HCL.HR

Nintendo predstavio snažnu suradnju s indie developerima

Juraj Bevandić 01.03.2017.   •   4 komentara


Nintendo Switch će do kraja godine zavrtjeti preko šezdeset nezavisnih naslova, a već su nam predstavili sedamnaest najuzbudljivijih “nindie” igara.

Nindie

Nakon što su gotovo svi napustili njihov nesretni Wii U, Nintendo se zakleo da će njihova nova konzola biti privlačnija kako igračima, tako i proizvođačima igara. I to nije šala, trenutno je Nintendo Switch unatoč tome što je nova konzola, ujedno i najjeftinija kućna konzola za proizvodnju igara, što će pogodovati nezavisnim studijima.

Tako već znamo da će za Nintendo Switch do kraja godine stići prkeo šezdeset indie igara uključujući hitove poput Shovel Knighta s ekspanzijama i The Binding of Isaac Afterbirth+ koji funkcioniraju najbolje u prijenosnom obliku. No, čeka nas još puno izvrsnih naslova i Nintendo nam je na jučerašnjoj konferenciji otkrio sedamnaest uzbudljivih “nindie” igara.

SteamWorld Dig 2 će čak biti Switch ekskluziva s otvorenijim i dizajniranim svijetom za razliku od jedinice, koji igri daje dašak metroidvania štiha. Yooka-Layle dvojca smo se već nagledali, a ova Kickstarter uspješnica će nam vratiti sve najbolje elemente platformera iz 90-ih i ranih 2000-ih u novom šarenom i neodoljivom ruhu.

Overcooked! je meni jedna od najuzbudljivijih co-op igara i totalno ima smisla igrati ju na Switchu koji u sebi ima ugrađena dva kontrolera za barem dva igrača, a još k tome dolazi sa svim DLC-om. The Escapists 2 se oslanja na čvrstu podlogu jedinice i onda uz njeno sadržajno proširenje još dodaje fleksibilni i jednostavni multiplayer za bijeg iz zatvora s do troje kolega.

Gonner će na određeno vrijeme biti dostupna jedino na Switchu gdje ćemo se moći upoznati s kreativnim vizualnim stilom, pričom i mračnim temama ispričanim na vesel način. Dandara neće biti ekskluzivna za Switch, ali će ta verzija napete i brze mješavine žanrova imati ekskluzivne mogućnosti koje omogućava specifičan dizajn konzole.

Kingdom Two Crowns koji je iz flash igre izrastao u nešto puno veće sve stavlja u vaše ruke, a po prvi puta će vam pri teškim odlukama moći pomoći prijatelji. Runner 3 je nastavak Bit.Trip serijala koji izgleda šarenije, zabavnije i usklađenije no ikad, a iznenađujuće također izlazi ekskluzivno za Switch.

Blaster Master Zero je novi nastavak gotovo trideset godina starog uspješnog serijala koji će uz ogromnu dozu nostalgije i novi co-op mode izaći ekskluzivno za Switch i 3DS. Kreatori sjajne igre Stick it to The Man pripremili su nam novu fantastičnu avanturu Flipping Death s kreativnim mehanikama, svijetom i likovima koji će debitirati na Switchu.


Graceful Exlposion Machine
čija je akcija toliko divlja da ju je teško opisati, zarazni Mr. Shifty koji je praktički Hotline Miami s moćima teleportiranja i TumbleSeed sa zaista jedinstvenom osnovnom mehanikom će nam pokušati pokazati punu moć HD Rumble mogućnosti Nintendove nove konzole.

Tvorci Retro City Rampagea pripremaju nam šareni i akcijm nabijeni Shakedown: Hawaii koji će slaviti 16-bitnu eru gaminga, dok Pocket Rumble pikseliziranu grafiku prenosi u žanr 2D tabačina kroz koju ćemo ekskluzivno na Switchu moći izazvati bilo koga bilo kada s obzirom da uvijek imamo dva kontrolera.

WarGroove nam se predstavlja kao strategija u duhu Advance Warsa još s multiplayerom što će ljubitelji strategija i prijenosnih konzola sigurno znati cijeniti, a isti developeri su napravili i popularni Stardew Valley koja je nedavno izašla za konzole, ali će izdanje za Switch sigurno biti najzgodnije.

Moramo priznati da je već ovo impresivna lista, a to je manje od trećine igara nezavisnih studija koje izlaze u 2017. za Switch. Gledajući još sve Nintendove igre koje sami rade i potvrđene igre ostalih developera, Switch bi ipak mogao imati itekako popunjenu prvu godinu. Kako vama izgleda Nintendova ponuda?

Komentari (4)

  • Goran1234

    01.03.2017 - 15:42

    Ništa zanimljivo do daljnjeg…. Ako hoću igru u 16bit stilu upalim si super Nintendo.

  • edviiN

    01.03.2017 - 15:56

    The Escapists 2, Yooka-Layle, Stardew Valley , WarGroove
    sta jos zelite?
    Ovo je NINDIE HEAVEN.
    sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold sold

    • berac_malina39

      @edviiN, 01.03.2017 - 21:14

      The Escapists 2 me dobio, jedinica je fenomenalno-genijalna. Odlična igra, a multiplayer…Jao ne mogu se dočekat!

    • edviiN

      @berac_malina39, 01.03.2017 - 21:30

      DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
      haha ja sam kupio cekam sad samo da dodje ali sumnjam posto je sve oslo trebaju da opet imaju u stocku za 2 sedmice…
      damn……
      …………..i cant wait……………..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?