HCL.HR

Nintendo NX kontroler imat će vibraciju i senzore za pokret

Zoran Žalac 29.08.2016.   •   7 komentara


Neslužbeni detalji o kontroleru za Nintendovu sljedeću konzolu otkrivaju nam da smo s dijelom njegovih funkcionalnosti već upoznati.

Netipično je da pola godine prije izlaska konzole u prodaju nemamo ni popratne slike koju bismo priložili uz vijest o njoj. No, takav je slučaj s Nintendom NX kojega japanska tvrtka ne želi predstaviti prije vremena kako drugi ne bi pokrali njihove inovativne ideje. Za sada ne znamo točno koja je to inovativna ideja, no neslužbene informacije otkrivaju nam da bi kontroler za konzolu trebao imati dvije stvari na koje smo već naviknuti.

Prva je vibracija, odnosno feedback metoda poznata još od sredine devedesetih godina. U slučaju NX-a kontroler će imati više razina vibracije, no ni to nije ništa novo. Novitet nisu ni senzori koji će omogućavati kontroliranje igara putem pokreta, kao na originalnom Wii-ju. Premda kontrole pokretom više nisu u trendu, jedna od prvih igara za NX, Ubisoftov Just Dance 2017 navodno će koristiti tu tehnologiju.

Također se šuška kako je prototip kontrolera – koji je u suštini sama konzola – imao multi-touch ekran veličine 6,2 inča i podržane 720p rezolucije. Moguće je da su se te specifikacije u međuvremenu promijenile za konačni model, no ako je to i slučaj vjerojatno nisu unazađene. Što se bazne stanice tiče, spominje se kako bi trebala imati dva raspoloživa USB utora, jednako kao ostale aktualne konzole.

Komentari (7)

  • BrainCro

    29.08.2016 - 15:18

    Čudno

  • Reponja123

    29.08.2016 - 16:19

    Ako če izgledat ka na slici gore nitendo je mrtav

    • Igor Belan

      @Reponja123, 29.08.2016 - 17:12

      Neće tako izgledati, to je samo crtež za prikaz/dokat patenta.

  • Jere Zaja

    29.08.2016 - 17:32

    kako je nintendo prije ima jake konzole a sad u zadnje vrime sve nesto ima slabe konzole valjda jer su im revolucionarne

    • Lundvalnaden

      @Jere Zaja, 30.08.2016 - 00:31

      nintendo NIKADA nije imao jake konzole, dapace, jer im je tako lakse raditi.. tako rade oni. idu na sigurno i stabilno.

    • goto10

      @Lundvalnaden, 23.09.2016 - 08:51

      Imali su svojevremeno N64. Ali nije dobro prošao u srazu s PlayStationom. Mada nitko (Sega Saturn i 3DO) nije dobro prošao u srazu sa PlayStationom. A da napomenemo PlayStation je tehnički gledajući tada bio najslabija konzola.
      Možda će NX biti PlayStation za naredno razdoblje.

  • KhorneFlake

    29.08.2016 - 18:46

    Otprilike se slaže s onim što sam čuo prie nekoliko dana u Skype grupi. Lik reče da se spremimo za smijeh jer je njegova firma dobila skice finalnog NX proizvoda, te da je u pitanju čisto hardver kao u shield tableta, samo sa docking platformom za TV izlaze…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?