HCL.HR

Nintendo NX izaći će u proljeće 2017., a nova Zelda bit će cross-gen igra

Zoran Žalac 27.04.2016.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Nintendo je potvrdio kako njihova sljedeća konzola neće u prodaju ove godine već početkom iduće te da će joj jedna od prvih igara biti već najavljena The Legend of Zelda s Wii U.

zelda333

Zimski blagdani ove će godine proći bez savršenog poklona za fanove Nintenda. Naime, njihova iduća konzola kodnog naziva NX neće krenuti u prodaju ove godine već u trećem mjesecu 2017. Potvrdio je to europski ogranak Nintenda, najavivši pritom i prvu igru za konzolu.

Bit će to već najavljeni nastavak The Legend of Zelde koji će se pojaviti u verzijama za Wii U i NX, također iduće godine. Igra će također biti u fokusu Nintendove konferencije na E3 sajmu, gdje će im to biti i jedina njihova igra koja će se moći zaigrati.

Tehnički to znači da je Wii U praktički mrtav od ovog trenutka jer Nintendo pored Zelde više neće raditi nove igre za tu konzolu. Podrška ostalih developera i izdavača ionako je bila slaba zadnjih godina, pa bi Wii U prema predviđanju samog Nintenda ove godine mogao dobiti još najviše tridesetak manjih igara, većinom indie produkcije koje su na ostalim platformama već dostupne (Axiom Verge, Jotun, Terraria itd.).

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Coleee

    27.04.2016 - 11:54

    R.I.P. Wii U

  • meyer

    27.04.2016 - 12:40

    Još bi oko 20ak igara trebalo izaći za wii u u fizičkom izdanju, http://www.wiiucollection.com/upcoming-releases/

  • ivan21

    14.06.2016 - 20:05

    Ja bio se vratio na na Nintendo NX neće se prodavati uz gubitak ” Wii U čiji su troškovi proizvodnje bili veći od cijene po kojoj se konzola prodavala” trenutna cijena koju sam vidio 2900 kn + igre standard 59,99 pa se pitam kolika će biti cijena nove konzole imaju super igre ali poprilično su skupi jel cijena je ista kao za ps4…

    • ivan21

      @ivan21, 14.06.2016 - 20:08

      (promašio članak)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?