HCL.HR

Nova ekspanzija za World of Warcraft navodno će se zvati Veil of Shadows

Zoran Žalac 10.08.2017.   •   6 komentara


Procurili su detalji sedme ekspanzije za prastari World of Warcraft koji ukazuju na standardno osvježavanje igre.

wow_legion

World of Warcraft ušao je u pozne godine te je pravo čudo da se oko njega i 13 godina kasnije okuplja milijunski broj igrača. Blizzard je svjestan da “magija” neće trajati dovijeka pa ju planira iskoristiti do samog kraja. To znači da je sedma ekspanzija za WoW gotovo sigurna stvar, a navodni detalji o njoj procurili su na internet.

Ako su glasine točne, ekspanzija bi se trebala zvati “Veil of Shadows”. Sam naslov ne otkriva mnogo, no glasine upućuju na to da je riječ o klasičnom proširenju bez većih iznenađenja – što je i za očekivati u slučaju MMORPG igre stare 13 godina. U prijevodu, očekuju nas nova oružja, nove klase, novi teritorij i povećanje levela na 120.

Naravno, može se ispostaviti da su ovo sve dezinformacije koje je plasirao Lich King. U tom slučaju, čekamo da se Blizzard oglasi o svemu ovome.

Komentari (6)

  • Loghain

    10.08.2017 - 21:09

    Taj starac je I nakon 13 godina uspio ostati “kralj” na polju MMO-ova unatoč masi tkz. WoW killera koji su ga trebali srušiti tokom godina sa većim brojem igrača od bilo kojeg drugog MMO-a a da nije postao FTP. Kroz svaku ekspanziju se u njega uvode neka unapređenja i grafički se stalno nadograđuje i ima konstantne update koji su sadržajno veći nego oni u većini drugih MMO-ova. Svijet u kojem se ova igra vrti je i u današnje vrijeme jedan od najbolje dizajniranih na polju MMO-ova i koji za razliku od drugih uopće nema nekakva veća učitavanja prilikom prelaska u instance ili između raznih mjesta u njemu koja bi bila primjetna. Mikro transakcije su u njemu svedene na minimum u odnosu na druge online igre . Tajna uspjeha WoW-a leži u činjenici da je probio led sa svojim izlaskom u trenutku kada su MMORPG-ovi koji bi bili svojim tipom gameplaya dovoljno pristupačni većini casual gaming populacije bili rijetki, studioznosti samog Blizzarda koji promatra gaming tržište sa kojeg upija dobre ideje a koje onda implementira u njega tokom vremena i dodaje na već uhodani core gameplay kojeg igrači vole, dizajnu koji ne traži neke prevelike hardwarske mogućnosti pa je stoga i pristupačan većini gamera, kao i IP-u koji je stekao svoju popularnost još u vrijeme Dos sustava.

    • Czar

      @Loghain, 10.08.2017 - 21:28

      Konkurencija je dosta izmišljala toplu vodu, a i prednost Blizzarda je što kažeš da su oni već imali franšizu iza koje su stajale milje fanova.
      Jedino se nebih složio da je WoW u početku bio sklon casual igračima, jer i čak da dođeš do levela 60 se u početku vanille moralo zadnjih par levela grndat exp., a kamo li raidovi koji su tražili posvećenost igri kao da ti je posao.
      WoW se sramežljivo počeo otvarati prema casual igračima tek s TBC, a bum je bio s WotLKom.

    • Czar

      @Czar, 10.08.2017 - 21:30

      P.S. a još sam zaboravio i pvp arene gdje se samo na upad čekalo satima.

    • Loghain

      @Czar, 10.08.2017 - 21:39

      Stvar je u tome što je u vrijeme kada je bio izašao on bio pristupačniji po svojem tipu gameplaya i po svojoj jednostavnosti većini gaming populacije u odnosu na tadašnje MMO-ove koji su postojali prije njega poput Everquesta npr. koji su imali puno više tkz grinda od njega i tada složenije rajdove koji su bili namijenjeni tek relativnoj manjini hardcore igrača. A ovo što kažeš da je tokom godina on postajao još pristupačniji u odnosu na to kakav je bio u vanilli stoji.

    • CrashLP

      @Czar, 11.08.2017 - 10:27

      Valja napomenuti LOTRO; SWTOR koji takodjer imaju milijunske fanove i opet igre su bile za k**** 😀

  • Virty

    11.08.2017 - 01:18

    Najbolji MMORPG ikada.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?