HCL.HR

Nintendova prva F2P igra je Steel Diver

nebel 19.06.2013.   •   0 komentara


Nintendo 3DS ekskluziva i launch naslov Steel Diver dobiti će svoju free-to-play verziju, potvrdio je Shigeru Miyamoto i nije spomenuo dolazi li nova igra na 3DS ili Wii U.

Kako smo nedavno pisali, tijekom financijskog sastanka na E3 sajmu Satoru Iwata je najavio Nintendov prvi F2P naslov koji će izaći za 3DS ili Wii U, a koji neće imati veze s Mario ili Pokemon franšizama.

Sada je legendarni dizajner igara i kreator Super Marija, Shigeru Miyamoto, potvrdio za IGN koja franšiza će dobiti svoju free-to-play inačicu. Riječ je o Steel Diveru, jednoj od novijih Nintendovih franšiza koja je prvi put predstavljena kao launch naslov za 3DS konzolu još u ožujku 2011. godine.Čini se da za F2P verziju igre razmišljaju ponajviše u smjeru multiplayera:

“Istražujemo što možemo učiniti u pogledu multiplayera – imati će battle mode za četiri igrača za koji mislim da će biti vrlo interesantan”, izjavio je Miyamoto.

Još nije pala odluka o načinu monetizacije igre, a Miyamoto je samo potvrdio kako razmišljaju o mikrotransakcijama, kao i o sustavu plaćenog članstva, odnosno svojevrsnoga pretplatničkog modela. Miyamoto kaže da prije donošenja konačne odluke žele istražiti kako će monetizacija utjecati na vrijednost igrine zabave. Također je rečeno kako je u planu da igra s vremenom bude dostupna i u fizičkom izdanju u trgovinama.

Prve konkretnije detalje o o Nintendovoj prvoj F2P igri, kao i potvrdu dolazi li na Wii U, 3DS ili oboje, trebali bi čuti “uskoro”, izjavio je Miyamoto. Podsjećamo, igra bi trebala biti dostupna najkasnije u ožujku sljedeće godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?