HCL.HR

Nintendo Wii U je izašao u Americi, otkriveni novi detalji o konzoli

Igor Belan 19.11.2012.   •   53 komentara


Dok Europljani još čekaju 30. studenog, prva next-gen konzola od jučer je u rukama Amerikanaca, što je dovelo do otkrivanja nekih novih i zanimljivih detalja o funkcionalnosti Wii U konzole i povezanih servisa.

Nintendo Wii U konzola od jučer je na američkom tržištu, a čim se našla u rukama gamera na internet su počele pristizati informacije o nekim specifičnostima konzole koje do sada nismo znali.

Prvo jedna horor priča. Jedan novopečeni vlasnik Wii U konzole nije stigao odigrati niti jednu igru jer mu je konzola prestala funkcionirati (op.a kaže se da je konzola “brickana”) nakon što ju je ugasio usred inicijalnog sistemskog ažuriranja. Kao što možda već i znate, Wii U pri prvom paljenju traži da ga spojite na internet i obavite vrlo dugo sistemsko ažuriranje (download težak oko 4-5GB) kako bi mogli koristiti online funkcije poput eShopa, Miiversea pa čak i za pokretanje starijih Wii igara. Nesretni gamer kojemu je konzola sada neupotrebljiva putem Twittera ističe da je pustio da se update izvršava svega 15 minuta, vjerojatno je vidio je da to ide presporo te da nema vremena za to, a budući da nije imao opciju “cancel” i nije mogao čekati, odlučio je “nasilno” ugasiti konzolu. Njegov tvit uskoro se proširio internetom pa su mu se počeli javljati i neki drugi vlasnici Wii U konzole koji prijavljuju slične simptome. Poučeni iskustvom, gameri već znaju da ne bi smjeli gasiti svoje urežaje tijekom kritičnih sistemskih ažuriranja, no @benfritz ističe da ga Wii U konzola nije upozorila da će update koji se ne može odgoditi trajati toliko dugo, niti da ne smije gasiti svoju konzolu tijekom izvršavanja istoga.

Na internet je isto tako isplivala informacija o tome kako Nintendo provjerava ima li maloljetnik pristanak roditelja za registraciju na njihov Nintendo Network. Naime, ako ste maloljetni ili želite registrirati maloljetnika na Nintendo Network, morati ćete platiti simboličnih 0.50$, odnosno unijeti podatke s kreditne kartice. Riječ je naravno o jednokratnoj uplati.

Za razliku od prošlih Nintendo konzola, Wii U ne radi na sustavu onih napornih friend codeova za dodavanje prijatelja. Umjesto toga, kako bi postali Wii U prijatelji s nekime, potrebno je samo dodati njegov ili njezin Nintendo Network ID (korisničko ime). To je već otprije poznata informacija, no jučer smo saznali kako Nintendov sustav dopušta blokiranje određenih korisnika te da je moguće imati maksimalno 100 prijatelja.

Nintendo je potvrdio i kako nije moguće ulogirati se u svoj Nintendo Network račun na drugoj konzoli. Jednom kada napravite svoj Nintendo Network ID on se veže za vašu konzolu i nije ga moguće prebaciti na drugi uređaj. Nintendo je uz to pojasnio kako će korisnici u budućnosti moći koristiti svoj Nintendo Network račun na drugim Nintendo konzolama te raznim drugim uređajima poput smartphonea i PC-a.

Ekipa s GameXplain.com objavila je video koji prikazuje kako izgleda Home menu Wii U konzole. Ovaj izbornik pojavi se pritiskom na Home tipku na Gamepadu, a moguće ga je pregledavati putem televizora ili putem samog ekrana. U njemu možete upravljati svojim downloadima, pristupiti listi prijatelja, Miiverseu, eShopu, Internet Browseru i u slučaju Amerikanaca, Nintendo TVii funkciji. Kad smo već kod toga, ukoliko niste znali, Wii U Gamepad je također i univerzalni daljinski upravljač za vaš TV. Moguće ga je jednostavno sinkronizirati s vašim TV uređajem i koristiti za paljenje televizora, prebacivanje kanala i ostale povezane funkcije.

