HCL.HR

Nintendo priznaje da je DS u opasnosti

Zoran Žalac 31.07.2009.   •   2 komentara


Iako je Nintendo na tržištu prijenosnih konzola miljama daleko od starog konkurenta Sony-a, u posljednjih nekoliko mjeseci, japanski gigant bilježi značajne gubitke i svjedoči rapidnom uspjehu novog igrača na tržištu handheld uređaja.

Iako je Nintendo na tržištu prijenosnih konzola miljama daleko od starog konkurenta Sony-a, u posljednjih nekoliko mjeseci, japanski gigant bilježi značajne gubitke i svjedoči rapidnom uspjehu novog igrača na tržištu handheld uređaja. Naravno, riječ je o kompaniji i proizvodu kojemu igre nisu u prvom planu – Apple-u i njihovom iPhone-u. Nintendo je tako izravno priznao da je pomalo zabrinut za budućnost DS konzole zbog globalne recesije, ali ponajprije iz razloga što je dobio oštru konkurenciju u obliku iPhone-a. Velika prednost iPhonea leži u sustavu digitalne distribucije igara, odnosno App Store-u, koji Nintendovom konkurentu tako znatno smanjuje troškove izdavanja. Hoće li se i Nintendo stoga u potpunosti okrenuti digitalnoj distribuciji svojih naslova, baš kao i Sony s PSP Go konzolom, ostaje nam za vidjeti.

Komentari (2)

  • olio

    31.07.2009 - 22:05

    ne kužim kako oni dolaze do ovakvih zaključaka?

  • Forbs

    01.08.2009 - 14:22

    Iphone je prava mala senzacije…No dobra stvar ds-a je sto je mnogo jeftiniji no nema niti polovicu stvari koje iphone ima..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?