HCL.HR

Nova Dragon Age igra je skoro pa potvrđena

Zoran Žalac 23.05.2017.   •   8 komentara


BioWare je u svoj tim primio novog scenarista koji će raditi na Dragon Age serijalu, iako Electronic Arts ne želi potvrditi postojanje sljedeće Dragon Age igre.

Prije neka dva mjeseca osnivač studija Failbetter Games, poznatog po indie hitu Sunless Sea, odlučio je napraviti novi korak u svojoj karijeri te je sa indie scene preselio u razvojni tim BioWare. Kako je Alexis Kennedy ondje došao po završetku Mass Effect Andromede, izgleda da je tek sada prebačen na konkretan projekt. Dobio je ulogu scenarista, a zanimljiva stvar u čitavoj toj priči jest da je će ubuduće raditi na svijetu Dragon Age serijala.

Ako ste igrali Dragon Age: Inquisition onda vam nije nikakvo iznenađenje da bismo jednog dana mogli vidjeti nastavak te igre. Međutim, BioWare je u zadnje vrijeme pod nizom kritika zbog spomenute Andromede pa je budućnost Dragon Agea stavljena po upitnik, pogotovo zbog novog IP-a kojega rade paralelno. Po nekim glasinama, zadnji Mass Effect je debelo razočarao u prodaji te su buduća izdanja stavljena na čekanje, što znači da EA možda ima i drugačije planove s Dragon Ageom.

Angažiranje Alexisa Kennedyja, međutim, ne mora značiti da ćemo dobiti punokrvni nastavak Dragon Agea. Još se prošle godine spominjala mogućnost spin-off igre u Dragon Age svijetu koja bi bila orijentirana na taktički gameplay nalik XCOM-u. Kada je glavni producent serijala na Twitteru pitao svoje sljedbenike jesu li zainteresirani za takvu igru, čak 77% odgovorilo je da bi rado zaigrali takvo što. Je li to bio zadovoljavajući odgovor za Electronic Arts – vidjet ćemo uskoro.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • Czar

    23.05.2017 - 11:26

    Meni je Andromeda dobra igra.
    Što se pak DA tiče, meni je tu najveća zamjerka što su odlutalu daleko od mehanike igre s kojom su rasturili, tj. s prvim djelom koji je bio do tada samo mokri san svih nas koji smo pogubili na stotine sati po raznim baldursgejtovima, ajsvinddejlovima itd.
    Danas je DA tipičan konzolaški rpg, što ne znači da je loš, ali meni to bolje od DA:O, Pillarsa, Planescapea starog i novog, Tyrannya itd. nemože bit ni pod razno.

    • brlja

      @Czar, 23.05.2017 - 15:07

      Slazem se meni je takodjer andromeda korektna igra. Ima potencijala da nastavci budu dobri. A bome i DA: inquisition…iako nisam fan tog serijala od pocetka.

  • Mraka

    23.05.2017 - 12:09

    Sta si ti napisao???

  • Cipelcug

    23.05.2017 - 12:15

    Osobno, Origins je bio fantastičan, ostalo je prosjek čisti. Nadam se da će se vratiti staroj slavi jer na njoj živi od 2009. ako se ne varam.

  • Lovac

    23.05.2017 - 12:44

    Najjače kako se čude prodaji Andromede. Da su igru nazvali “The space tales” nitko ne bi ni pričao o njoj koliko je bila “dobra”.

  • drazensi

    23.05.2017 - 14:38

    Najveci problem, izmedu ostalog, Inquisitiona je da je igra bila nešto čisto drugačije nego je bilo prikazivano još par mjeseci prije izlaska. Kao da su u zadnjih par mjeseci u potpunosti promijenili sve što su namjeravali napraviti. Kad se pogledaju snimke pokazane na E3-u par mjeseci prije izlaska i gameplay igra koja je izasla ne izgleda ni priblizno tome. Zaokret za 360 stupnjeva su napravili. Gameplay, sve ideje iznesene u tom videu su cista suprotnost. S time da na tom videu igra izgleda 100 puta bolje.

  • Slazar

    24.05.2017 - 08:32

    Kod Inquisitiona nije bio problem izgled igre. Problem je bio što je igra bila govno nedostojna da se uopce zove Dragone Age.

  • Iris94

    25.05.2017 - 01:50

    DA:I je ukratko bio govno kao i sve što Bioware pravi u zadnjih par godina.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?