Već smo znali da je Wii U i njegov eShop vrlo prijateljski nastrojen prema malim i nezavisnim razvojnim timovima, no još jedna dobra vijest stigla nam je jučer od developera Trinea 2, koji je sada dostupan na američkom Wii U eShopu. Mikael Haveri iz Frozenbytea jučer je izjavio kako indie timovi imaju punu slobodu izabrati cijenu svojih Wii U proizvoda, a dok izdavanje patcheva za igre može biti vrlo skupo za developere na drugim platformama, razvojni timovi uopće ne moraju plaćati da bi popravili svoje igre na Nintendo Wii U konzoli.

Ovaj mali pregled Wii U novosti privest ćemo kraju s punom listom naslova koje amerikaci mogu u ovome trenutku kupiti i preuzeti putem Nintendo eShopa, koji osim manjih igara ekskluzivnih za eShop, sadrži i pune verzije igara koje se mogu kupiti i u stvarnim, fizičkim trgovinama. Kao što možete primijetiti, cijene za digitalne i retail inačice igara potpuno su iste.

Assassin’s Creed 3 – $59.99
Darksiders 2 – $59.99
Epic Mickey 2 – $59.99
ESPN Sports Connection – $49.99
FIFA 13 – $59.99
Game Party Champions – $49.99
Just Dance 4 – $49.99
Madden NFL 13 – $59.99
New Super Mario Bros. U – $59.99
Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge – $59.99
Nintendo Land – $59.99
Rabbids Lands – $49.99
Scribblenauts Unlimited – $59.99
Sing Party – $49.99
Sonic and All-Stars Racing Transformed – $39.99
Warriors Orochi 3 Hyper – $59.99
Your Shape Fitness Evolved 2013 – $49.99
ZombiU – $59.99

eShop ima poseban dio za indie igre, a tamo su trenutno dostupne:

Chasing Aurora – $14.99
Little Inferno – $14.99
Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition – $9.99
Nano Assault Neo – $9.99
Trine 2: Director’s Cut – $19.99

Ako vas zanima kako je izgledao američki launch konzole jučer, pogledajte ispod priložene službene fotke iz Nintenda na kojima vidimo da je centralnom launch događaju prisustvovao predsjednik američkog ogranka kompanije Reggie Fils-Aime.

Uzbuđeni zbog Wii U konzole? Jedva čekate taj 30. studenog? Podijelite uzbuđenje s nama u komentarima ove vijesti i pridružite nam se u raspravama u Wii U podforumu.

Komentari (53)

  • grgoljblaster

    19.11.2012 - 12:14

    Zasto je kod Nintenda uvek ta situacija "u buducnosti"? Kasnije cemo izdati nove igre za 3DS, kasnije cete moci da nalog koristitie na drugoj konzoli (najveca budalastina, sta ako mi crkne uredjaj?)… I svaka cast kralju koji je ugasio konzolu usred apdejta, nesto mi se cini da je negde ipak pisalo da se to ne sme (uostalom koji jos uredjaj to dozvoljava?) samo ga je mrzelo da procita.

  • l)oolvl

    19.11.2012 - 12:37

    koliko para toliko muzike, hm ?

  • buby8992

    19.11.2012 - 12:40

    Nintendo WiiU još slabiji od PS3/X360 (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=500362) , toliko o jačini hardvera s kojom se neinformirani pojedinci na ovome portalu toliko diče, još dokaza, igre 3rd party developera izgledaju lošije i izvode se lošije nego na PS3/X360 (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=500078). I još nešto, izgleda da je WiiU bio požuren na tržište kako ih konkurencija ne bi pregazila zbog zastarjelog hardvera (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=500430). Baš me zanima kakvo opravdanje će Thor Veliki i ostale pristaše sada naći za Nintendo jer je on očito nepogrešiv.

