HCL.HR

No Man’s Sky zapravo nema priču, osim one koju si sami stvorite

Zoran Žalac 24.01.2015.   •   6 komentara


Tvorci ambicioznog i svestranog indie naslova No Man’s Sky pojasnili su što ćemo zapravo raditi u samoj igri kada se ne divimo nasumično generiranom sadržaju i veličini svemira.

Portal Eurogamer u intervjuu s trenutno najistaknutijim indie developerima tima Hello Games zatražio je objašnjenje temeljne strukture gameplaya u njihovom naslovu No Man’s Sky. To je pitanje koje je zaokupljalo mnoge nakon svakog novog trailera za igru, već godinu dana otkako je igra najavljena, jer – osim šetnje po raznolikim planetima od konkretnog gameplaya nismo vidjeli ništa. Zamisao je intrigirajuća, estetika očaravajuća, no – gdje je priča i što ćemo u igri radit cijelo vrijeme?

Sean Murray iz Hello Gamesa i dalje se trudio ostati misteriozan po to pitanju izjavivši sljedeće: „Postoji odgovor koji želim dati, a onda postoji i odgovor koji ne mogu reći. Onaj koji želim dati je taj da je riječ o otvorenoj igri u kojoj će igrači moći igrati na više različitih načina. Ali onda je tu i odgovor koji moram dati…“

„Postoji osnovni mod. Postoji putovanje koje, ako idete linearno s ruba galaksije prema centru, ima svojevrsni početak i kraj za igru. Na tom putovanju igrači nadograđuju vlastiti brod, nadograđuju oružja i svoje odijelo. A to moraju raditi jer su vrlo ranjivi, napadat će ih AI neprijatelji i potencijalno – dosta rijetko – drugi igrači kada ih vide. Postoji borba u svemiru i postoji borba na planetima. Postoji trgovanje, skupljanje resursa i istraživanje.“ – dodatno je pojasnio Murray.

„Ponavljanje tih stvari je osnova igre. Većina njih daje vam novac s kojim nadograđujete svoj brod, tj. letjelicu. A to vam je potrebno kako biste mogli putovati dalje. Kako se približavate središtu galaksije vidjet ćete da je ondje opasnije, a oružja, nadogradnje za odijelo te ostali resursi mnogo vrjedniji.“ – zaključio je Murray.

Dakle, ako ste očekivali neku priču od No Man’s Sky, bolje vam je da ju sami počnete smišljati. Kao što smo kroz više trailera do sada mogli vidjeti – istraživanje će biti osnovna mehanika, a sve ovo o čemu Murray govori služit će upravo tome da bismo nastavili to istraživanje do samog središta galaksije. Što se ondje nalazi? Vjerojatno smak svijeta, to je najizglednija opcija.

Komentari (6)

  • gamer 192837465

    24.01.2015 - 12:42

    Jedva čekam. Valjda će doći na pc.

    • Ementaler

      @gamer 192837465, 24.01.2015 - 13:47

      Da da, najavljena je igra i za PC.

  • ck7

    24.01.2015 - 16:53

    Ma koliko god da ima izostanak priče, samo to putovanje po svemiru mora biti gušt, can't wait 🙂

  • Ezio1911

    24.01.2015 - 20:05

    Jos nemaju release date?

  • Numeron007

    25.01.2015 - 19:32

    Je li najavljena za PS 3?

    • snowblind

      @Numeron007, 25.01.2015 - 19:41

      Nije, trenutačno samo za PC i PS4.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?