa stranim portalom Wired. Njima je odao da Nintendo planira održavati i 3DS i Switch te da 3DS ima još dug život pred sobom. To je zato što iako je Switch fizički prijenosan, u svome srcu kako Reggie kaže to je kućna konzola, što zvuči kao pomalo riskantan marketinški potez.

Posljednjih dana Reggie je bio jako zauzet, pa smo iz drugih njegovih intervjua izvukli još novosti i detalja o novoj Nintendovoj konzoli. GameSpotu je priznao da uz konzolu ne dolaze nikakve igre jer su htjeli cijenu paketa održati ispod tristo dolara, a konzolu ne mogu cijeniti manje od 299 dolara, ponudivši izliku da su htjeli igračima ostaviti na izbor koje će igre nabaviti.

Pritom je obećao da razmak između bitnih naslova neće biti velik kao u slučaju Wii U konzole, već će Switch dobivati više kritičnih naslova. A koliko ćemo naslova moći instalirati također će ovisiti o nama jer je potvrđeno da će Switch prihvaćati Micro SDXC kartice do 2TB kakve se doduše još ne proizvode. Japanska stranica potvrđuje da je nova Zelda “teška” 13.4GB iliti 40% osnovnog prostora na konzoli, pa ćemo sigurno morati ulagati u memorijske kartice neke vrste.

Označeno sa: ,

Komentari (27)

  • Tony Ghost 1811

    16.01.2017 - 16:21

    Samo cu rec da u danasnje vrijeme kupovat memorijske kartice za konzolu je ludost sirokih razmjera. Zao mi je ali nintendo nikako da pohvata konkurenciju. Imaju znanja i sredstava ali su ocigledno izgubljeni.

    • mvila

      @Tony Ghost 1811, 16.01.2017 - 16:57

      Nije ta memorija danas baš toliko jeftina da bi nam je Nintendo dijelio džaba. 128 GB microSDXC kartica košta oko 50€. Nintendo se vjerovatno odlučio na samo 32 GB interne memorije upravo zbog cijene same konzole, da ne bi bila još skuplja. Igre za Switch biti na game karticama, nešto slično 3DS-u, tako da se neće instalirati na konzolu, nego pokretati direktno sa kartice, pa ti nije potrebno puno interne memorije u konzoli. Ako se nekome ne sviđa ideja da mora da kupuje fizičke kopije igara, postoji opcija da povećaš kapacitet koliko hoćeš microSDXC karticom, ali naravno i to košta dodatnih para.

    • RedEy3

      @mvila, 17.01.2017 - 13:31

      Pa to je još samo tužnije!? Znači igrač mora dati još minimalno 50 eura ako želi imati više od dvije igre? Komedija.
      PS4 1TB, xbox 1TB, i onda dođe moćni nintendo sa opasnh 32GB nekoiko godina poslije tih konzola. To što je prijenosna ne znači NIŠTA. Jer čak i moj tablet ima 128gb, moj mobitel ima 64. Ponavlja, komedija.

    • mvila

      @RedEy3, 17.01.2017 - 23:13

      Koliko koštaju taj tablet i mobitel? Sigurno više od 300$.

    • brlja

      @Tony Ghost 1811, 17.01.2017 - 14:15

      Konkurencija koristi diskove…najgori izum od hladne juhe i tople pive….

  • ShadowZer4o

    16.01.2017 - 16:26

    Eh, standardna priča da održe još malo prodaju 3ds-a ali switch je prvenstveno portabilna konzola s mogućnošću lakoga spajanja na tv i pokušaja veće međusobne socijalizacije igrača.

  • Apocalypse4987

    16.01.2017 - 16:44

    Naravno da je to obiteljska konzola; svaki član obitelji će iskeširat po 100 € 🙂

  • Vulture51

    16.01.2017 - 16:45

    Nije mi jasno zasto Zeldu triba instalirati kad vec dolazi na kartici. Jedino ako se radi o digitalnoj verziji. Kartica od 32Gb je manje od 100kn tako da tu ne vidim problem. A buduci da su SD kartice svima dostupne i jeftine i “otvorene” (za razliku od “specijalnih” memorijskih kartica za PS Vitu) vec vidim crackirani Switch…

    • black_out

      @Vulture51, 17.01.2017 - 11:40

      Ne treba ju instalirati. Brojke se spominju samo radi usporedbe. Switch inače podržava samo micro SD kartice, tako da su cijene ipak nešto veće (iako i dalje daleko jeftinije od lopovluka kojeg smo vidjeli na Viti). Trenutno su u prodaji one od 200-injak GB, a uskoro će na tržište doći i one od 512GB. 2TB je inače maksimalni najavlji kapacitet ove tehnologije.

