HCL.HR

Nintendo najavio liniju NFC figurica naziva Amiibo

ToxarE 11.06.2014.   •   0 komentara


Kupi Amiibo figuricu, stavi ju na NFC čitač Wii U GamePada i taj lik postaje živ u samoj videoigri – to je ideja, ali neće baš tako funkcionirati u svakoj igri.

NFC čitač na wii U GamePadu konačno je dobio smisao postojanja. Nintendo je povodom E3 sajma najavio Amiibo, liniju figurica s NFC mogućnostima i vlastitom memorijom koje se mogu povezati s određenim igrama preko NFC čitač na Wii U GamePadu. Prve takve figurice ugledat će svjetlo dana krajem ove godine uz izlazak Super Smash Bros.-a za Wii U. Ideja je sljedeća – kupi figuricu Super Maria, stavi ju na Wii U GamePad dok igraš Super Smash Bros. i taj lik će se pojaviti u igri, zajedno sa svojim posebnim statistikama. Kako igrate s tim likom njegove statistike će se mijenjati i spremati na internu memoriju same figurice, dajući vam priliku da kasnije ponesete istu figuricu kod prijatelja i zaigrate Smash Bros. sa svojom posebnom verzijom istog lika.

Što se drugih igara koje će podržavati takve figurice tiče, Nintendo je spomenuo igre poput Mario Karta 8, Mario Partyja 10 i Captain Toada, ali nisu išli u detalje o tome kako će figurice interaktirati s tim igrama. Dosad prikazane figurice uključuju sljedeće likove: Mario, Pikachu, Donkey Kong, Villager iz Animal Crossinga, Link, Peach, Kirby, Samus i Yoshi. Ispod pogledajte isječak iz Nintendo Digital Eventa, promotivnog videa putem kojeg su Amiibo figurice najavljene.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?