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 19.11.2012 - 23:10

      hallo man! ne se toliko pjeniti, langzam, hehe pa ti si se raspisao ko da vodis rat protiv nintenda…omg.. LOL.. prvo se opet dobro informiraj prijatelju informaticki obrazovan..
      izvini ako te netko povrjedio pa ti si CAR! 🙂 slusaj ovak!!
      kao prvo: sve to malo bolje razmotri prije nego uzivas u pljuvanju po nekome a u tome slucaju je to WII U.. kao prvo ti si uvazio misljenje nekog koji i nema pojima sta je uopce pisao i sta to znaci.. on kaze Wii U ima 2GB DDR3 memorije Samsung pokrenut na max brzini [12,8 GB / s.. WTF??? nema 2GB DDR3 vec GDDR3 a to nitko u ovom trenutku nezna sta znaci..!!!!!!!!!! a mislim i da se nece to ni tako skoro otkriti.. mnoge stvari se ne poklapaju, za sad samo mogu vidjeti ovaj filmic i tu se vidi prednost na strani Wii U.. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bZO33bCFwks

    • SNAKE990

      @buby8992, 24.11.2012 - 12:53

      hahahaha super su mi ovi komentari od nekih pojedinaca ,uživam u ovome svemu kada čitam i stvarno je humoristično ,evo dakle ovako: buby8992 – stari nemoj se prepirati sa njima ,čitam tvoje komentare i slažem se sa njima na osnovu toga jer su to činjenice i ništa više ,nemam ništa protiv nintenda (zašto bi uostalom,boli me briga) ali to je žalosno da njihova najjnovija konzola 8.generacije (da to je 8. generacija – nintendo je i sam rekao) je Hardverski tek uz rame trenutnoj generaciji – PS3 i Xbox360 – zašto? , pa iz samog razloga jer je PS3 star već 6 godina – i da stvar još bude još sramotnija za Wii U , PS3 dan danas radi još čuda sa nadolazećim The Last Of Us i Beyond :Two Souls naslovima ,da se razumijemo dakle (kada su već tema konzole jel?), ja sam isključivo PC gamer i oduvijek sam i bio ali sam imao i konzolu oduvijek,koju? – Playstation – i kao PC gamer s punim pravom mogu i reći da je to kralj svih konzola bio i ostat će – nintendo i microsoft su napravili svoje vlastite konzole samo da bi parirali kvaliteti koju ima Sony – ali im to ne ide ,nit će im ići ! Kvalitetu igara koju ima PS je nenadmašiva i izbor također ,tako da kao što rekoh Wii U je tek uz rame hardveru koji je izašao prije 6 godina ,ovdje također ne smijemo zaboraviti PS3ev procesor koji svojom snagom (U TEORIJI ! ) pojede i Xbox 360 i Wii U zajedno ,,bilo tko tko razumije kompleksnost, način rada i snagu Cella razumijet će ovu izjavu i stajati iza nje ,,jer je Cell procesor jedan od najjnaprednijih ako ne i najnapredniji procesor današnjice ,tko ne vjeruje – ne mora ima google pa neka istraži malo o njemu ,, tako da osobe poput ThOr-a MaLoG očito su (sudeći po svojim arogantnim i ''dvanaestogodišnjimšestirazredosnovneškole'' izjavama u gamingu i općenito u multimediji tek od šta 2009. godine!? , ThOrE MaLi dakle nemoj napadati ljude i pričati gluposti u korist nintendu a u nekorist Sonyu ,,jer ponavljam Sony je japanac ,,a ako nisi možda znao japanska tehnologija je najjnaprednija i najbolja i uvijek je tako bilo i biti će ,,htio ti to ili ne ,,još i naglašavam da što se tiče Wii Ua developeri igre (koju željno isčekujem na PCu) Metro:Last Light-a su izjavili da neće biti verzija za Wii U jer ima citiram sada – '' Wii U ima UŽASAN I SPOR PROCESOR !! '' hahahahhaahhaha neznam kako će to sve ići nemam pojma ,,ali zasigurno se nintendo malo zeznuo za iduću generaciju .

    • buby8992

      @buby8992, 24.11.2012 - 13:14

      U potpunosti se slažem sa tobom + 100.

    • SNAKE990

      @buby8992, 24.11.2012 - 13:39

      Ne obaziri se na ove suviše i neistinite komentare stari moj ,ljudi ne razumiju neke stvari još što se tiče toga da objektivno gledaju na stvari i govore činjenice a ne neke fanboy izjave ,,nažalost ne samo da je ameriku (pogotovo) to pogodilo nego i cijeli svijet dapače – čuvaj svoje znanje za one koje vidiš da govore ispravno,realno a i na kraju krajeva tečno.
      Popratio sam tvoje komentare u nekoliko prethodnih tema i sve točno govoriš.
      Dobar si čovjek 😀

    • buby8992

      @buby8992, 24.11.2012 - 13:50

      Hvala, hvala. Mudro zboriš i među rijetkima si koji predstavljaju glas razuma na ovome portalu.