  • RapthorPechina

    16.01.2017 - 17:02

    Meni to više izgleda kao primarno Handheld konzola s dodatnom opcijom prikaza na ekranu !

  • Darcoolio

    16.01.2017 - 18:23

    Rekoh već, Nintendu PS i Xbox nisu konkurencija.
    Oni imaju svoje tržište, svoje kupce i to nije ni slično pomenutim konzolama.
    Drugo Azijati su drugačiji po pitanju gejminga.
    Njima ako ima taj party fazon igara na konzoli možete da računate da će zaraditi brdo para, a Nintendo to nudi.

  • rotkvica45

    16.01.2017 - 19:06

    Sve zajedno je stvarno preskupo. Konzola je lošija od konkurencije, a skuplja je. Ne isplati se baš.

    • afaron

      @rotkvica45, 17.01.2017 - 12:08

      Konzola je lošija od konkurencije? Kao prvo ovo ima formu tableta, tako da se hardverski nema sta porediti sa punokrvnim kucnim konzolama. Kao drugo, na switchu se igre vrte na 60fps, sto je automatski po meni čini boljom konzolom od konkurencije, jer 60fps puno bitnija stavka nego par dodatnih efekata ili vece teksture. Dzaba sva ta graficka ljepota ako je to slideshow. Ovo je samo moje mišljenje bazirano na mojim preferencama.

  • Mixa

    16.01.2017 - 19:26

    Drago mi je sto ce nastaviti sa 3DS-om, jer mi je bilo malo cudno da veoma uspesnu handheld konzolu odjedanput odbace.

    • black_out

      @Mixa, 17.01.2017 - 11:44

      3DS je konzola koja već umire. Nintendo ovakvim marketingom pokušava sjediti na dvije stolice, i dugoročno najviše šteti samom sebi. Switch je trebao jasno i glasno reklamirati kao hibridnu konzolu (što je vidljivo iz njegovog dizajna) i nasljednika i WiiU i 3DS konzole. Jednako tako je trebao otkazati i novu Zeldu za WiiU i Pokemone za 3DS, i reći svima da obje igre mogu igrati isključivo na novom Switchu. Time bi i kupcima i ostalim izdavačima (3rd party) poslao pozitivnu poruku o budućnosti nove konzole.

    • Mixa

      @black_out, 17.01.2017 - 13:13

      Tacno je da Nintendo zeli sedeti na dve stolice ili mozda tri? (Switch, WiiU i 3DS) 🙂 U svakom slucaju, mislim da ce uskoro, mozda za godinu dana, odustati od podrske za WiiU. Sto se tice 3DS, iako je to konzola koja vec umire, kako si sam rekao, ipak ce imati dug zivot pred sobom. Tako je barem receno gore u tekstu od strane Reggie Fils-Aime. Znaci, jos nece odustati od 3DS-a, sto je i normalno, jer je 3DS veoma popularan i dobro se prodaje, i jos uvek nemaju naslednika za tu konzolu, a mozda jos nisu spremni da obelodane da ce Switch biti taj naslednik. Ja mislim da ipak cekaju odgovor trzista da bi doneli odluku i konacno rekli sta u buducnosti nameravaju sa 3DS-om i Switch-om. Verovatno je rizik preveliki da bi doneli neku brzopletu odluku. 🙂

