HCL.HR

Nintendo radi Zeldu za mobitele te mobilnu kartašku igru s Pokemonima

Zoran Žalac 15.05.2017.   •   9 komentara


Nintendovi sljedeći projekti za mobilne platforme trebali bi biti vezani uz The Legend of Zelda i Pokemon franšize, izvještava Wall Street Journal.

zelda-breath-of-the-wild-video

Nintendo je prije nekoliko godina obećao dostaviti pet mobilnih igara do trećeg mjeseca 2017. Obećanje se ostvarilo tek djelomično jer su do danas izbacili tri igre – Miitomo, Super Mario Run te Fire Emblem Heroes. Do sada je spomenuto samo da će idući projekt biti igra iz Animal Crossing serijala pa ostaje nepoznanica koji će serijal iz Nintendovog bogatog kataloga biti zadnja mobilna igra izvan Nintendove platforme.

Međutim, kako izvještava američki Wall Street Journal, to bi trebala biti The Legend of Zelda. Izvor ističe da igru razvija tim DeNA, kojemu je Nintendo povjerio ostale mobilne igre, i to je otprilike sve što je trenutno poznato. Nama bi imalo smisla da Zelda dobije svoju mobilnu igru jer još uvijek postoji velik broj igrača koji nije upoznat s tim serijalom, a upoznavanje kroz mobilnu igru možda bi ih odvelo prema Switch konzoli i jednoj od najbolje ocijenjenih igara ove godine.

Zanimljivo je da Wall Street Journal također navodi kako je Nintendo dao zeleno svijetlo Pokemon Companyju za izradu kartaške igre s Pokemonima. Nije razjašnjeno radi li se o igri za mobilne uređaje ili pak za Nintendovu 3DS konzolu.

Komentari (9)

  • Damko992

    15.05.2017 - 11:06

    I na kraju zelda izadje poput Super Mario Run prvo na IOS , to bi me dokrajcilo

    • L3gi0naR

      @Damko992, 15.05.2017 - 11:19

      82kn dat za skakutavca na mobitelu je pljačka.Zato i ima 3.4 ocjenu na Google Playu.

    • Valmorph

      @L3gi0naR, 15.05.2017 - 11:50

      Potpisujem. Plus je dosadan ko ku|k|ac!

    • edviiN

      @Damko992, 15.05.2017 - 11:20

      i to cekamo onda 3 mjeesca :DDDD za android

  • Oblakoder

    15.05.2017 - 11:36

    Bolje da su sve kapacitete usmerili na novu konzolu ,da izbace portove najpopularnijih igara sa Wii U na Switch.Sve su to odlicne igre i sigurno bi predstavljale veliku zaradu jer je malo ljudi posedovalo Wii U ,a taman bi resili trenutni manjak igara na Switchu dok ne stignu nove igre.Bayonetta 2,Super Mario 3D World,Donkey Kong Country: Tropical Freeze,Xenoblade Chronicles X,New Super Mario Bros. U…, eventualno jos neki port, plus nove igre i to bi Switch pretvorilo u konzolu sa fantasticnom ponudom igara.Malo me plasi ovo sedenje jednim dupotom na 3 stolice(Switch,3DS,mobilni telefoni) 🙂

    • Zoran Žalac

      @Oblakoder, 15.05.2017 - 11:42

      Ne razvijaju oni direktno igre za mobitele, već ta japanska tvrtka DeNA. Ok, ode dosta vremena i na suradnju i nadgledanje razvoja od strane Nintenda, ali sumnjam da im to značajnije remeti raspored razvoja za druge igre.

    • Oblakoder

      @Zoran Žalac, 15.05.2017 - 11:54

      Eto mozda je bolje da nekoj kompaniji tipa ta DeNA daju da im odrade te portove.To je po meni laka zarade jer igre vec postoje ,a svi vidimo kakve prodajene rezultate ima Mario Kart 8 na Switcku i siguran sam da bi svi koji kupe Switch voleli da zaigraju neku od nabrojanih igara.Zorane jel znas mozda kakve su sanse da novi PES izadje na Switch?

    • Zoran Žalac

      @Oblakoder, 15.05.2017 - 12:16

      Realne šanse, rekao bih. PES ionako debelo zaostaje za Fifom po prodaji pa sumnjam da Konami želi prepustiti EA Sportsu taj komad tržišta. Pogotovo jer imaju licencu koju treba platiti pa im je doslovno svaki dolar bitan.

  • Stajic51

    15.05.2017 - 21:50

    Nije jedna od, već najbolje ocenjena igra, i ne samo ove godine, nego u poslednjih desetak godina.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?