    • SNAKE990

      @buby8992, 24.11.2012 - 13:57

      Naravno stari ,meni ti je samo bitna istina i stojim iz takvih poput tebe koji također mudro zbore i govore točno.
      Kao Solid Snake 🙂

    • Ementaler

      @buby8992, 24.11.2012 - 15:13

      Samo da nešto provjerim – ako sam dobro shvatio ti smatraš da je Sony inspirirao Nintendo u poslu s konzolama za video igre?

    • SNAKE990

      @buby8992, 24.11.2012 - 17:14

      Ne – krivo si shvatio, ja ne smatram ništa , ja znam ,,ali ako ti je lakše reci mi točno izjavu moju prethodnu po kojoj ti to pretpostavljaš da ti bolje elaboriram što sam zapravo htio reći ,,ili ne moraš ,,ja znam da je Nintendo zapravo pomogao Sonyu početkom 90ih napraviti konzolu ,,ali nakon toga putevi su se razišli no to ne znači da i dalje surađuju – surađuju oni itekako ,,ali u principu su se ti putevi razišli. Ja samo govorim o uspjehu njihovom i tko je općenito bolji i popularniji , to na kraju krajeva dokazuju brojke i njihova djela.Ali te dvije megakorporacije ne možeš po spomenutim ''drugačijim putevima'' uspoređivati jer je Nintendo ostao vjeran svome Super Mario i Donkey Kong domenama (što znači da se najviše posvetio djeci baš jel? ) dok s druge strane Sony je otišao puno ozbiljnijim putem i osvrnuo se ozbiljnom i HC (HardCore) Gameingu ,,a naravno puno je više ljudi koji traže više,brže,jače i ozbiljnije (odraslih) i stoga sudeći po tomu u globalu je Sony daleko dominantniji i dakako najbolji ( uvijek i bio po konzolama )

    • Ementaler

      @buby8992, 24.11.2012 - 18:11

      Jao, si siguran da znaš? Provjeri malo brojke prodaje Wii i DS konzola u odnosu na PS3 i PSP, iznenadit ćeš se. Isto tako možeš provjeriti odnos prodaje Vite i 3DS iako to nije potpuno poštena borba jer je ipak Vita dosta kraće na tržištu. Ali da, slažem se po pitanju da je Nintendo, pogotovo s Wii generacijom, otišao više u smjeru casul tržišta (ali isplatilo im se, vidjet ćeš kad brojke provjeriš). Wii U bi trebao označiti povratak core publici, vidjet ćemo koliko će to zapravo biti istinito.

    • buby8992

      @buby8992, 24.11.2012 - 18:44

      Zadnja prava Nintendova konzola je bio Gamecube. Nakon toga Nintendo je izgubio svaku percepciju o gamingu i napravio simulator fitnesa, sporta, plesa, pjevanja koje je imao obraza nazvati konzolom za igranje i to još next-gen konzolom, iako je hardverski bio puno slabiji od konkurencije (PS3/X360). Dovoljno je pogledati listu najprodavanijih igri na Wii-u da se dobije slika o čemu govorim. Mislim, kakva je to konzola za igranje gdje su najprodavanije "igre" Wii fit/sports/play, Just Dance? Koliko ja znam sport, fitnes i ostalo su fizičke aktivnosi, a ne igre, neka me natko ispravi ako griješim. Razvoja novih ekskluzivnih serijala nije bilo , već je sve ostalo na 100 različitih nastavak Maria i Zeldi, dok je Sony u istom vremenskom periodu napravio nekoliko odličnih novih serijala (Resistance, Heavy Rain, inFamous, Uncharted, LBP). Situacija nije bila ništa bolje ni sa third party igrama, bilo je nekoliko novih, ali ni približno koliko na PS3/X360. A sada sličnu stvar Nintendo radi sa WiiU samo što se kao vraća core publici. Iako da se zaista želi vratiti core publici posvetio bi više resursa razvoju hardvera i napravio highend stroj, a ne u razvoj tablet kontrolera koji je očita evolucija Wii Remotea za još bolje, preciznije igranje fitnesa.

