HCL.HR

Nintendo uskoro gasi proizvodnju Wii konzole?

ToxarE 01.10.2013.   •   2 komentara


Najprodavanija Nintendova kućna konzola i kulturološki fenomen prošle generacije uskoro postaje dio povijesti. Nintendo je na službenoj stranici objavio kako će uskoro ugasiti proizvodnju konzole.

Nintendo Wii još uvijek je najprodavanija kućna konzola trenutne generacije – u sedam godina koliko je na tržištu prodano je preko 100 milijuna primjeraka iste. Međutim, jasno je kako je najveći dio te brojke ostvaren u početnim godinama kada je konzola postala fenomen među casual publikom, te da je prodaja drastično opala posljednjih godina kada je konzolu, uostalom, zamijenio i njezin nasljednik – Wii U. Nintendo je prije dvije godine redizajnirao konzolu kao Wii-Mini i to će ostati zapamćeno kao zadnji spomen same konzole.

Naime, Nintendo je na svojoj službenoj stranici postavio informaciju kako uskoro prestaje s proizvodnjom novih Wii konzola. Ovo „uskoro“ nije precizno određeno, ali po svemu sudeći u idućoj godini mogli bismo vidjeti i posljednje zalihe konzole. Nakon toga istu bismo mogli viđati samo u oglasima i muzejima.

Doduše, vijest je objavljena na japanskoj stranici Nintenda pa još uvijek čekamo razjašnjenje odnosi li se prestanak proizvodnje samo na japansko tržište ili je Wii konzoli odzvonilo na globalnoj razini. Kada to saznamo, ažurirat ćemo ovu vijest.

Komentari (2)

  • dado01

    02.10.2013 - 10:42

    Dugo je trajala 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?