HCL.HR

Uđite u svijet izrade video igara kroz Nordeus Hackathon, zadnji je čas za prijavu

Igor Belan 27.11.2016.   •   4 komentara


Ako ste zainteresirani za razvoj video igara Nordeus Hackathon je genijalan način da steknete iskustvo i naučite nešto novo. Osim toga, dijele se i vrijedne nagrade za timove koji u 24 sata razviju najbolju igru.

nordeus-hackathon-2016-1

Sutra se zatvaraju prijave za Nordeus Hackathon, vjerojatno najvažniji događaj godine za mlade developere koji žele izbrusiti i uglancati svoje znanje o razvoju video igara i upoznati nove ljude iz inudstrije. Osim toga, nagrade za najbolje timove su svakako vrijedne pažnje. Riječ je o natjecanju u brzom razvoju video igara – tijekom 24 sata, timovi sudionika okušat će se u kreiranju video igara, vođeni temom Hackathon koja će tradicionalno biti objavljena na samom početku natjecanja. Svaka ekipa imat će svog mentora iz Nordeusa, koji će pomagati sudionicima oko tehničkih pitanja i izrade samih igara. Među njima je i Nikola Damjanov, game artist u kompaniji Nordeus i jedan od sudionika prvog Nordeus Hackathona

“Zadovoljstvo nam je da kao mentori pomognemo natjecateljima da na kraju Hakatona imaju gotovu cjelinu i funkcionalnu igru. Na raspolaganju im je naše cjelokupno znanje, umjetničko i tehničko, a na njima je da ga što bolje iskoriste” kaže Nikola i dodaje: “Domaća IT/gejming scena ima velik potencijal i ponosni smo što možemo podržati njen razvoj. Hackathon se pokazao kao solidan katalizator za pronalazak novih talenata, formiranje kompaktnih timova i razumijevanje gdje je potrebno dalje ulagati kada su razvoj i edukacija u pitanju”.

nordeus-hackathon-2016-2

Prošle godine na Nordeus Hackathonu pobijedila je hrvatska ekipa iz nezavisnog zagrebačkog studija Binx Interactive. Evo kako je Bernard Bachrach iz Binxa odgovorio na par pitanja o iskustvu njegova tima na prošlogodišnjem natjecanju:

Biste li preporučili mladim i talentiranim ljudima iz industrije da sudjeluju na Hackathonu?

Bernard Bachrach: Apsolutno! Događaj na razini kao što je Nordeus Hackathon osim za dokazivanje samome sebi, služi i za upoznavanje hrpu talentiranih ljudi, kako iz ostalih natjecateljskih ekipa, tako i iz samog Nordeusa. Ponekad manje iskusni timovi imaju mišljenje da nemaju što tražiti na takvim natjecanjima i da nisu na toj razini kvalitete. Ali istina je takva da dok se ne uključe u takav događaj, ne mogu to ni dokazati. Najgore što se može dogoditi je da ne pobjede! Ali čar samog Hackathona je taj cjelokupni doživljaj koji bi bilo šteta propustiti. Tako da ako bilo koji tim ima imalo sumnje da li se prijaviti na Hackathon, ne bi trebali dvojiti niti minute i jednostavno se prijaviti.

Je li vam Hackathon bio koristan za dalji razvoj – u smislu razmjenjivanja iskustva s ljudima iz Nordeusa i seniorima iz kompanije koji su imali i ulogu mentora u timovima? Je li pobjeda na natjecanju doprinijela vašoj karijeri?

Bernard Bachrach: Upravo nam je jedan od mentora, Yilmaz, pomogao da prevladamo jedan problem koji nas je mučio tijekom Hackathona, a koji bi nam oduzeo dosta vremena. Na kraju smo i skriptu unutar projekta nazvali njemu u čast, a i koristimo je u daljnjim projektima! Ljudi nisu ostajali ravnodušni prema našoj pobjedi i čestitke su stizale sa svih strana. Ovom pobjedom smo potvrdili da smo dovoljno svestrani i da nam nije problem prilagoditi se situaciji. I inače smo imali raznih ponuda za posao, ali smo ih redom odbijali jer nam je u interesu da se mi kao Binx podignemo na višu razinu.

Inače, i na ovom Hackathonu svaki tim će imati svog mentora iz Nordeusa koji će pomagati sudionicima oko tehničkih pitanja i izrade samih igara. Veterani industrije voditi će mlade talente, a povratna informacija od cijele Nordeus ekipe dati će sudionicima dobru osnovu za dalje razvijanje njihovih igara.

Važno je istaknuti da ne morate imati prethodno iskustvo u konkretnom razvoju video igara da biste se prijavili na Nordeus Hackathon – svi ste pozvani da putem ovog Hackathona napravite svoj prvi ozbiljniji korak u svijet game developmenta, a na putu će vam pomoći mentori iz Nordeusa. Bitno je da ste uporni, da ste pasionirani oko razvoja igara i da želite naučiti nešto novo, upoznati nove ljude. Za sve ostalo, tu su mentori. Naravno, prethodno iskustvo u svijetu gaminga svakako će pomoći, pogotovo game development iskustvo, no kao što je Bernad iz Binxa izjavio ranije, najgore što vam se može dogoditi je da ne pobijedite.

Ako se na kraju dogodi da pobijedite, osim časti i slave čekaju vas i neke vrijedne nagrade. Tri najbolje igre izabrat će žiri, a svakog od članova pobjedničkih timova očekuju vrijedne nagrade: prvoplasirana ekipa dobiva Samsung Gear VR i Samsung Galaxy S7, drugoplasirani tim očekuje iPad Air 2, a trećeplasirani Sony PlayStation 4. Nagrada publike, Hoverboard, bit će dodijeljena timu čija igra osvoji najviše glasova na društvenim mrežama.

Prijave su otvorene do 28. studenog u ponoć za timove od maksimalno četiri člana ili pojedince koji će naknadno biti grupirani u timove. Kao i prethodnih godina, prijave su moguće samo za one koji do sada nisu sudjelovali na nekom od Nordeus Hakatona. Odabranim timovima koji dolaze izvan Beograda, Nordeus pokriva troškove puta i smještaja u blizini StartIt centra.

Prijavite se putem ovog obrasca.

Komentari (4)

  • trulex

    27.11.2016 - 19:15

    Prijavio sam se, nadam se da ću za koju godinu dobit poziv od HCL da im dam intervju.

    • Reponja123

      @trulex, 27.11.2016 - 19:42

      A znaš programirat, i jel to tribaš ič tamo da bi sudjelovao

    • trulex

      @Reponja123, 27.11.2016 - 20:10

      Ja ću im biti logističar.

  • Reponja123

    27.11.2016 - 19:42

    ja bi volia napravit koju igru

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?