    • Ementaler

      @buby8992, 24.11.2012 - 19:24

      GameCube zadnja prava konzola? Pa GameCube je bio katastrofa. 🙂 Uostalom, Wii je esencijalno GameCube na drogama. Ma dobro, ni ne da mi se više – imaš uglavnom tipično Nintendo-hejtersko mišljenje i to je okej. Možda s vremenom shvatiš u kojim dijelovima svojih komentara si bio u krivu, pogotovo u smislu tvoje analize ove vrlo bliske povijesti i veličanja Sonya u cijeloj priči. Ono što je tema ovdje zapravo je Wii U, nova konzola koja ima dosta problema na launchu… kao i gotovo svaka druga konzola. Koliko se sjećam i moćni PS3 je imao problema s framerateom u ranim igrama. Tako to jednostavno ide kod prvih igara za novu platformu na koju se developeri moraju priviknuti, pitanje je sada koliko Wii U ima "lufta".

    • buby8992

      @buby8992, 24.11.2012 - 20:46

      GameCube nije bio katastrofa kako mnogi misle. Imao je za ono vrijeme napredan hardver i igre su izgledale bolje nego na PS2 i najvažnije od svega imao je dobar i raznovrsan izbor igri, od kažualaca do core igri i za razliku od Wii-u imao je prave igre, a ne fitnese i ostale gluposti. Mane su mu bile što je koristio one male DVDe te zbog toga nije mogao reproducirati DVD video i audio CD-e. No to nije ni namjena igrače konzole, nego je ona namjenjena za igranje, a za ovo ostale služe razni playeri i ponajprije PC. Što se tiče mojega veličanja Sony-a… Veličam ga samo zato što je na ovoj generaciji napravio najbolju konzolu i ponudio najveći i najraznovrsniji izbor igri. Ok, istina je da mnogi multiplatformski naslovi izgledaju lošije nego na X360, ali za to ne možeš kriviti konzolu nego nesposobne developere koji ne znaju raditi sa Cell-om, kao primjerice Bethesda koja ni nakon nekoliko godina rada sa konzolom ne može napraviti poštenu igru za PS3. Da je Sony napravio nešto kao i Nintedo ili ako napravi nešto takvo sa idućim playstationom, pljuvat ću i po njima.

    • SNAKE990

      @buby8992, 24.11.2012 - 22:11

      Ementaler – dobri čovječe moj ,nemoj me krivo shvatiti ali ti kada bi upola znao neke informacije koje ja znam tebi bi glava eksplodirala dakle što želim reći ,želim reći da me uopće nisi shatio što sam ja zapravo pričao ali dobro nema veze ni ne moraš znati ,još ne razumiješ neke stvari (vidi se iz priloženoga) ali dobro kada smo već kod rasprave ove silne za početak mi reci gdje sam ja uopće spomenuo u prethodnome PSP,DS i općenito ove tvoje navedene handheld konzole ,,ta mala sranja ja uopće ne smatram za HC gameing ,a kada sam spominjao brojčane oznake ,uglavnom sam uspoređivao znači PS3 i Wii U. A kada smo već i kod Gamecube-a ,ta konzola i nije bila nešto uspješna to stoji ali je bila solidna ,,pogotovo zbog remasteriranog Resident Evil i Metal Gear Solid serijala .
      Svaki tvoj komentar budući je suvišan.
      Hvala.

    • Ementaler

      @buby8992, 24.11.2012 - 22:26

      Handheldi nisu "HC gameing" :)) A svašta, dobro dečki raspravljajte si vi onda dalje. Svaki moj komentar stvarno i je suvišan 😉

