HCL.HR

Nintendo NX možda budemo mogli nabaviti na pretplatu, iako to nije baš izgledno

Zoran Žalac 12.09.2016.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Zadnje glasine o sljedećoj Nintendovoj konzoli tvrde kako bi se Nintendo mogao okrenuti sličnom modelu kojim telekomi daju skupe mobitele na pretplatu.

Nintendo NX premijerno bi trebao biti predstavljen u desetom mjesecu, a do tada ćemo se još naslušati hrpe glasina o toj konzoli. Jedna od takvih stiže nam s Twittera gdje jedan korisnik navodi kako će Nintendo predstaviti opcionalni sustav pretplate za NX.

Pretplata bi navodno iznosila 10 eura mjesečno, a uz nju bi pretplatnici dobili NX konzolu besplatno, te zajedno s njom sve Nintendove igre koje izađu za vrijeme trajanja pretplate. Nije rečeno koliko bi korisnik dugo trebao biti vezan ugovornom obvezom plaćanja da bi dobio NX bez cijene.

I tu stvari postaju mutne, zbog čega je malo vjerojatno da je ova glasina točna. Pretplata po toj cijeni nikako ne bi išla na ruku samom Nintendu. Pod ugovorom na dvije godine platili biste 240 eura za konzolu i više od desetak igara, što je sasvim nerealno jer sama konzola neće biti jeftinija od toga.

U slučaju da je iznos pretplate veći to bi možda izgledalo realno, ali teško je zamisliti da bi Nintendo mogao napraviti takav progresivan korak, s obzirom da se čvrsto drže vrijednosti svojeg hardvera i softvera te jako nevoljko prihvaćaju aktualne trendove koje optužuju da umanjuju vrijednost videoigara.

Komentari (3)

  • baDarmageddoN

    12.09.2016 - 15:31

    Obično se u svakoj trgovini kupiti svašta može na rate pa ne kužim potrebu za ovime.

    • RapthorPechina

      @baDarmageddoN, 12.09.2016 - 16:21

      Muž. Pa to su likovi iz nintenta. Ja niti ne vidim potrebu za tom handhald konzolom ….

  • KhorneFlake

    12.09.2016 - 16:27

    Ne bi me ni čudilo. Ionako je, u suštini, u pitanju tablet sa kontrolerima…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?