HCL.HR

Nintendo potvrdio, Shigeru Miyamoto se ne povlači

Igor Belan 08.12.2011.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Wired je objavio intervju s kreatorom Super Mario i Legend of Zelda igara u kojem navodi kako se gospodin Miyamoto povlači s trenutne pozicije u Nintendu. Što zapravo nije istina.

Wired.com je jučer objavio intervju s legendom game developmenta, 59-godišnjim Shigeru Miyamotom, kreatorom igara poput Super Mario Bros. i The Legend of Zelda. U članku je navedeno kako je Miyamoto spreman povući se sa svoje trenutne pozicije u kompaniji kako bi se posvetio manjim, osobnijim projektima. Gotovo cijeli intervju insinuirao je kako je zapravo riječ o svojevrsnom Miyamotovom odlasku u mirovinu, o povlačenju sa svoje uvažene pozicije iz Nintenda kako bi povremeno radio na znatno manjim projektima koje može brzo završiti. Nakon što je par medija prenijelo Wiredov intervju sa senzacionalističkim naslovima poput “Miyamoto ide u mirovinu”, Nintendove dionice pale su za 2%, a kako se ispostavilo danas – cijela stvar nije ni istinita.

Komentari (1)

  • bombajstampa

    09.12.2011 - 13:21

    da, miyamoto je također govorio o želji za novim idejama i iskustvima, onakve vrste kakve su stvorile njegov inicijalni interes za video igre. valjda je to skupa na kraju sve krivo protumačeno kroz novinarevu želju za senzacijom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?