HCL.HR

Nintendo NX neće se prodavati uz gubitak

Zoran Žalac 03.05.2016.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Predsjednik Nintenda najavio je kako tvrtka za svoju iduću konzolu neće primijeniti strategiju kakvu je imao Wii U čiji su troškovi proizvodnje bili veći od cijene po kojoj se konzola prodavala.

mario-pare

Ponekad se čini da Nintendove konzole koštaju više nego što vrijede. Razlog za to je Nintendova politika da na konzolama odmah po izlasku ostvaruje profit tako da im odredi cijenu koja je iznad proizvodnih troškova same konzole. Drugim riječima, ne prodaju konzolu za manji iznos od onoga koliko im je potrebno da proizvedu jedan primjerak iste.

Microsoft i Sony s druge strane tijekom prve godine svoje konzole prodaju uz gubitke dok cijena komponenti u njima s vremenom ne pojeftini. Takav slučaj imao je i Nintendo Wii U, trenutno najlošije prodavana Nintendova kućna konzola ikada, a upravo to tvrtka želi izbjeći sa svojom sljedećom platformom radnog naziva NX.

Nintendov predsjednik Tatsumi Kimishima poručio je kako prodavanje uz gubitak po izlasku konzole ne bi koristilo ostatku Nintendova poslovanja. Naravno, u ovom trenutku za Nintendo je to sasvim logično jer su u negativnom trendu. Zarada im iz godine u godinu pada pa si definitivno ne mogu priuštiti da konzolu prodaju jeftinije nego što ju proizvode.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • BrainCro

    03.05.2016 - 17:01

    Meni i naziv NX zvuci originalno i dobro

    • PacMaNNNN51

      @BrainCro, 03.05.2016 - 19:12

      Ma isto je to sve brate, MX, NX 😉

  • baDarmageddoN

    04.05.2016 - 05:12

    Za nesigurni Nintendo je to i najbolje. Šteta je samo sto rade neku među genwracijsku konzolu u odnosu na generacije Sa i MSa. To im uništi svaku mogućnost 3rd party igara koje ipak imaju neki realan utjecaj na prodaju konzole. Samo beka ovaj put naprave konzolu za širu scenu, to je po meni jako pptrebno ovom divu. Makar se ove konzole s razlogom smatraju zadnje ili predzadnje ovog tipa zbog budućeg načina streamanja igara ipak bih htio da još jedbo vrijeme budi takve kakve jesu.

  • Grand theft Auto V

    04.05.2016 - 09:09

    A zar nije Nintendov predsjetnik umro?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?