HCL.HR

Nintendu streamanje putem Twitcha nije zanimljivo

nebel 13.06.2014.   •   4 komentara


Dok su Sony i Microsoft prigrlili trend streamanja videoigara preko Twitch usluge, a YouTube za preuzimanje iste ponudio basnoslovan iznos; Nintendo ju ne namjerava podržati na Wii U konzoli.

U gamingu novog doba prevladao je aktualni trend dijeljenja iskustva igranja. Sve je više igara orijentirano na timsku zabavu, a čak i one koje to nisu imaju opciju streamanja na PS4 i XBO konzolama. Sony i Microsoft prepoznali su želje i potrebe svojih korisnika i samim time profitirali brojem prodanih konzola. Nintendo, s druge strane, ne profitira po broju prodanih Wii U konzola, a uz to još ide i suprotno od trenda streamanja putem popularnog Twitcha.

Naime, premda tvrtka redovito streama svoje digitalne sadržaje preko Twitcha (nedavni primjer bio je upravo Nintendo Treehouse Live show povodom E3 sajma), sama Wii U konzola nema opciju streamanja videa iz igre, a po mišljenju predsjednika američkog ogranka Nintenda, Reggija Fils-Aimea – to se neće tako skoro promijeniti.

„Mi ne mislimo da je streamanje 30 minuta gameplaya samo po sebi dosta zabavno. Ono o čemu mi moramo razmišljati jest da li je sadržaj zabavan i što je s konzumentovog gledišta zanimljivo u njemu.“ – izjavio je Fils-Aime navodeći primjer Mario Karta 8 i njegovog Mario Kart TV-a uz koji se snimke utrka mogu uređivati i postavljati na YouTube.

„Kart je zabavan zbog naglašavanja svijetlih trenutaka utrke. Možete izabrati koje ćete dijelove podijeliti. To je ono što to po našem mišljenju čini interesantnim… U konačnici moramo biti sigurni da je to zabavno.“ – pojasnio je Fils-Aime.

Komentari (4)

  • Cro007

    13.06.2014 - 17:30

    Nintendo u zadnje vrijeme donosi jako loše odluke

  • oskullop

    13.06.2014 - 19:25

    nin…. je retrdiran to jest ljudi koji ga vode misle da mogu od svega pare pobirat pa i od tviča za streamanje…zato ih kao ne "interesira"

  • MaliMicek

    14.06.2014 - 23:39

    Dobro ne debilni Nintendo, naravno da vam nije zanimljivo kad ste botovi Japanci šta jedino znaju igrat i napravit osamsto verzija super maria.

    • BuHa

      @MaliMicek, 15.06.2014 - 09:56

      Ne zaboravi da je i Sony iz Japana 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?