HCL.HR

Ništa od Metal Gear Solid filma

Zoran Žalac 11.01.2010.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon mnogobrojnih nagađanja, špekulacija i glasina, fanovi Metal Gear serijala mogu odahnuti – MGS film vjerojatno nikad neće zaživjeti.

Nakon mnogobrojnih nagađanja, špekulacija i glasina, fanovi Metal Gear serijala mogu odahnuti – MGS film vjerojatno nikad neće zaživjeti. Naime, Michael De Luca – producent čije se ime također vezalo uz filmsku adaptaciju uspješnog sneakera, u nedavnom intervjuu otkrio je kako su u Hollywoodu odustali od čitavog projekta. „Film se najvjerojatnije neće ostvariti. Tvrtke u industriji video igara žele zaštititi svoje proizvode dok filmski studiji zahtijevaju više slobode u izradi adaptacija. Stoga je ponekad nemoguće uskladi te dvije stvari, baš kao u slučaju MGS filma.“ – izjavio je De Luca. Pored toga, nekoliko izvora također vezanih za dotični projekt potvrđuju kako ga neće biti, ali suprotno citiranoj izjavi, navode kako je novac temeljni problem. Sony Pictures navodno je bio spreman prirediti budžet od 40-80 milijuna dolara, no u Konami-ju su ustvrdili kako to nije dovoljno za film dostojan MGS imena. Dakle, tako završavaju dugogodišnje priče o filmu koji vjerojatno nikada ne bi ponudio isti doživljaj kao igra na kojoj je baziran. Iako to ne znači da će ideja o MGS filmu time zauvijek pasti u zaborav, ipak nam je drago što MGS ostaje zaokružena cjelina – priča koju cijenimo najviše u obliku video igre.

Komentari (5)

  • Mansky Hunt

    11.01.2010 - 14:24

    Hahahha,ma nema veze,tu su fanovi koji će snimati filmove. ^^
    Metal Gear Solid Philanthropy.
    No dobro,možda je ipak bolje da ne bude ništa od filma…Max Payne je toooooootalni užas,pa eto…primjer,jel.

  • jinx666

    11.01.2010 - 15:12

    meni je max payne bio film za jedanput pogledati i isto i kao hitman….ali filmovi nisu tolko losi!!!!!

  • Lazy

    11.01.2010 - 16:49

    Ma hvala bogu, da su odustali.A ko bi bio dostojan uloge,scenarija,režije…trebalo bi im bar 150 milja dolarćića i još bi bilo upitno kako bi sve na kraju ispalo.

  • Forbs

    12.01.2010 - 14:14

    losa vijest..

  • gogisha7

    17.01.2010 - 12:19

    rijetki su dobri filmovi po video igrama i mogu se na prste jedne ruke nabrojati (od svih svakako najvise se isticu SIlent Hill i Resident Evil, mada mogu proci i Max Payne I Hitman, ali to nije to..:)))…MGS zahtijeva ekstremno viskoku produkciju, veoma kvalitetnog rezisera kao i glumce A liste i stvarno bi bio grijeh da je film snimljen bez bilo cega od ovog sto sam naveo.. :)) MGS je ipak institucija i zasluzuje sve najbolje..
    Kako sam procitao na nekoliko stranih sajtova, ideja nije u potpuosti odbacena, ali bolje da i ne bude filma, nego da naprave neko smece.. :)))

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?