    • Me666

      @buby8992, 24.11.2012 - 22:27

      Sorry Snake, iako sam i sam pomalo Nintendo-hate nastrojen, moram te upozoriti da ne znaš ni upola onoliko koliko misliš da znaš. Wii je najprodavanija konzola ove generacije i za skoro 30 milijuna primjeraka "dere" ovogeneracijusku konkurenciju, a s dolaskom WiiU-a koji je očita kombinacina kežualštine i HC gaminga možemo očekivati još više prodanih primjeraka od onoga što ih je imao Wii – osim ako se konkurencija MS i Sony ne odluče ranije pratiti trendove što ih postavlja Nintendo (primarno govorim o ranom startu s pokretom kontroliranim igrama). Koliko god mi se gadilo pretjerivanje s Mariom i ostalim maskotama Nintenda, to je jednostavno ono što se prodaje. Osim toga eto upalo mi je u oko i naglašavanje činjenice kako je "Sony japanac." pa i Nintendo je japanac pobogu. Izjava koju je dao čovjek iz A4 gamesa ubrzo je povučena i prokomentirana kao prenagljena reakcija budući da tim koji radi Metro kao prvo ni nema vremena za optimiziranje igre da radi na Wii U kako treba. Što se tiče handheld konzola, ako si ikad uzeo koju u ruku onda znaš kako HC i one mogu biti … primjer onoga što govorim je nedavna vijest o portanju Resija s 3DS-a na veliki PS3 odnosno X360 – nije bitna veličina platforme već kvaliteta igara. No, da se opet vratimo na WiiU – još je rano reći "Huhu WiiU je smeće." jer smo tek na samom početku njegove ere. Kad se developeri uopće uhvate u koštac s masovnom izradom novih naslova onda ćemo vidjeti hoće li ta konzola uspjeti – za sad se tek testira hardver i uči raditi na njemu, a dok ta faza prođe naravno da možemo očekivati malo slabije rezultate. No, za maksimalno godinu dana uvjeren sam da možemo očekivati i više no savršene HC nalove za Wii U, ako Nintendo vidi da mu je ta politika isplativa. …. I usput, nemoj Ementalera nazivati neznalicom jer to objektivno nije istina što dokazuje i ovaj portal – većinom njegovih ruku djelo 🙂

    • SNAKE990

      @buby8992, 25.11.2012 - 11:12

      U pravu si da točno je sve ovo što si naveo u globalu ,bitna je kvaliteta igre ,ali kad smo kod Resident Evil serijala u ovom slučaju spomenuti Revelations naslov ,moguće da je stvarno OK igra to su potvrdili i određeni (ponajbolji) recenzenti svjetski ,ali kategorija u koju si je ti svrstao (hvaleći je) spada pod ''Dobra je za ono što zapravo je'' a to je TPS ,,jer budimo realni taj serijal se probrazio iz nečega što je nekada značilo i čvrsto stajalo iza svojeg žanra i imena Survival horror u čisti ''Bruce Willis umri muški shooter (samo bez zombija naravno)'' (što me i podsjetilo na Max Payne 3 najjnoviji – i da me ne shvatite krivo – Max Payne je vrhunska igra pogotovo spomenuta trojka ,po meni najbolja igra ove godine 🙂 ) , razumijete me dakle zelim reći da je taj serijal po mnogima najbolji bio do RE4 ,jer već u RE5 (koji je copy-paste RE4) su se ljudi zasitili toga svega i poželili taj serijal da se vrati na ono što je zapravo bio na PS1 (prva 3 dijela) ,dakle slažem se i s time sto ste i vi rekli u vezi njega ,,ali ovo što sam ja spomenuo je više znači i glas ostalih poklonika toga žanra a ne samo serijala.
      Ementalera ja nisam nazvao neznalicom haha,zašto bi pobogu pa što mi je čovjek skrivio ? , rekao sam da me nije baš shvatio za ono što sam zapravo htio reći u vezi Sonya i PS3 općenito ,hah pa još sam mu i rekao da je dobar čovjek zar ne 😉 ?

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 26.11.2012 - 18:39

      Wii U nije spor, Oles je krivo shvaćen!! za tvoju informaciju.. lalalla :-PP

      PC gamer, haha, ti si sramota za pc gaming, a ne da si ti PC gamer.. omg!!

      koji NOOBBBB!!!

      I sad opet ponavljam ni ti ni itko drugi osim NINTENDA nezna za sta je Wii U sposoban a
      da se prodaje bolje od bilo koje konzole za sad to ne moze osporiti nitko.. he he.. ti i buby
      cekajte sony smece i u novoj generaciji… LALALA…… :_))))

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 26.11.2012 - 18:50

      eto ti smeca na SONY-u po tebi All-Stars Battle Royale¨!!
      ne kuzim zasto sony stalno kopira nintendo a tako su veliki inovatori, toliko
      sposobni… hahhahahahaa…

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 26.11.2012 - 18:51

      +1000

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 26.11.2012 - 18:55

      bravo, svaka cast! ja se tu malo salim sa djecom, i smijem se njihovima komentarima ali lijepo je procitati i nesto pametno i istinito.. +100

  • GamerIN_HD

    19.11.2012 - 13:26

    Next gen konzola?! O.o niste normalni!

