HCL.HR

Nintendo ne planira rezati cijenu Wii U konzole godinama

Igor Belan 25.09.2012.   •   2 komentara


Ne računajte na rezanje cijena u stilu 3DS konzole, Nintendo misli da Wii U ima savršenu cijenu koju ne misli mijenjati godinama.

Reggie Fils-Aime, predsjednik Nintendova američkog ogranka, u intervjuu za Gamesindustry.biz objasnio je kako Nintendo ne vjeruje u postavljanje cijene za proizvod i onda radikalno smanjivanje iste nakon kratkog vremena. No upravo to je kompanija učinila sa svojom 3DS konzolom što je Reggie u ovom intervjuu opisao kao “vrlo bolno”.

Iako je takav potez uvelike pomogao živnuti 3DS konzolu koja se sada prodaje izvrsno (posebno u Japanu), cijena je takva da Nintendo i dalje gubi novac na 3DS hardveru, a to je, naravno, nešto što ne žele ponoviti s Wii U čiji će se osnovni paket prodavati za 299$ na američkom tržištu.

Reggie misli da Wii U ima sasvim prikladnu cijenu, a zato što je Wii držao istu cijenu oko tri i pol godine nakon izlaska (249$), očekuje da će cijena za Wii U ostati ista duže vrijeme.

Dakle u slučaju Wii U konzole ne bojte se ponavljana 3DS scenarija gdje su mnogi kupili (pre)skupi handheld čim je izašao, samo da bi za par mjeseci konzola značajno pojeftinila. Drugim riječima, kupite ga na launchu, platite koliko traže i dođite nam se pohvaliti (sa slikama!) u naš Wii U podforum.

Komentari (2)

  • bombajstampa

    25.09.2012 - 17:14

    Takav scenario sa snmanjenjem cijena mogao bi se dogoditi ako se ponove slabi prodajni rezultati na početku, kao je to bio slučaj sa 3DS-om. Tako da će okolnosti utjecati na cijenu (potražnja).

  • ThOr VeLikI

    28.09.2012 - 22:25

    Popular UK video game retailer GAME has revealed that pre-orders for the Wii U have exceeded the company’s expectations. The retail chain wouldn’t give out specific details, but they did say that the Premium 32GB console – which comes bundled with Nintendo Land, has proven to be the most popular.
    mislim da nece imati potrebe za rezanjem cijena! 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?