  • YeYa

    16.01.2017 - 19:36

    Po obicaju hoce vise zaraditi 🙁

    • Mixa

      @YeYa, 16.01.2017 - 19:51

      To je i normalno. Ipak se na kraju gleda profit. 😉

  • baDarmageddoN

    16.01.2017 - 21:11

    Definicija bilolarnog poremećaja iz Wikipedije- Nintendo Switch 😛

  • Marac Marko

    16.01.2017 - 23:03

    Definicija poremećaja Nintenda Switch-a 😛 😛 😛 😛

    On Joy-Con’s

    Lots of tech
    HD rumble is the real deal. The bottom of the joycon will vibrate if an ice-cube hits the bottom of the glass. And a full glass of ice cubes will make the top of the joycon rumble. Like the joycon becomes the glass. Basically the rumble can vibrate at different intensities but also at different locations instead of being one giant motor.
    IR pointer is great. It would be difficult to make Wii BC games work with it but not impossible.
    Comfortable to hold while separated and joined together. It doesn’t look ergonomic but they fit in hands naturally.
    Motion tech is on par with Oculus Touch and Vive controllers. Very accurate. Way better than Wii motion plus and PS Move controllers.
    it detects subtle movements.
    Nintendo Switch Pro Controller

    Has everything the Joycon have including HD rumble and motion controls.
    No IR pointer.
    D-pad is iconic Nintendo dpad.
    Very comfortable
    [s]Analog triggers[/s]
    Battery life is great but not 80 hours like the Wii U pro. Happy with battery life.
    Developing for Nintendo Switch

    Very happy with it
    Easy to develop for
    Anything she wants to do she can. No limits. Toolset is great.
    Can’t talk specs.
    My Nintendo and Virtual Console

    MyNintendo tracks all your 3DS and Wii U purchases. Not your Wii ones.
    Her theory on VC is if you bought a VC game on 3DS or Wii U you’ll pay an upgrade fee like you did ON Wii U. However, if you bought the same VC game on both Wii U and 3DS you’ll get the Switch VC game for free. If you only bought it on Wii VC you’re SOL.
    Online subscription

    The free game a month is exactly like PS+. As long as you download within that free month it’s yours to keep as long as you’re subscribed.
    The free download a month is chosen by Nintendo because if they offered all VC games with online the player base would be split and you’d never find enough people for a match. Whereas with this method, everyone who’s downloading the game is part of the same player pool.
    The Wii U never made money

    Every unit of Wii U sold was at a loss.
    Gamepad cost to build including Labour was $95.
    Wii U console itself costed $140-150. Add in shipping and retailer cut and there’s no room for price drops.
    Switch price is set up for future price cuts that are still profitable. Ditto the expensive accessories.
    Nintendo Swich Dock

    It’s not just a passthrough. You won’t see third-party docks. It has proprietary technology. Not just an empty shell that charges and passthrough hdmi. That’s why it’s expensive.
    It has to read that the switch is docked, switch the signal to hdmi (since the switch doesn’t have a hdmi port on the unit itself) and then hdmi to TV.

    • Tony Ghost 1811

      @Marac Marko, 16.01.2017 - 23:32

      Koliko si zaradio na ovom komentaru? Usput, kazes da nintendo ima najbolje igre. Drago mi je sto ce odniti sve nagrade. Samo da ovaj hcl nije korumpiran pa nisu prepoznali sjaj nintenda. Teska vremena. Jbg.

    • RedEy3

      @Marac Marko, 17.01.2017 - 13:33

      Jesi ti onaj koji je do maloprije govorio da će Switch biti jači do PS4, i da hcl žiri nepouzdane informacije, i kada je ispalo da si u krivu (again), si šutke prešao preko toga? Jesi ti taj trollač ili sam te pobrkao sa nekim?

    • Tony Ghost 1811

      @RedEy3, 17.01.2017 - 13:51

      Ma to ti je taj. Parazit.

    • RapthorPechina

      @RedEy3, 17.01.2017 - 16:43

      Da. To je taj isti koji je govorio da će unutra biti novi Pascali u jedno jači od Ps4. Trollanje mu je hoby

    • RapthorPechina

      @RapthorPechina, 17.01.2017 - 16:45

      *Pascal i biti jači od PS4 (ispravak)

  • QFlash

    17.01.2017 - 11:05

    Čarolija konzole je u:pristupačnoj cijeni, jednostavnosti i igrama.

    Switch je skup, kompliciran i ima šest igara, sve od Nintenda (dječje igre)

    Fuck of Nintendo, just die allrdy.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?