HCL.HR

Nintendo Switch Joy-Con kontroleri također rade na PC-u

Juraj Bevandić 07.03.2017.   •   1 komentara


Potvrđeno je da sićušni Joy-Con kontroleri za Nintendo Switch sasvim normalno rade na PC-u kada se spoje Bluetooth vezom.

Nintendo Switch Joy-Con

Jedna od najvećih posebnosti nove Nintendove konzole su minijaturni kontroleri zvani Joy-Con koje možemo odvojiti od konzole i spajati na razne dodatke ili koristiti zasebno. Vjerojatno ste već dobro upoznati s njima, ali uvijek se isplati baciti oko na naše raspakiravanje Switcha da vidite koliki su to kontroleri i kako se spajaju.

Još je zanimljivije da je otkriveno kako ovi jedinstveni kontroleri mogu komunicirati s osobnim računalima putem Bluetootha. Ista osoba koja je potvrdila da Pro kontroler najnormalnije radi na PC-u istu je stvar napravila i s Joy-Conima koristeći Dolphin emulator za Nintendove konzole, ali uz napomenu da će funkcionirati i izvan tog emulatora.

Uspješno povezivanje Bluetoothom znači da bi Joy-Coni trebali raditi i s većinom Android uređaja, ali najveći je problem što trenutno nema načina da se koriste oba kontrolera od jednom, već samo jedan služi kao jedan zasebni kontroler. Iako još ne znamo kako točno rade, bilo bi fora kada bi se to popravilo novim driverima ili nekim trećim softverom koji bi omogućio potpuno prepoznavanje i programiranje, pa da se možemo zavaliti u fotelju i igrati igre na PC-u.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Mixa

    07.03.2017 - 21:17

    Lepo je to sto Joy-Con kontroleri rade na PC-ju, ali svima je jasno da zvanicna podrska u vidu drajvera od strane Nintendo-a nikada nece doci.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?