HCL.HR

Nintendo Switch Online će u Japanu koštati barem upola manje od konkurencije

Juraj Bevandić 02.02.2017.   •   13 komentara


Predsjednik Nintenda Tatsumi Kimishima je napokon otkrio okvirnu cijenu online usluge za Switch makar samo za japansko tržište za sada, a ona iznosi prihvatljivih 17 do 27 dolara.

Nintendo Switch Online

Ako ste imalo pratili vijesti o novoj Nintendovoj konzoli Switchu, onda će vam biti poznato da je velika stvar to što će Nintendo po prvi puta naplaćivati svoje online usluge. Zauzvrat će igrači dobiti pristup online komponentama igara poput online multiplayera u naslovima koji ga podržavaju, ali i SNES te NES igre doduše samo na mjesec dana korištenja nakon čega će biti uklonjene.

Cijena te usluge do sada nije bila poznata i mnogi su se fanovi pomalo i bojali koliko će ju Nintendo cijeniti, ali ako su ove nove informacije istinite onda nema još razloga za uzbunu. U razgovoru s Nikkeiom o financijskoj situaciji na prijelazu fiskalnih godina čiji prijevod prenosi Nintendo Life. predsjednik Nintenda Tatsumi Kimishima postavio je okvirnu cijenu online usluga između dvije i tri tisuće japanskih jena iliti 17.50 i 27.50 američkih dolara godišnje.

To uopće ne zvuči tako strašno, samo se nadamo da će se ista cijena zadržati i u ostatku svijeta iako nije isključena mogućnost da cijene budu regionalno različite. Zanimljivo je istaknuti da se Kimishima spominjao i VR te izjavio da bi omogućio VR na Switchu kada bi se pronašao način da to bude nešto što se može igrati satima bez prestanka. Ta nam izjava opet ne govori puno konkretnih stvari, ali zanimljivo je čuti što Nintendo kuha.

Komentari (13)

  • movie

    02.02.2017 - 13:07

    Pa s obzirom da ti daju igru na mjesec dana logično je da su jeftiniji od konkurencije. No ako će baza igrača biti mala i jedan euro je previše za uslugu.

  • Darcoolio

    02.02.2017 - 13:09

    Lepo kažem, tržište im je prvo Japan, pa onda ostatak Azije, a u ostatku sveta im je sve što prodaju samo bonus.

    • Czar

      @Darcoolio, 02.02.2017 - 13:18

      Da ali moglo je to i moralo puno bolje.
      Ja sam očekivao da će se opametiti i uskočiti kao treći igrač u globalnu utrku s MS i Sonyem jer ima još sasvim dovoljno mjesta za barem jednog velikog igrača, a zdrava konkurencija samo povećava kvalitetu usluge na tržištu.
      Najbolji primjer kad je netko predominantan je sonyev ps plus, evo i za ovaj mjesec su mi se oči izvrnule, daju LBP3 i još neko indie sranje…

    • Darcoolio

      @Czar, 02.02.2017 - 13:31

      Neće oni u trku sa njima.
      Znaju da će ostvariti biznis plan, tako da se drže stare publike.
      Wii je i pored igara koje veze nemaju sa Sony i MS igrama napravio ogroman uspeh, drže se proverene priče uz dodatak da je njihova konzola i portabl i home varijanta.
      Velikim delom se slažem sa tobom, ali valjda znaju bolje od nas dvojice šta rade 🙂

    • movie

      @Darcoolio, 02.02.2017 - 20:25

      U današnjem svijetu jedno tržište nikome nije dosta. Tim više jer se svi trgaju da ostvare bitan rezultat na američkom tržištu a potom europskom. Japansko je na trećem mjestu. Ako pogledamo da je PS4 startao prvo na američkom tržištu pa potom na europskom a u japanu se pojavio tek negdje u trećem mjesecu, dovoljan je podatak koja tržišta donose određenu zaradu i koliko su bitna.

    • Marac Marko

      @movie, 02.02.2017 - 23:02

      To si u pravu, da Nintendu je bitno Americko trziste isto kao i Japansko, samo sta ga zaboli za Europsko, ali doslovno ga zaboli za Europu, svaka prodana konzola u Europi samo dpbeo dosla i to je to.

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 02.02.2017 - 23:03

      dobro dosla (ispravak) 🙂

  • afaron

    02.02.2017 - 18:20

    nevjerujem da im je samo japan glavni cilj, reklama za Superbowl je vec spremna, iskeširat će se 4-5 miliona $ samo za tih 30 sekundi

  • Marac Marko

    02.02.2017 - 19:32

    Takva cijena je sasvim uredu ako bude i u ostatku svijeta ista, to nije mnogo novaca za godisnju pretplatu. Citajuci razne portale vidim da je Switch poceo dobivat na popularnosti sad kad su se stasti fanova drugih konzola malo stisale. Koliko ce bit uspjesna to je jos u zraku, ali da ce odpuhati lose rezultate Wii U i Nintendu vratit popularnost to je sigurno. Vjrerujem kako ce vrijeme odmicat da ce Switch biti konzola koju ce mnogi htjet imat u svojoj kolekciji.

    • afaron

      @Marac Marko, 02.02.2017 - 20:43

      da, vec je dosadilo čitati salve oduševljenja konkurenskih fanova zbog činjenice da je handheld uređaj veličine phableta slabiji od kucne konzole…i da je zbog toga switch davno propao…e jah, kako je to plitak pogled na stvarnost..

    • Marac Marko

      @afaron, 02.02.2017 - 21:05

      Pa da je Switch velicine kutije sibica, hardver slabiji od konkurencije po brojkama, a ima ovakve igre u 1080p, 60fps sa dva igraca tad je sve nevazno i sigurno nije konzola po kojoj se pljuje 😉 😀
      https://www.youtube.com/watch?v=bSNrwr1jEjQ

    • Tony Ghost 1811

      @Marac Marko, 02.02.2017 - 21:16

      Opet ti. Ti kao virus, stalno se vracas.

    • Marac Marko

      @Tony Ghost 1811, 02.02.2017 - 21:23

      Virus ti je u glavi nubcina 😉 Svojim komentarima dokazujes tko je virus 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?