  • -Aragorn-

    19.11.2012 - 18:06

    nije mi jasno tko će dat tolke pare za ove igre(npr.60 baksa za super maria ,a za to mogu kupit novi AC ili Hitman ili Far Cry i to za PC!!!!!!!)

  • toma007

    19.11.2012 - 19:24

    Jedva cekam da dodje kod nas, nadam se odmah Bozicnim popustima 🙂

  • adycro

    19.11.2012 - 20:54

    Svatko ima svoje..Nitendo je uvjek bio baziran na obiteljsku konzolu i za djecu. Ovo je inovativna konzola jer daje vise tvoje radnje u igri i moras biti aktivan. Tko voli nek izvoli..ja sam vise fan jednog normalnog AC 3 ili Far Cry a !!

  • Resycler

    19.11.2012 - 22:17

    Zar sam ja jedini sretan što WiiU ima ovako bijedan hardware? Zbog ovako jadnih specifikacija konzole; za 2-3 godine će nam za igranje WiiU igara biti potreban samo PC i Dolphin emulator. Slično kao što sada 90% igara za Wii bolje rade na PC-u i to u HD-u. Hvala ti Nintendo.

  • Zael

    19.11.2012 - 23:48

    "…morati ćete platiti simboličnih 0.50$, odnosno unesti podatke s kreditne kartice…"
    unesti?
    UNESTI?
    UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI? UNESTI???

  • ThOr VeLikI

    20.11.2012 - 00:14

    a ova recenzija od IGN mi je naj jaca! Greg Miller, the executive editor of IGN , said ZombiU‘s controls are ‘clunky, melee combat is annoying, and the game doesn’t look good,’ and gave it a 6.3/10

    OMG.. Greg Miller je recenzirao igru, fan PlayStationa ( executive editor )!
    on recezira ekskluzivu za Wii U..bože kud ovaj svijet ide.. upm.. he he…
    pa to vise nema granica u namjeri da se zaustavi dominacija NINTENDA…..

    sad jos ispada da je Wii U slabiji 50 % od trenutni HD konzola zbog neraspoznavanja
    GDDR3 memorije o biti ce tu svega PRIJE NEGO SE SVE RASPETLJA NA E3 2013…

  • Jozobozo

    21.11.2012 - 17:32

    Pa jeste vi glupi wii u ima minimalno 2 puta snažniju grafičku sa gpgpu-om pa tako nadoknađuje malo slabiji cpu,a nintendu možete zahvaliti na inovacijama pomoću kojih igrate ove fantastične igre na konzolama

    • ThOr VeLikI

      @Jozobozo, 21.11.2012 - 21:54

      ma ljubite deda žika, tako je kratko i jasno! +5

  • PR0MATRAC

    25.11.2012 - 18:09

    SNAKE, SNAKE CCC, PR0MATRAM TE…. 😀

  • buby8992

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 14:53

    Pa njima (Nintendovcima) to i jest nextgen konzola (ne zaboravi da oni do sada nisu imali HD konzolu), ali nama ostalima je to sadašnja generacija.

  • Ementaler

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 15:07

    Svima je to 'next-gen'. Wii U kao konzola spada u sljedeću, osmu generaciju i to nije diskutabilno. Isto tako je Wii konzola sedme generacije, iako je hardverski daleko slabija od X360 i PS3. Jedan koristan link – http://bit.ly/qZQvJJ

  • sapphire

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 15:12

    grafika, grafika i grafika… nintendu hvala bogu nije ona prva na pameti već su to zabava, igrivost i inovacija

  • l)oolvl

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 15:23

    da, ali nisu u toku s vremenom. To bi bilo kao da kažeš "Ma da, ok su ti LCD televizori, ali čemu to kad mogu sve isto gledati i na dobrim starim katodnim cijevima"

  • buby8992

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 15:23

    Ja a i mnogi drugi (koji su barem donekle informatički obrazovani) ne smatramo WiiU konzolom nove generacije. To je drugo što Nintendo zastarjeli hardver opet prodaje neupućenim ljudma kao next-gen.

