HCL.HR

Nintendo potvrđeno ulazi u svijet filmova

Zoran Žalac 16.05.2016.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Nintendov predsjednik u nedavnom je intervjuu poručio kako će Nintendo kroz sljedeće dvije do tri godine završiti s produkcijom svog prvog filmskog projekta.

nintendo-film

Nintendo nije u zavidnoj poziciji na tržištu igraćih konzola, osim ako ne računate segment handheld platformi koji je pred izumiranjem. No, vrijednost Nintenda je u njihovom intelektualnom vlasništvu – igrama i njihovim maskotama. Stoga nije čudno da ih tvrtka gleda unovčiti na što više načina. Amiibo figurice bile su početak, a sljedeći korak su anime i filmovi.

Konkretno za filmove, predsjednik Nintenda Tatsumi Kimishima u nedavnom je intervjuu izjavio kako tvrtka trenutno razmatra ulazak u filmsku industriju. Za sada se drže modela u kojemu bi sami radili na filmovima koliko je to moguće. Ostalim tvrtkama eventualno bi prepustili poslove distribucije i tome sličnih zadaća.

Ostaje nepoznanica hoće li Nintendo raditi filmske adaptacije svojih igara ili će se posvetiti nekim novim pričama, ekskluzivnim za filmove. Poznato je samo da su godinama odolijevali ponudama za adaptacije koje su dobivali od drugih tvrtki, kao i to da je jedini snimljeni Super Mario film užas za koji bi Nintendo zasigurno volio da se nikada nije ni dogodio.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • baDarmageddoN

    16.05.2016 - 14:03

    Dobra stvar je to što će im sljedeći film definitivno biti bolji od SMa jer to je nešto tako lošega da nemam riječi. Bolje da se bace na animirane filmove, oni su mi nekako bliži igrama a pogotovo Nintendo igrama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?