  • buby8992

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 15:26

    Ako ti grafika nije bitna kao što kažeš, zašto onda uopće kupuješ nove konzole? Igraj SNES tako barem nećeš trošiti novce, a grafika ti svejedno nije važna kako si rekao, onda ne kužim u čemu je problem?

  • Ementaler

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 15:33

    Vidi, nije riječ o tome kako ti ili bilo tko drugi gleda na to. Jednostavno se Wii U klasificira kao konzola osme generacije, što je u ovome trenutku "next-gen".

  • Apocalypse4987

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 16:23

    generacija nema veze sa hardwerom, nego sa vremenom izlaska. Wii je 7. generacija, Wii U je 8. generacija, sviđalo se tebi ili ne

  • KageZero

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 16:42

    Cekaj, sad želiš reći da sam je neobrazovan zbog toga što wiiu smatram konzolom nove generacije? Aj mi pokaži gdje se to nalazi definicija "nex-gen" koja govoi koji hardver konzola mora imati da bi bila u toj kategoriji. S obzirom na vrstu odgovora koju pružaš zamislio sam se tko je tu "neobrazovan" jer se pod tim sigruno nemisli igranje "hard core " igara u fullhd rezoluciji…

  • buby8992

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 16:47

    Može se klasificirati kako hoće, ali to ne mijenja činjenicu da je WiiU jedan od najodvratnijih komada hardvera u povijesti. Da je po Nintendovom mi bi i dalje igrali 16-bitnog Maria i ne bi bilo brojnih gameplay inovacija koje onogučava nova tehnologija.

  • buby8992

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 16:49

    Oprosti prijatelju, ali ja idem na informatički faks i imam 5 iz informatike tako da mogu tvrditi da sam informatički obrazovan.

  • KageZero

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 16:52

    LOL ides na informaticki faks i imas 5 iz informatike, ma bravo.

  • Apocalypse4987

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 16:53

    ne znam, imaš te institucije, agencije, novinare koji klasificiraju generacije i ostale nebitne stvari pa njih pitaj, al zasad je cili svit prihvatija wii U ka 8. generaciju konzola.

  • KageZero

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 16:57

    Zapravo, nintendo je ionio mozda i najvise tih inovacija na tržište

  • buby8992

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 17:57

    WiiU je next-gen, ali samo na papiru. Jedino što ću još reći je da jedva čekam za par godina kada većina 3rd party developera otkaže svoju podršku WiiU, pa će Nintendovci morati igrati n-tu verziju Maria, Zelde i dr. ili će morati igrati loše portove sa novoga boxa i plejke.

  • KageZero

    @KaLUc9, 19.11.2012 - 18:45

    Kao što su ti gore veći odgovorili, nex-gen se odnosi samo na vrijeme kad je izasla konzola ništa drugo. Što se tiče podrške 3rd party developer o tome je još rano govorit, prvo da vidimo kako će se wiiu pozicionirati na tržištu jer ako bude imao dovoljnu bazu igrača onda neće biti ni problema igrama

  • Zael

    @KaLUc9, 20.11.2012 - 19:49

    sav kredibilitet si izgubija sa zadnjim postom, moga si odma reć da ti je dosadno i da bi ti malo hejta. pusa

  • KageZero

    @sweexx, 19.11.2012 - 18:46

    Možda zato što je mario nekome bolja igra od tih navedenih?

  • Zael

    @sweexx, 19.11.2012 - 23:56

    čuj ovoga, on može čak AC ili FAR CRY kupit za te pare ili neki od ostalih TRIPL EJ naslova a ne to trećerazredno smeće od super maria!! i to čak ZA PC za koji su igre inače duplo jeftinije nego za konzole.

  • ThOr VeLikI

    @goldfinger, 19.11.2012 - 23:30

    pa i ti pricas gluposti, pa tko govori da je Wii U slab i nemoze prikazati kvalitetu tekstura bolju od ove generacije HD konzola.. pa to pricaju i pisu oni koju ne mogu vjerovati da se Wii U tako dobro prodaje! hahhaha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?